Arkona

Moderátor: sheVcza

Pravidla fóra
Chcete zde přidat novou kapelu? Čtěte zde.

Re: Arkona

Příspěvekod danny1691 » 22. únor 2014, 19:51

Obrázek
Skrytý obsah
...v pubertě se musí pořádně šo...t, ti ošklivější sportovat a úplní chcípáci dělat rámus jako paviáni v zoo.Franta Štorm

Kdo se bojí Endží nesmí do lesa

Angel.of.mine « úte 31. bře 2009 19:30:15 » jasné já sem zrovna v tu chvíli opravdu nechtěla nic jiného než k dannymu do náruče
Yumi, 22:31 Danny, můj úžasný Danny...
Bože, zachovej mi zdraví a mým manželkám schopnost pracovat

Obrázek
danny1691
Globální Moderátor
Globální Moderátor

Pohlaví: Muž Muž

Příspěvekod Stick » 4. březen 2014, 13:20

Tak v Praze by to nakonec mělo být v sestavě Arkona, Percival Schuttenbach, Panychida, Torc.
https://kandarsicknhorror.bandcamp.com/
somnusaeternus.bandcamp.com
Stick
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 34
Aktivní v kapelách: Kandar, Somnus Aeternus

Příspěvekod Prdovous » 6. březen 2014, 13:07

K oběma koncertům dnes přibyli Welicoruss.
Skrytý obsah
A my pořád v cizích bytech, každou noc hledáme skrýše,
a nikdo nás nezná, dokud se pořádně nezapíšem,
je třeba rozbíjet věci nahlas a uvnitř křičet tiše,
a sahat si na stehna, a plivat na zdi katedrály,
to jen ze rtů vychází jeda stejkovej nůž krouží v břiše,
a ovšem co se stane, o tom napíšeme seriály,
a než shoříme v bažinách za devatero horami a lesy,
bylo by to fajn, řekneme si, lovci motýlů ze třetí říše.
Prdovous
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 32
Blog: Zobrazit blog (2)
Aktivní v kapele: Ústecká nesvatá Legie

Příspěvekod ov42 » 6. březen 2014, 13:27

:skull: Ježiši, to zase bude končit deset minut po poslednim vlaku :skull:
ov42
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 47

Příspěvekod Meldon » 5. duben 2014, 21:29

No tak kroky mé mě urcite na brněnsky koncert zanesou :)
Čabas
Meldon
Arch Articulus
Arch Articulus

Aktivní v kapele: Blister

Ruská Arkona vydává nové album Yav!

Příspěvekod Metallum [Bot] » 25. duben 2014, 10:10

Obrázek
Ruská Arkona vydává nové album Yav!
Arkona, nejspíš nejvýraznější ikona ruského folk metalu, v čele s energickou zpěvačkou Mashou, dnes do světa oficiálně vypouští po třech letech další, v pořadí již sedmé, studiové album nazvané Yav!

Album vychází pod hlavičkou studia Napalm Records, obsahuje devět nových skladeb s celkovou délkou téměř 68 minut plných pestrých melodií v duchu východního s... Zobrazit celý článek »
Robot Orbis Metallum
Metallum [Bot]
Metallum Bot

Věk: 17

Příspěvekod Jura3 » 29. duben 2014, 17:56

Jednou to přijít muselo. První album v tomhle roce, ze kterého mám velmi rozporuplné pocity :? . Jako není to nejhorší, ale čekal jsem ten Yav teda lepší. Často mně přijde, že nástroje mezi sebou splývají a je z toho pak nesrozumitelný guláš. Zkusím tomu přijít na chuť a dám ještě pár poslechů, třeba je nutné se do toho víc ponořit.
Jura3
Arch Articulus
Arch Articulus

Věk: 29

Příspěvekod Garion » 17. květen 2014, 7:37

Mně se tahle nová fošna docela líbí. O dost víc než předchozí Slovo. Sice to má pořád stejně zprdelenej zvuk jako Slovo, ale muzika je parádní. Dýchá na mě podobná atmosféra jako z Goi, rode goi či z Vo slávu velikým. Album mi přijde i celkem vyvážený, bez výkyvů, bez jednoznačných hitů a vycpávek, což hodnotím jako klad. Ani nemám nějakýho favorita. Ze začátku se mi pod kůži vryla Serbia, ale už se k ní přidávají další a další songy. Tak snad bych vypichol jen titulní YAV, ale je to nespravedlivý vůči ostatním. Zkrátka, jsem s tímhle albem velmi spokojen.
Aktuální Garionův playlist na LAST.FM
Garion
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 53
Blog: Zobrazit blog (1)
Aktivní v kapelách: Semtex j.h., Čekišó, M.H.S.

Příspěvekod Jura3 » 17. květen 2014, 11:31

Když už bych měl vybrat kousky, které se mi líbily nejvíce, tak by to byly úvodní Zarozhdenie a Ved'ma, ale i tak se mi Slovo líbilo víc :)
Jura3
Arch Articulus
Arch Articulus

Arkona

Příspěvekod bobo12b » 19. leden 2018, 20:12

Arkona - Khram (19.1.2018)

Obrázek

01. Mantra (Intro)
02. Shtorm
03. Tseluya zhizn’
04. Rebionok bez imeni
05. Khram
06. V pogonie za beloj ten’yu
07. V ladonyah bogov
08. Volchitsa
09. Mantra (Outro)

Obrázek
bobo12b
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 35

Příspěvekod Jim » 8. únor 2018, 11:34

Krásná práce od Arkony :palec:
Kharm je koncepční albu navazuje na desku Yav z roku 2014 a jak píše recenzent jedná se o "spíše 72 minut dlouhý šamanský rituál schopný požehnat a očistit zraněné duše" Folk metal se silnými vlivy blacku,stačí si poslechnout jen zlověstné intro a outro,které vyvolává mrazení,když Máša skřehotavým hlasem vyvolává Moranu,bohyni smrti.
Podle slovanské mytologie se tentokrát album věnuje rovině triglavu Nav reprezentující podsvětí,proto ten temný obal desky.
Deska je na jeden zátah na první poslech strašně dlouhá,nejdelší song " Líbáni života " má 17 minut a chce to čas a více poslechů,aby se dala docenit.
Kdo chce o tomto opusu vědět více,doporučuji tuhle výbornou recenzi,nebo spíše vysvětlení souvislostí :
https://aminoapps.com/c/metal/page/blog ... kppYKp0JxW
Jim
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Příspěvekod Jura3 » 8. únor 2018, 18:00

Že je píseň Целуя жизнь masterpiece jsem seznal hned po jejím prvním poslechu :D. Je to nádhera.
Jura3
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Pest » 22. březen 2018, 15:07

No hleďme, hleďme. Ubylo fujar a hned je to jiné kafe. Netvrdím, že desku budu poslouchat nějak pravidelně, ale už jen seznamovací poslech mě potěšil.
Pest
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 35

Příspěvekod fox-x » 2. říjen 2018, 1:57

29.9.2018 Palác Akropolis - nejlepší koncert co jsem od nich viděl.
fox-x
Articulus
Articulus

Věk: 56

Příspěvekod astaroth » 2. říjen 2018, 14:07

Škoda, že jsem tam nebyl. A hráli více skladby z Kharm nebo spíše starší věci? Kolik bylo lidí?
astaroth
Novicius
Novicius

Příspěvekod Jim » 2. říjen 2018, 14:36

Arkona - Palác Akropolis 29.9.
Původně jsem chtěl na tour Arkony k novému albu Khram do Bratislavy,ale jelikož jsem chtěl v neděli stihnout kopanou,musel jsem nakonec o den dřív do prahy. Předkapelu dělala tuzemská formace Forrest Jump,tedy nevím kdo tuto croosoverou kapelu vybral,ale je jasné ,že před Arkonu se svým hudebním zaměřením absolutně nehodí,asi někomu v pragokoncertu hráblo.V maďarsku předskakovala Dalriada na Slovensku Ramchat,tedy kapely tématicky spřízněné i u nás by se snad nějaká taková našla. Nu což,čas vyhrazený pro předskokany jsme tedy strávili v blízké pivnici U sadu u výborného nefiltrovaného piva Sádek,doporučuji.
Z klubu v Akropoli jsem měl trošku obavu,ale nakonec mě prostory příjemně překvapily.Pódium je dostatečně vysoké,žádné sloupy,takže je krásně vidět ze všech míst.Lidí se sešlo tak akorát,takže žádné přeplnění sálu nehrozilo,balkóny zůstaly uzavřené.V přilehlých chodbách,které pro neznalé tvoří pěkné bludiště se dá po krátkém bloudění najít dost osvěžoven.
Přesně dle plánu ve 20:15 začala svou produkci Arkona. Scéna jednoduchá,s plachtou Arkona,po bocích znak Arkony v podobě obráceného písmena A,stojan na mikrofon s býčí lebkou,na jedné straně připevněný bubínek a na druhé tamburína na které Máša během některých skladeb hraje.
Úvod patří strašidelnému intru Mantra s posledního alba Khram,což je asi nejpovedenější intro co jsem kdy slyšel a následuje skladba Shtorm a pakl 17ti minutová Tseluya zhizn' ,další skladba Khram byla na poslední chvíli vyškrtnuta se seznamu,škoda.Poslední odprezentovanou skladbou z nového alba tedy byla atmosférická V pogonie za beloj ten'yu,pak ounto Mantra a kapitola věnovaná Khram je u konce a v další části koncertu dostávají prosto rstarším skladby. Atmosféru koncertu výrazně oživí už první Goi, rode, goi! pak na řadu příchází Liki bessmertnykh bogov, Zakliatie, Ot Serdca k Nebu z alba Slovo. Následují další starší skladby,většinou tvrdšího ražení. Arkona se stále od folk metalu posouvá do sfér extremnějších odnoží a v její tvorbě jsou slyšet výrazné blackové i death metalové prvky,Máša se vedle čistého zpěvu stále více uchyluje i ke growlingu.Atmosféra koncertu je více než dobrá,ohlas publika bouřlivý,na přídavky Stenka na Stenku a Yarilo se strhne solidní mosh pit.Máša zpíva celý koncert skvěle ,zvuk v pohodě,ze začátku možná trošku tiší,ale během koncertu zvukař přece jen přidal volume do prava. Vedle stojící zahraniční fanynku přiměl Mášin výkon k slzám dojetí,tak nabízím kapesník.
Merch:trika za 400kč , CD Khram za 300kč ,jsem měl v úmyslu koupit po koncertě,ale satanužel vyprodalo se,myslel jsem,že mě klepne.Po koncertě jsem ještě zevloval po klubu jestli se neobjeví někdo s členů skupiny,žel nestalo se tak.

setlist: http://www.setlist.fm/setlist/arkona/20 ... 927ed.html
Naposledy upravil Jim dne 3. říjen 2018, 11:11, celkově upraveno 3
Jim
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Příspěvekod ov42 » 3. říjen 2018, 9:11

V podstatě vyčerpávající report, taky sem chtěl pár řádek napsat, ale už asi není co dodat. Jen bych dodal, že mi dost mrzí, že už hodně dlouho Arkona vynechává na koncertech píseň Rus, absolutně největší pecku celé svojí kariéry. Ale jinak fajn koncert, alespoň tu Khram, kterou měli na setlistu zahrát ale ještě mohli, času do policejní hodiny bylo ještě dost, končilo se v 21:40.
ov42
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod sylvuša » 3. říjen 2018, 10:42

Forrest Jump před Arkonou? To jako vážně? Nemůžu se přestat smát :lol: :lol:
sylvuša
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Pohlaví: Žena Žena
Blog: Zobrazit blog (2)

Příspěvekod Jim » 3. říjen 2018, 11:18

ov42 píše:Ale jinak fajn koncert, alespoň tu Khram, kterou měli na setlistu zahrát ale ještě mohli, času do policejní hodiny bylo ještě dost, končilo se v 21:40.

Ano,skladba Khram byla evidentně vyškrtnuta na poslední chvíli,škoda,je to nejtvrdší skladba z posledního alba :(

Obrázek
Jim
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Příspěvekod ov42 » 3. říjen 2018, 11:31

sylvuša píše:Forrest Jump před Arkonou? To jako vážně? Nemůžu se přestat smát :lol: :lol:

Fakt to spojení bylo dost zvláštní. Jako pěst na oko. Horší než Triggerfinger před Within Temptation to však ještě nebylo.
ov42
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Předchozí

Zpět na Folk/Pagan/Viking Metal