Alfa Romeo 75

Sice to sem snad ani nepatří, ale co...

Sháníte něco/někoho?

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Do inzerátu uvádějte:
  • Název topicu = věc kterou sháníte
  • Popis topicu = můžete ve zkratce popsat danou věc
  • Cenovou hranici (pokud Vám o cenu nejde, neuvádějte)
  • Popis zboží, případně fotky, videa apod
  • Po obstarání zboží připsat do názvu topicu před název [KOUPENO]

Alfa Romeo 75

Příspěvekod Ježura » 29. květen 2012, 14:34

Dávat tuhle poptávku na metalovým fóru je asi možná trochu mimo, ale přeci jenom - tohle auto se dost blbě shání, a čím víc lidí by mohlo dát tip, tím líp:

Obrázek

Výrobce: Alfa Romeo
Model: 75
Motorizace: 2.0 Twin Spark 109 kW (148 k)
Generace: ideálně z poslední série (1990 - 1992)
Cena: Do 30 000,-

Nechci žádnej vrak, takže kdybyste někdo někde náhodou narazil na důchodce, kterýmu to auto stálo dvacet let v garáži, a dal by ho za odvoz nebo posekání zahrady, bylo by to ideální :mrgreen:
I would spread the cloths under your feet:
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
-- W. B. Yeats
Ježura
Metallum Moderátor
Metallum Moderátor

Pohlaví: Muž Muž
Věk: 34

Re: Alfa Romeo 75

Příspěvekod Garion » 29. květen 2012, 15:17

Ty vole Ježuro neblázni... fakt chceš starou alfu? Víš dobře, co to obnáší? Jseš blázen do aut? Jsi ochotnej pod tím často ležet? Pokud jo, tak OK. Mně se Alfy vždycky líbily a i třeba poslední Giulietta se jim moc povedla, ale jako auto na ježdění bych to nechtěl :lol:
Aktuální Garionův playlist na LAST.FM
Garion
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 52
Blog: Zobrazit blog (1)
Aktivní v kapelách: Semtex j.h., Čekišó, M.H.S.

Příspěvekod Ježura » 29. květen 2012, 15:38

Nechci nic jinýho, než starou Alfu :-D Vím co to obnáší, doma posledních 10 let nemáme nic jinýho :-) Blázen do aut jsem a za ty zkřivený záda z ležení to stojí. Já bych to stejně tahal akorát na víkendy, a na to je 75ka ideální. Všichni, kdo v tom kdy seděli, přísahaj na její jízdní vlasnosti a požitek z jízdy. Inu, transaxle a něco málo přes tunu...
-- W. B. Yeats
Ježura
Metallum Moderátor
Metallum Moderátor

Příspěvekod Garion » 29. květen 2012, 15:54

Pak jo ;) Jízda je v Alfách parádní, nejen v 75ce. Aspoň se to říká, já jsem s ní nikdy nejel. Na víkendovky asi dobrý, když se nepotřebuješ na auto spolehnout, že musíš být v tolik hodin tam a tam každý den.
Aktuální Garionův playlist na LAST.FM
Garion
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 52
Blog: Zobrazit blog (1)
Aktivní v kapelách: Semtex j.h., Čekišó, M.H.S.

Příspěvekod Ježura » 29. květen 2012, 15:58

Hehe, šlohnu tatíkovi V6 a svezu tě :twisted: Ale teda musím zaklepat, máme doma nějakejch sedm let 164ku (dvoulitr šestiválec s turbem, předtím to byl atmosférickej čtyřválec), a až na pár detailů nikdy nenechala ve štychu, respektive se to vždycky nějak podařilo umravnit na místě (ťuk, ťuk, ťuk). O Alfu je holt potřeba se aktivně starat a pak si užívat sladkých plodů její služby :)
-- W. B. Yeats
Ježura
Metallum Moderátor
Metallum Moderátor

Příspěvekod Lesíček » 20. říjen 2012, 21:26

Já jsem zase blázen do Primer (Nissan), takže být na Tvém místě, tak bych si spíše hledal Primeru GT. Naprosto právem je to legendární auto. V žádné Alfě jsem nikdy neseděl, takže nevím, jak moc bych z ní byl unešen.
A jinak, povedlo se něco sehnat?
Obrázek
Lesíček
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Dag » 20. říjen 2012, 21:34

Hele jedna nám tu jezdí, ale není na prodej, ale kdyby náhodou se měla prodávat, tak ti dám echo! :palec: Jinak k Alfám, staré jsou nádherné, fakt krása, ale ty nové, to sou tak škaredé auta většinou. Teda když nepočítám 8C a 4C. Jinak mám hodně rád starou Deltu Integrale Evo od Lancie. Taky mě táhne Stratos a moje matka je šťastnou majitelku starého Saabu 99 Turbo, r.v. 1970. A teda přiznám se :oops: mám rád i Audi Quattro v HBčkových barvách a se všema těma serepetičkama na kapotě a na blatníkoch, a to i přesto, že tvrdím, že Audi jsou čtyři kroužky pro teploušky... (omlouvám se majitelům :D)
Skrytý obsah
Obrázek
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo mašinu má a nelítá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.

Znám benzínovou studánku, kde naftový je les, tam jednou škrtneš sirkou a letíš do nebes.

Pneumatiky jsou jako kalhotky. Když se dostanete na látku, díra není daleko.

BRODFEST
Dag
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 29

Příspěvekod Lesíček » 20. říjen 2012, 21:48

No je pravda, že ty dnešní Alfy jsou převážně ošklivý. Mě se líbí jenom nová 169 a 8C. Můj favorit je ale stejně Nissan 370Z, kterej se dá pořídit i za slušnej peníz :) A z luxusních aut Mitsubishi Sigma. Já teda nevím jestli se nespletl, ale tohle někdo prodával za deset tisíc - http://www.mitsubishiclub.cz/gallery_de ... b_model=21 Podle inzerátu mělo být auto v pořádku.
Obrázek
Lesíček
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Job » 20. říjen 2012, 21:49

dag: Jo, top auto Rally Masters 2000 :D
Cokoli dá ti osud, to snášej, a zvítězíš nad ním (QUIDQUID ERIT, SUPERANDA OMNIS FORTUNA FERENDO EST) - Vergilius
Skrytý obsah
Šmírovat je neslušné !!
Job
Arch Articulus
Arch Articulus

Věk: 30

Příspěvekod Ježura » 20. říjen 2012, 21:53

Na Primeru GT jsem taky slyšel samou chválu, a jestli se v ní opravdu projevily sportovní geny ostrejch Nissanů, tak teda klobouk dolů... Alfy jsou zvláštní káry - ne nadarmo o nich Clarkson říká, že jsou to nejlepší a nejhorší auta zároveň (i když ty narážky na kvalitu platěj jenom u starších modelů a to ještě jenom tehdy, když se o to auto člověk dostatečně nestará nebo má fakt velikou smůlu na mizernej kus). Aby jsi s Alfou moh bejt spokojenej, musíš bejt ochotnej do ní sypat peníze, čas a věnovat ji ohromnou péči, ale když se ti to nějak podaří, tak se ti odmění nezaměnitelným charakterem, výbornejma jízdníma prožitkama a spoustou drobností a zdánlivě nepodsatnejch detailů, který ji ve výsledku odlišujou od spotřebního materiálu typu VW. Ty auta maj holt duši a o tom to je - buď se naladíš na stejnou vlnu nebo ne :)

Sehnat se mi zatím nepodařilo, i když mi už kamarád půl roku slibuje, že je jeho otec ochotnej mi dát zadarmo toto (nebo něco podobnýho, zatím jsem z něj nevyrazil ani co je to za model). Navíc jsem teď dost na štíru s prachama, takže bez cizího přispění to asi v dohledný době není reálný :?

K novejm Alfám - mně se líběj (a to že dost), akorát je trochu horší, že obecně platí že čím novější Alfa, tím hůř jezdí... A Saab, Quattro a pochopitelně i Delta :palec:
-- W. B. Yeats
Ježura
Metallum Moderátor
Metallum Moderátor

Příspěvekod Dragunov » 20. říjen 2012, 22:11

Alfa je prostě Alfa, mě se líbí i ty novější - vypadají ostře, takový tvrďácký rysy navíc ty 3 litrové benziny s chromovanejma svodama. :D
Jinak spoustou drobnejch vychytávek detailů a tak mě dostává MB a BMW. Jak jedou člověku tluče srdce modrobíle tak je ztracen. :D
Dag:Toho zmiňovaného Saaba 99 Turbo teda závidím to je kruté auto.
Life Is But a Dream.
Dragunov
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 35
Aktivní v kapele: Uterus

Příspěvekod Lesíček » 20. říjen 2012, 22:17

Ježura:
Mě přijde docela blbý, jak každej mlaďoch vlastní 156ku, jelikož se dá pořídit za babku. Předpokládám, že většina z nich už musí být skoro odepsaná.

Já vlastním faceliftovanou Primeru P11/144 v dvoulitru, po faceliftu se GT již nevyrábělo, ale co se týče motoru, tak tam moc velký rozdíl nebyl. Já mám 103kw, GT mělo 110kw. Jinak jízdní vlastnosti Primer jsou naprosto excelentní. To auto je k silnici zcela přibitý, od vyšších otáček motor zabírá nádherně a doprovází to pěknej zvuk. Bohužel se pak do vývoje a výroby vložil Renault a Primera šla do háje zelenýho.
Obrázek
Lesíček
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Gotrek » 4. březen 2013, 10:00

Ha a já oproti ostatním jsem v tomhle autě seděl a dokonce i řídil. Jako většina '90 italských aut má slušný motor, ale bál bych se si pořizovat 20 let starý auto navíc do 30 talířů... Sám jsem měl nabídku na koupi podobně starého modelu Golfa a jak to tak u těchto aut už bývá, buď je v cajku motor nebo kastel, ale skoro nikdy není v pořádku obojí... A teď ještě další věc.. staré auto = staré součástky = když se něco posere, nenajdeš náhradní díly :lol: případně najdeš a přeplatíš 10x skutečnou hodnotu ;)
Radši našetřit a koupit něco novějšího za stovku než koupit něco za "pakatel" a pak do toho vrazit další stovku jen, aby to bylo v trošku dobrém stavu ;)
škaredá plešatějící opice

Obrázek

mvlti kvlti humanism

Skrytý obsah
Ganja makes me feel so nice
gives me the balance I need in my life
I said its the herbs, its the brainfood & education
against babylon and their dangerous medication

shes back in me life i cant wait no longer
full year we nah smoke so the I feel stronger
man a ganja soldier, weed song composer
singing song against the feds and police all over