DevilDriver - Beast

Recenze alb a DVD

Moderátor: Redaktoři

DevilDriver - Beast

Příspěvekod Alwarin » 5. březen 2011, 0:05

Obrázek

Kapela DevilDriver je skupina šílenců z USA v čele se zpěvákem a frontmanem Dezem Fafarou. Ten (spolu s kytaristou Evanem Pittsem) vstal z popela mrtvých Coal Chamber, aby se svou novou kapelou boural sluchovody syrovým groove metalem. DevilDriver jsou již kapelou rozjetou na ty nejvyšší otáčky a bez debat patří na největší světová pódia. I proto byla jejich nová deska, pojmenovaná Beast, očekávaná. Vyšla 22. února a navazuje na dva roky starou Pray For Villains. Desku, která je pro mě modlou v oblasti groove metalu (nebo si styl Devildriver pojmenujte sami). Proto byla očekávaná i mnou. Je tedy Beast srovnatelná se svou předchůdkyní?

Otvírákem je Dead To Rights, která se objevila mezi prvními ochutnávkami. A hned se jedná o naprosto excelentní záležitost. Při prvních tónech se zájem o desku zvyšuje o 100%. Chlapi evidentně přitvrdili, ale zanechávají si i svou melodickou tvář. Tento úvodní song, který můžu označit za jeden z pilířů, se jistě dostane i do live setlistů. Takových nosníků je ale na desce víc. Řekl bych, že počet standardních skladeb se vyrovná počtu těch, které vyčnívají. Vypíchnu píseň Coldblooded s výborným úderným refrénem. Talons Out (Teeth Sharpened), Black Soul Choir, Crowns of Creation sází na velkou melodičnost s rozmanitými polohami Dezova vokálu. Bring The Fight (To The Floor) a You Make Me Sick přicházejí zase s teatrálním, zpěvným a zapamatovatelným refrénem. Shitlist, Hardened, Blur jsou už typickou odrhovačkou od těchto Američanů. Tuto brutální hostinu, plnou líbivých melodií, tvrdých riffů, a především výtečného vokálu, uzavírá finální Lend Myself To The Night, která už do mozaiky nic extra nového nepřidává.

Musím poukázat na krásný vymazlený zvuk. Producent Mark Lewis (All That Remains, The Black Dahlia Murder, ...) má zkušenosti s bandami tohoto ražení, a tak jistě neměl problém vycítit správný odér této fošny. Dezův vokál na ní zní velmi podobně jako na předchůdci, na čisté party tedy můžeme zapomenout. Jeho doménou je už spolehlivě rozpoznatelný, nízko položený chraplák. Výbornou práci odvádí Mike a Jeff při hře na kytaru. Po melodické stránce se chlapcům v hlavách urodily velké věci. Z desky jde cítit nesmírná energie, obrovské skladatelské i hráčské nadšení. Já si stanovil desku Pray For Villains těsně pod bod dokonalosti, těžko tedy z mé strany v souvislosti s touto deskou novinku hodnotit. Určitě ale muzikantům patří obrovský palec nahoru. Z desky je slyšet pozitivní hráčské fluidum a posluchače nabije brutálním elánem.

Nejde sice o žádný přelom a nic extra nového (ostatně to DevilDriver ani nemají zapotřebí), ale v Sonic Ranch studiu kapela s Markem Lewisem vytvořila kvalitní dobíječ energie. Po prvním poslechu ve mně panovala spousta pocitů, zklamání ani rozčarování mezi nimi ale nebylo. Desku je možná třeba lehce naposlouchat, abyste dokázali plně ocenit tvář jednotlivých skladeb, a především výborné kytarové vyhrávky, kterých je na "bestii" plno. Ale vězte, že to skutečně stojí za to!

Sestava:
John Boecklin - bicí
Dez Fafara - zpěv
Jeff Kendrick - kytara
Jon Miller - baskytara
Mike Spreitzer - kytara

Tracklist:
1. Dead To Rights
2. Bring The Fight (To The Floor)
3. Hardened
4. Shitlist
5. Talons Out (Teeth Sharpened)
6. You Make Me Sick
7. Coldblooded
8. Blur
9. The Blame Game
10. Black Soul Choir (16 Horsepower cover)
11. Crowns Of Creation
12. Lend Myself To The Night

Obrázek
Alwarin
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Pohlaví: Muž Muž
Věk: 34

Re: DevilDriver - Beast

Příspěvekod Besofen » 5. březen 2011, 15:40

velice slušně nasané , souhlasím :) jinak ale nejsem si jistý že DD jsou z Kanady...

Opraveno. (Nylawyn)
Besofen
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Megalodon » 6. březen 2011, 13:40

skvělá fošna ! :)
I pomalu se naserou plný kalhoty.
k***a (jsem sprosťák) už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!! Můj slavný výrok :D
!!!in Metal we trust!!!

Obrázek
Jen dvě věci jsou nekonečné : vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ale nejsme jisti. - A. Einstein

"Nevím, jakými prostředky bude vedena třetí světová válka. Vím ale, že čtvrtá světová válka bude vedena pazourky, oštěpy a kyji." Albert Einstein
Megalodon
Arch Articulus
Arch Articulus

Věk: 30
Bydliště: tož taková prdel v Středníchčechách jménem Bystřice

Příspěvekod Alwarin » 6. březen 2011, 20:40

Jo, omlouvám se. Samozřejmě jsou to Američani, s někým jsem to asi spletl...Jinak díky ;)
Alwarin
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Příspěvekod Edge » 8. březen 2011, 9:14

Naprostý souhlas s recenzí. Vynikající fošna.
V poslední době je to u mě nejposlouchanější album. :palec:
Edge
Articulus
Articulus

Věk: 50

Zpět na Recenze