Já Třetí říši neupírám některé dílčí plusy, nebo, chceš-li, zásluhy. Ty ale bohužel blednou v porovnání s tím, co se skutečně dělo na jiných úrovních TŘ. Pochopil bych, kdybys nacistickou ideologii obhajoval, kdyby nebyla PŘÍMO založená na myšlence absolutní fyzické likvidace určitých etnických skupin (a ano, vím, že okolo holocaustu je docela dost nezodpovězených otázek, které možná ani nikdo zodpovídat nechce, protože dost odporují zažitému pohledu na tuhle etapu dějin), ale ty buď dost naivně pomíjíš tenhle stěžejní aspekt celé věci, nebo se ztotožňuješ i s ním (respektive z toho, co tu píšeš vyplývá buď jedna nebo druhá možnost). Kdyby byl Hitlerovým cílem lepší svět bez konfliktů, kde by žili hrdí příslušníci svých národů, tak tvým příspěvkům tleskám. Problém je v tom, že kdo jde k dosažení svých cílů přes mrtvoly milionů, moje, byť sebemenší sympatie nikdy nezíská.
Dathremar píše:Myslím si že nás sa to nedotklo tak neviem prečo to riešiť.
Třeba proto, že po Židech a cikánech (pardon, ale nesnáším umělý výraz Romové) byli na řadě právě Slované - nejdřív přesunout na Sibiř a kdyby dělali problémy, taky do plynu. Nehledě na to, že masové vyhlazení jakéhokoli etnika je prostě zrůdnost odporující veškeré lidskosti. Nebo máš jiný názor?
A než se do mě ty, nebo někdo jinej pustí, že jsem druhej Kocáb a že bych nejradši Evropu zaplavil Arabama - NE! Jsme taky vlastenec a celá multi-kulti problematika mě poslední dobou dost vytáčí. Nesnáším tu okatost, s jakou se stáváme utlačovanou většinou ve vlastním státě, ale nikdy se nesnížím k tomu, abych byť toleroval masovou likvidaci těch, jejichž většinu nemám rád. Říkám ANO posilování národní hrdosti, povědomí o národní historii a obecně vlastenectví, ale v rozumných mezích. Osobní svoboda končí tam, kde začíná osobní svoboda někoho jiného, a dnes je víc než kdy dřív nutné dodržovat tohle jednoduché pravidlo v OBOU SMĚRECH.
// Edit: Koukám, že NorsePagan to tu vyjádřív stručnějc, ale ve svý podstatě stejně, jako já...