Smrt

Diskuse o všech možných filosofických disciplínách, vlastní filosofické úvahy atd.

Moderátor: Moderátoři

Re: Smrt

Příspěvekod Lesíček » 21. duben 2013, 11:43

Smrt není o nic víc zbytečná než život.
Obrázek
Lesíček
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Pohlaví: Muž Muž

Příspěvekod Gore » 21. duben 2013, 11:57

íí, buddhistický názor, I like it :P súhlasím.
Sorrow ever awaits on joy.
Skrytý obsah
Minutáž hudby načítaná z Last.FM (overall):
Obrázek
Gore
Globální Moderátor
Globální Moderátor

Věk: 34

Příspěvekod matotu » 21. duben 2013, 12:08

Vtipně udělanej krátkej animák, kterej dobře vystihuje jeden dnešní problém spojenej se smrtí:
„Ožralýýýý a stále sáááám, matotu je chuligán!“
- Arcturus, 25.2.2013

„Jak můžeš ty říct, že je něco pochybný??“
- Stick, 28.10.2016

„Kdesi cosi a toto.“
- sylvuša, pořád

Skrytý obsah
Obrázek
matotu
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 28

Příspěvekod Dragunov » 21. duben 2013, 14:11

Lesíček píše:Smrt není o nic víc zbytečná než život.

Tak s tím zase já nesouhlasím je přece škoda když někdo umře (někdy ne) a něčí život určitě není zbytečný.
A s těma slabejma, hele to že se někdo rozhodne umřít neznamená že je slabej. To je jako říct, že když nedodělám VŠ jsem blbej. ;) Prostě se to někdy tak sejde. :)

Netvrdil bych, že třeba samurajové byli slabí. Je to asi dost extrémní případ z jiné kultury.
Life Is But a Dream.
Dragunov
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 36
Aktivní v kapele: Uterus

Příspěvekod Lesíček » 21. duben 2013, 15:40

No tak samurajové prováděli seppuku, když třeba v něčem selhali, jestli se nepletu. Ale odborník na tyhle kultury fakt nejsem. Samozřejmě z našeho pohledu byli samurajové skoro nadlidi a v našich podmínkách by měli své pevné místo i po nějaké jejich fatální chybě. Jenže v tom Japonsku se asi moc chyby neodpouštěly a to co je pro nás banalita, mohla pro ně být velmi závažná věc, proto asi museli provést harakiri a udělat tím službu pro společnost. Pokud by mezi samuraji přeci byli neschopní samurajové, tak by asi slovo samuraj nikdy nebylo synonymem dokonalého bojovníka. A to je přesně ta lidskou vůlí řízená evoluce.
Tak neříkám, že je správně, když budou všichni umírat. Nicméně je rozdíl v sebevraždě a nedobrovolné smrti. Mě je například líto lidí, kteří zemřou při autonehodě kvůli nějakému blbečkovi, je mi líto žen, které zemřou po násilném útoku, o dětech ani nemluvě.. Já jsem mluvil především o sebevraždách a proti nim prostě nic nemám. Vůli máme proto, abychom ji individuálně používali a já nevidím důvod, proč zasahovat do cizí, pokud nás nějak neohrožuje.
A jinak smrt obecně je pro mě prostě druhé narození, klidně bych to tak i přejmenoval.
Obrázek
Lesíček
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Dragunov » 21. duben 2013, 17:25

No on to může být i trest, někteří byli k této sebevraždě v podstatě donuceni. Při transformaci Japonska se už moc nehodily a pokud něco spáchali odnesla by to i jejích rodina, tímhle si prostě zajistily důstojný odchod. Stejně jako jejich manželky mohli ukončit svůj život po jejich smrti.
Jo a vlastně i Vikingové neuznávali smrt stářím, se radši nechali probodnout.
Jestli jde o druhé narození jde těžko komentovat, kdo ví, že?
Takže bojujme proti smrti a množme se! :D :D
Life Is But a Dream.
Dragunov
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 36
Aktivní v kapele: Uterus

Příspěvekod Lesíček » 21. duben 2013, 18:09

To druhé narození jsem nemyslel přímo jako reinkarnaci.. tomu jsem nikdy moc nevěřil. Určitě mi přijde přijatelnější ta energie plující vesmírem, což je asi hodně laicky řečené :)
Obrázek
Lesíček
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Lionslayer » 21. duben 2013, 20:12

Lesíček píše:... klidně bych to tak i přejmenoval.

" Hamburger Time "

Jinak s tvým názorem souhlasím. Ukončit život je, pokud to nikoho neohrožuje nebo neomezuje, čin vlastní vůle.
Skočit pod vlak, pod auto, z mostu, to je obtíž jak lidem kolem, tak těm co to pak musí odklízet.
Lionslayer
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Věk: 29
Aktivní v kapele: Navzdory

Příspěvekod Gotrek » 22. duben 2013, 15:36

Lesíček píše:Ať si každej se svým životem dělá co chce. A pokud se zamordujou slabí jedinci, tak tím líp pro společnost, ne? Evoluce v praxi..

K čemu jsou nám dementní či jinak mentálně postižení lidé, kteří potřebují celodenní dohled? Kolik tisíc lidí udržujeme při životě jenom kvůli tomu, že na to máme technologie? Evoluce v praxi? ;) A teď co je lepší? Živý člověk, který nedokáže vytvářet žádné hodnoty pro společnost, nebo blbloun, co si myslí, že je život v prdeli a přitom by toho mohl tolik dokázat?
Vidíš :-D Léčba sebevrahů: Pomáhat lidem, kteří jsou na tom ještě hůř než oni a dokáží s tím žít :idea:
škaredá plešatějící opice

Obrázek

mvlti kvlti humanism

Skrytý obsah
Ganja makes me feel so nice
gives me the balance I need in my life
I said its the herbs, its the brainfood & education
against babylon and their dangerous medication

shes back in me life i cant wait no longer
full year we nah smoke so the I feel stronger
man a ganja soldier, weed song composer
singing song against the feds and police all over
them fly in helicopter, move in bulldozer
mr law enforcer your systems torture
out of babylon we come fi make a departure
take a bus, me take a plane, me take a ganja charter

ZUZANKOOOOO
Gotrek
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 37

Příspěvekod Arny » 22. duben 2013, 22:33

Gotrek píše:K čemu jsou nám dementní či jinak mentálně postižení lidé, kteří potřebují celodenní dohled? Kolik tisíc lidí udržujeme při životě jenom kvůli tomu, že na to máme technologie? Evoluce v praxi? ;)

S timhle názorem bych byl raději velmi opatrnej. Je moc jednoduchý to plácnout někde a bejt frajer, ale je velmi složitý to říct a promyslet do důsledků.

Lionslayer píše:Ukončit život je, pokud to nikoho neohrožuje nebo neomezuje, čin vlastní vůle.
Skočit pod vlak, pod auto, z mostu, to je obtíž jak lidem kolem, tak těm co to pak musí odklízet.

Ale ono to bohužel vždycky někoho omezuje! Já chápu argument "pro vlastní volbu", jenomže za svůj život jsi zákonitě přišel s někým do kontaktu a někomu jsi uvízl v paměti. A pro mě je velmi sobecký to tady zapíchnout a nemyslet na to, jak se bude tvářit má matka, přátelé či další blízký člověk, který nás měl rád. Když vídávám jejich obličeje, proklínám ty sebevrahouny, co způsobili svým odchodem přemíru bolesti :facepalm:
Arny
Articulus
Articulus

Věk: 33
Aktivní v kapele: Thenemis

Příspěvekod Gotrek » 23. duben 2013, 10:58

Za prvé to není můj názor, jen jsem psal o slabých jedincích a evoluci ;-)
Za druhé jsem několikrát pomáhal na Kociánce, kde se právě starají o děti a mládež s postižením. Většinou byli naprosto fantastičtí, byla s nimi legrace a byla radost jim pomáhat a vidět jejich radost v očích. Na druhou stranu člověk vidí, že se nikdy nebudou moci plně začlenit do společnosti, že jsou bokem, tolerováni, ale nepřijati. Vidíš rodiče, kteří jsou často strhaní, předčasně zestárlí. Je obdivuhodné, co pro své děti dělají a mají moji nejhlubší úctu, ale rozumově je tady něco špatně. ;)
škaredá plešatějící opice

Obrázek

mvlti kvlti humanism

Skrytý obsah
Ganja makes me feel so nice
gives me the balance I need in my life
I said its the herbs, its the brainfood & education
against babylon and their dangerous medication

shes back in me life i cant wait no longer
full year we nah smoke so the I feel stronger
man a ganja soldier, weed song composer
singing song against the feds and police all over
them fly in helicopter, move in bulldozer
mr law enforcer your systems torture
out of babylon we come fi make a departure
take a bus, me take a plane, me take a ganja charter

ZUZANKOOOOO
Gotrek
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 37

Příspěvekod Arny » 23. duben 2013, 23:07

Gotrek píše:Za prvé to není můj názor, jen jsem psal o slabých jedincích a evoluci ;-)

No nevim, máš vedle toho svůj obrázek se svym nicknamem 8-)

Gotrek píše:Na druhou stranu člověk vidí, že se nikdy nebudou moci plně začlenit do společnosti, že jsou bokem, tolerováni, ale nepřijati. Vidíš rodiče, kteří jsou často strhaní, předčasně zestárlí. Je obdivuhodné, co pro své děti dělají a mají moji nejhlubší úctu, ale rozumově je tady něco špatně. ;)

Ano, to bych asi souhlasil, přesto v dnešní společnosti, kde není prakticky možné udělat velké, rozhodné gesto, se to nedá řešit. Je třeba nastavit co nejpřijatelnější kompromis, tomu předchází předlouhá a složitá diskuze... Některý otázky nejdou jednoduše vyřešit 8-)
Arny
Articulus
Articulus

Věk: 33
Aktivní v kapele: Thenemis

Předchozí

Zpět na Filosofie