Satan, Odin, Hitler

Satanismus, křesťanství, pohanství, gothic a další diskuse

Moderátor: Moderátoři

Re: Satan, Odin, Hitler

Příspěvekod Вранакрик » 16. listopad 2010, 11:33

to highlander: No tam u tech kapel to byl spis teicky satanismus nez , ze by cerpali z La veye, a navic byli mladi a radikalni .)) Ale dost lidi ze skandianvie se od jeho uceni distancovalo a nazyvalo ho saskem, ale vim co jsi chtel rict, se zbytkem prispevku v podstate souuhlasim.

Médea píše:Hmm..a to jako každý kdo chce tvořit nějaký druh hudby, který ho zajímá a líbí se mu, musí všechny opičárny okolo brát smrtelně vážně..to je trochu blbost ne?

To urcite nemusi, ale nekteri lide berou urcite veci jako dogma.
Вранакрик
Arch Articulus
Arch Articulus

Pohlaví: Muž Muž

Příspěvekod Gotrek » 16. listopad 2010, 11:42

musíš být trve :-D ZLO ZLO ZLO Satan ZLO ZLO ZLO mrtvá zvyřátka :twisted: :lol:
škaredá plešatějící opice

Obrázek

mvlti kvlti humanism

Skrytý obsah
Ganja makes me feel so nice
gives me the balance I need in my life
I said its the herbs, its the brainfood & education
against babylon and their dangerous medication

shes back in me life i cant wait no longer
full year we nah smoke so the I feel stronger
man a ganja soldier, weed song composer
singing song against the feds and police all over
them fly in helicopter, move in bulldozer
mr law enforcer your systems torture
out of babylon we come fi make a departure
take a bus, me take a plane, me take a ganja charter

ZUZANKOOOOO
Gotrek
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 37

Příspěvekod Médea » 16. listopad 2010, 11:45

Ano..nechat si na čelo vypálit obrácenej kříž, někoho zabít, spáchat sebevraždu, nebo se aspoň srabácky sám vykastrovat..pro zničení příští generace. :lmao:
Obrázek

"Right and wrong are not what separate us and our enemies. It's our different standpoints, our perspectives that separate us."
—Squall Leonhart
Médea
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Blog: Zobrazit blog (7)

Příspěvekod Вранакрик » 16. listopad 2010, 12:00

Médea píše:Ano..nechat si na čelo vypálit obrácenej kříž, někoho zabít, spáchat sebevraždu, nebo se aspoň srabácky sám vykastrovat..pro zničení příští generace. :lmao:

To myslis Glenna Bentona , Counta Grishnacka, Deada a Jona Nodtveita a srabacky vykastrovat je kdo? 8-)
Вранакрик
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Médea » 16. listopad 2010, 12:02

Vím já..založ si BM kapelu a můžeš být první!..ale pospěš si..konkurence nespí!! :winky: ..
Obrázek

"Right and wrong are not what separate us and our enemies. It's our different standpoints, our perspectives that separate us."
—Squall Leonhart
Médea
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Вранакрик » 16. listopad 2010, 12:07

Médea píše:Vím já..založ si BM kapelu a můžeš být první!..ale pospěš si..konkurence nespí!! :winky: ..

dekuji nemam potrebu 8-) jeste si tam mela dat jako priklad zabiti par imigrantu zpevakem jedne kapely a uz by to bylo asi komplet :)
Вранакрик
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod highlander » 16. listopad 2010, 21:18

Médea píše:
highlander píše:..Kdo si přečetl Satanskou bibli od A. S. La Veye a v ní i Satanské devatero musí jednoznačně uznat, že na tom neni nic špatného, ba naopak musí uznat, že se sám tak kolikrát také chová. Je jen škoda, že některé BM kapely to berou pouze jako pózu a zástěrku.

Hmm..a to jako každý kdo chce tvořit nějaký druh hudby, který ho zajímá a líbí se mu, musí všechny opičárny okolo brát smrtelně vážně..to je trochu blbost ne?

No, nevím jak u nějaké hudby, ale každopádně u BM či DM kapel bych ztotožnění se s tématem či myšlenkou, kterou chci převézt v čin, čili v hudební dílo vcelku považoval za logické a z mé pozice bych to i vyžadoval. Přeci nedělám něco, čemu absolutně nevěřím, že je smysluplné nebo co je mi absolutně buřt. Pokud tedy nepočítám popmusic, jejíž interpreti jsou schopni "zpívat" o čemkoliv, jen když to přinese peníze na konto a dotyčný bude obletován médii. Smrtelně vážne se to brát nemusí, ale ... . No nic, chtěl jsem jen napsat, že na satanismu nic závadného a pohoršujícího nevidím a že se v jeho intencích sami častokrát v životě i chováme a konáme tak. Nic víc, nic míň.
IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS, LUCIFERI EXCELSI !
Ave Voluptatis Carnis !
Metal will newer die - Ronnie James Dio
Lidstvo je nepoučitelné a slepé (Paul Ledney - Profanatica) a v České kotlině to platí dvojnásob (highlander).
highlander
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 56

Příspěvekod Médea » 16. listopad 2010, 21:34

No je fakt, že taková punková kapela složená z jeptišek, by byla taky trochu podivná.. :D
Satanismus v jisté formě být závadný určitě nemusí..ale právě třeba počátky BM scény dost jasně ukázaly, jak vypatlané palice můžou mít někteří satanisti..je to dost o pojetí..jako ostatně všechna ostatní náboženství..
Obrázek

—Squall Leonhart
Médea
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Fflew » 16. listopad 2010, 21:40

BM (a DM, jak říká highlander), skutečně ty myšlenky, se kterými se ztotožňují, potřebují. naopak jsou na nich vystavěny.. to není jak pop, kde nabaluješ na stupidní hudbu ještě stupidnější "myšlenky" či pocity. tady je to opačně, to je potřeba si uvědomit.. primární jsou ty pocity, myšlenky.. filosofie, chcete-li. samožřejmě to nemusí být vždy satanismus.. a díky bohům ani není.
no a co se satanismu týče, existuje tu hafo druhů a pojetí.. a většina BM kapel ho bere pouze jako negaci křesťanství, revoltu.. a nevychází z LaVeye.. samozřejmě by se našly výjimky, jako ve všem taky, že :)
někdo tady frfňal ohledně obráceného kříže - ano, je to křesťanský symbol. v jistém pojetí ;) tzv. svatopetrský kříž, na kterém se nechal ukřižovat sv.petr, protože odmítl ukřižování na "nomrálním" kříži, na kterém byl ukřižován ježíš - považoval to za "rouhání", tvrdil, že toho není hoden.
satanský obrácený kříž je však něco jiného.. řipodobnila bych to ke svastice a hákovému kříži - symboly stejné, význam jiný. no a navíc sám satanismus vychází z křesťanství, dalo by se říct, hehe.
"je to dost o pojetí..jako ostatně všechna ostatní náboženství.." přesně tak.. fundamentalisti všeho druhu smrdí :D
Far away from you
Disgusting subhuman fuck
You think you rule the world
Up my ass, tough luck!

Obrázek
Fflew
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Blog: Zobrazit blog (2)

Příspěvekod Вранакрик » 17. listopad 2010, 9:59

Médea píše: Satanismus v jisté formě být závadný určitě nemusí..ale právě třeba počátky BM scény dost jasně ukázaly, jak vypatlané palice můžou mít někteří satanisti..je to dost o pojetí..jako ostatně všechna ostatní náboženství..

No zrovna ty vypatlane palice, to urcite nebrali jako formu nabozenstvi, ale spis to u nich byla revolta ( pozdeji filosofie ) vuci nabozenstvi ( krestanstvi ) a zapadni zkazene moralce, spolecnosti + konzumni metalova scena , pokud ma clovek 16 - 20 tak se vzbouri proti cemu koliv, co ho svazuje ci narizuje co ma delat a je to pochopitelne, ale aby to nevypadalo, ze to bylo jen o nevybourenem mladi, tak nekteri lide co tomu polozily zaklady tak smysli porad, jde o pristupu k zivotu, navic bys mela pochopit, ze kdyz clenove black metal mafie nebo inner circle rikali, ze black metal je vic nez hudba, tak to taky dokazovali svym pristupem k zivotu. Death metal byl tehdy nejtvrdsi zanr spolu s grindcorem, ale bylo to jen o hrani a textech nic vic, a tak prisel black metal, ktery to dokazoval skutky, black metalista musi byt opravdu trochu jiny .... zvlastni ..., protoze byl na tom zalozeny na odlisnosti od okolniho metalu, elitarstvi na myslence, kde se sirilo temne poselstvi , proste pro nekoho nezacina metal jen u zapnuti si pocitace , kdyz clovek dojde z prace a vypnuti, samozrejme ze s tim clovek nemusi souhlasit, ja zrovna nebudu plivat na cerny kov uz jen z ucty k nemu, protoze sem na nem vyrostl a kvuli lidem co kvuli nemu zemreli. Vim , ze doted ti opravdovi fanousci blacku chodi nejen s ostnama na koncert, ale taky s nozema ci jinyma zbranema a ti lidi maji 30 - 40 let o nevybourenosti mladi u nich nemuze byt ani rec ... to znamena, ze k blacku se uchyluji lide opravdu asi radikalni ci zvlastni od prirody, takze prosim neposuzovat black metal z ciste metaloveho hlediska, kde jsou kytary zpev , cisty zvuk , protoze u blacku je ta hudba az na druhem miste , dokresluje jen atmosferu , prvni je jakesi poselstvi. Otazka je jestli je to dobre nebo ne, Black si zakladal na kontroverznosti a to se mu beze zbytku podarilo. :)

Priklad vnimani drivejsiho hrace black metalu a jeho posun k nazorum , jez ma v soucasnosti jde o Roba Darkena z Graveland:

Řekls, že v počátcích byl pro tebe satanismus velmi důležitý. Ale proč jsi pojmenoval svou kapelu podle keltských legend? Co spojuje keltství ( pohanství) se satanismem?

Začal jsem být nadšený keltskou vírou, když jsem zjistil, že kultovní pohanská hora Sleza-Zobtenberg, umístěná 30 km od Wroclavi, byla v dávných dobách keltským obětištěm …ve skutečnosti jsem nikdy nebyl podpůrcem satanismu. Odmítl jsem ho jako součást judeokřesťanské tradice…čili jako součást cizího naší evropské kultuře a tradici. Satanistická image Gravelandu byla vytvořena Capricornem a Karcharothem…když se přidali ke Gravelandu přinesli s sebou satanismus. Pokud si pamatuju na úplné začátky Gravelandu, hudba z těch dob nenesla vlastnosti satanismu.
Myslím, že jsem se rozhodl přelomit všechna pouta se satanismem, když bylo tvořeno Thousand Swords. Možná poté začali Capricornus a Karcharoth uvažovat o odchodu z Gravelandu. Vzpomínám, že tehdy byl pro mě satanismus důležitý jako zbraň proti křesťanství…Přemýšlel jsem o satanismu jako o jádru a esenci BM…symbolu jeho nekompromisnosti…Chtěl jsem, aby byl BM skutečný a těsně spojený s undergroundem. Naneštěstí mé plány a sny byly zmařeny zrádci a pozéry, kteří zacházeli s BM jako se sezónním pobavením. Pravidla byla porušena, ideály prohýřeny ve prospěch přizpůsobení se hudebnímu trhu, politické korektnosti a komerčnímu úspěchu.
Chudáci používali BM jako nástroj k okouzlení dívek, k zapůsobení na ženy, aby je získali…ženy by se měli bát BM!!! Nikoliv se zamilovat do členů BM kapel!!! Přinejmenším to bylo mé vidění BM…vaše činy by měly být poznamenány zlem a nenávistí!!!
Můžu vidět jenom jediný způsob, jak vysvětlit spojení mezi satanismem a pohanstvím. Když přišlo křesťanství, misionáři se pokoušeli konvertovat „pohany“. V pohanské rodné víře těchto lidí viděli rysy Satana. Misionáři považovali všechny pohanské víry, hodnoty, zvyky a tradice za dílo Satana. Zkreslili pohanské víry a dali jim formu satanismu. Démoni a všechny druhy ďáblů vzešli z tohoto překrucování.
Osobně si myslím, že musíme odmítnout všechno co je cizí naší evropské bílé rodné kultuře. Ze všeho nejdřív judeokřesťanské pseudohodnoty a pseudofilozofie…satanismus má judeokřesťanské kořeny. Pokud se někdo pokouší vidět protikřesťanské ideály v satanismu, považuje satanismus za synonymní vzpouru a odpor vůči křesťanství, mýlí se. Protože bude vždy součástí judeokřesťanské tradice a nikdy nebude schopen k účinnému boji proti judeokřesťanským utiskovatelům. Křesťanští misionáři ví jak užít satanismu k posílení jejich vlastní pozice. Křesťanství se bojí dávné rodné pohanské víry…je to jediná věc, ze které jsou vystrašeni…dávná pohanská víra připomíná, že křesťanství je cizí naší bílé evropské kultuře…a ačkoliv minuly stovky let, křesťanství ji nedokázalo vykořenit.
Вранакрик
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Médea » 17. listopad 2010, 11:22

Mephisto-moonspell: Páni to je teda post.. :mrgreen:
Já si třeba myslím, že záleží dost na posluchači co v BM hledá..třeba já se přiznám, že mi jde o hudbu a jestli ji vytváří nejoddanější satanista (a co za satanismus považuje a snaži se tím lidstvu zdělit), nebo pozér jak prase, mi je celkem putýnka a vůbec to neřeším..kdo chce, ať si to tam hledá a dělí si to na to "opravdové" a já nevím na co ještě..
Pro mě je to v podstatě to samé jako kapela skinheadská, nebo třeba punková..je mi fuk jestli tomu opravdu věřej, nebo ne..ta hudba u svého vzniku samozřejmě také musela mít nějakou myšlenku a je to pro někoho.. pro mnohé "víc než hudba"..ale mně je to u zad. :|
Ale tobě na tom patrně záleží (a rozhodně asi nejsi sám) a chápu, co si se tím snažil říct.
Obrázek

—Squall Leonhart
Médea
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Fflew » 17. listopad 2010, 12:04

Médea: Mephisto mluvil o umělcích, nikoliv o posluchačích, ti už si to můžou přebrat, jak chtějí. ale je fakt, že hodně posluchačů black metalu ty myšlenky s kapelami, které poslouchají, sdílí.. nebo alespoň jejich část.. black metal je takový novodobý romantismus.. :D
jinak Mephisto: skvělý post, opravdu :) myslím tím jeho první půli, i když v něčem se shoduju i s Graveland. např. to, že odmítám satanismus, jelikož v podstatě "vychází" z křesťanství. v tom, že ženy by se měly bát BM už méně.. i ženy mohou být black metalistky, že ano. :mrgreen:
Far away from you
Disgusting subhuman fuck
Up my ass, tough luck!

Obrázek
Fflew
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Médea » 17. listopad 2010, 12:10

Aby někdo bubnoval v BM kapele to dle mě být žádný satanista ani nic podobného snad nemusí..samozřejmě složit nějakou tu hudbu, nebo napsat text už většinou vyžaduje nějakou tu angažovanost..ale zas na druhou stranu..možná i ten, co nikdy nikoho nemiloval, dokáže skvěle zpívat o lásce..
Obrázek

—Squall Leonhart
Médea
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Fflew » 17. listopad 2010, 12:39

přijde mi, jako bys nečetla, co psal meph a já.. jasně že nemusí být satanista.. ale většinou je to prostě člověk, kterej tak jako tak něčím vybočuje z davu.. třeba může mít jen úchylku na sbírání mrtvých myší, nebo co já vím. :lol: ale vnitřně prostě vždycky cítí, že je to žánr pro něj. že tím svým bubnováním chce něco vyjádřit. samozřejmě tam může být jen tak z hecu, ale většinou to tak prostě není. aspoň imho.
Far away from you
Disgusting subhuman fuck
Up my ass, tough luck!

Obrázek
Fflew
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Médea » 17. listopad 2010, 13:33

Ćetla..jen v tom nic vyjímečného narozdíl od vás nevidím a ti lidé mi tak také nepřijdou..asi už jsem viděla moc podivínů a většina nic nevytvářela a vyjímečně se cítí kdekdo..je pravda, že když někdo s něčím začne a ještě udělá pár šílených věcí, tak se z něj stane legenda..to ho ovšem nedělá větším géniem a umělcem, než jsou ti "normálnější" a třeba i úplní "pozéři"..
Obrázek

—Squall Leonhart
Médea
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Fflew » 17. listopad 2010, 13:50

black metal je výjimečný.. ber, nebo nech být. :D
stejně tak je jasné, že ne každý pošuk dělá hudbu, že. a ne všichni pošukové, co dělají hudbu, dělají black metal. :mrgreen:
krom toho, black metal JE póza. někteří proti tomu velice brojí a rozlišují mezi TRVE blackem a pozérským.. já si trvám na tom,že jsou pozéři všichni.. ale taky tak nějak rozlišuju trů black a black, co by neměl být tímto slovem označován, hehe. tím myslím třeba to, když se někdo v blacku v první řadě snaží o vynikající zvuk a vypiplané vyhrávečky. a to k tomu prostě něpatří.
Far away from you
Disgusting subhuman fuck
Up my ass, tough luck!

Obrázek
Fflew
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Вранакрик » 17. listopad 2010, 13:59

Médea píše:..je pravda, že když někdo s něčím začne a ještě udělá pár šílených věcí, tak se z něj stane legenda..to ho ovšem nedělá větším géniem a umělcem, než jsou ti "normálnější" a třeba i úplní "pozéři"..

To taky nikdo netvrdi, ja jen rikam ze genialita a silenstvi se nevylucuje v zadnem pripade, to ze genialni clovek nema zadnou moralku taky ne, taky ze umeni nebo jeho vnimani se znacne zmenilo stejne jako moralka ve 20 ci 21. stoleti je pravda, nemyslim si ze by se zrovna nekteri lide v black metalu zabijeli kvuli tomu, aby meli posmrtnou slavu, to je jim k nicemu a o to ani nikdy treba Dead nebo Jon Nodtveit nestal a vseobecne si myslim, ze black tehdy nebyl o udileni cen a co jsem vypsal, proste kaslali na vsechny NE! metalisty , ale lidi celkove a delali to cemu si verili, ze je jejich chovani povazovane treba za uchylku je z pohledu vseobecne spolecnosti, ale to bylo to posledni co je zajimalo, je to v podstate neco jako punk v metalu. Udelali neco noveho a po svem, tot vse...lide inklinujici k blacku a majici ho za vic nez hudbu jsou prevazne misantropove, nihiliste, sataniste, nevyrovnani jedinci, proste lide ktere by spolecnost nazvala jako vyvrhely jsou zvlastni to nepopiram, ale taky jedinecni , nemyslim si ze moc black metalistu, kteri berou svou tvorbu jako poselstvi zajima, co si o nic mysli, vali si svoje a veri tomu, to je vse, pojmy jako pozer, jsou spis jako vyjadreni odklonu od nejake tradice. Ale to je ciste muj nazor.
Вранакрик
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Fflew » 17. listopad 2010, 14:56

Garion píše:Možná pro začátek bych doporučil práci Miroslava Vrzala, pojednávající o tomto tématu na stranách 5 - 24 tohoto vydání Sacry:
http://www.sacra.cz/Scany/2009_1.pdf, kde se posluchači méně znalí tohoto tématu seznámí se základní terminologií a s vývojem metalové scény a jejím směřování (hlavně black a pagan metalu). Práce je relativně nezávislá, o to víc mě budou zajímat vaše postoje k těmto tématům i k této práci.

Takže jsem si přečetla tu práci.. a výborné.. :palec: krásně shrnutá celá problematika, doporučuju k přečtění pro všechny, které to zajímá, i pro ty, kteří o tomto tématu mnoho nevědí. pro zarytější zájemce o téma by práce musela být asi trochu obsáhlejší, ale jako srhnutí je to fajn. plus krásně rozkreslené schéma subkultur 8-)
Far away from you
Disgusting subhuman fuck
Up my ass, tough luck!

Obrázek
Fflew
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Ice Ages » 20. leden 2011, 20:55

1. Pocuvam, co sa mi paci, spev vnimam podobne ako Morana - ako dalsi hudobny nastroj, bez neho by to ale nebolo ono, ale mozno hej (priklad - Darkspace). Ale scasti sa stotoznujem aj z posolstvom kapely, podvedome tie spievane texty nejak vplyvaju urcite, uroven stotoznenia sa lisi podla konkretnej kapely. Text si precitam, najdem na nete len vynimocne. Pohanstvo mi nevadi, len si neviem predstavit XYZ bohov na kazdu blbost a pre kazdu dedinu:D alebo ze Zem, priroda je ziva duchovna bytost ... Satanizmus je v podstate totozny s ateizmom (viera v seba) a pripadne odlisnosti su len pozerstvo.

2. Tak ja sa postavim tak trochu za Dathremara, lebo ho asi chapem. Neriesim, co by bolo keby ... keby Hitler vyhral vojnu, vyhubil by Slovanov, LEBO sa mohlo stat milion veci - NAPRIKLAD vieme, ze na Hitlera bolo spachanych vela atentatov a mohol by sa jeden podarit, cize by bol nejaky iny Vodca a ten by mal na Slovanov mozno iny pohlad, alebo by sa Risa sama rozpadla ... zbytocne taketo uvahy keby keby keby. Sam velmi casto - aj teraz ked to citam, pisem - vo vnutri bojujem medzi tymto nacistickym antihuman pohladom na svet (vytaca ma EU, multikulturna politika a islam, cigani, fetaci, obcas aj zidia ale aj ludia vseobecne, nie je to celkom etnicky definovane, napr. komunista je aj Slovak, Francuz...) a medzi krestanskym vlasteneckym pohladom, ktory je podobny tomu Jezurovmu 27.9. 2010 21:27 (strana 4) ... neznasam ekofasizmus (priroda ma vacsiu hodnotu ako clovek - v zmysle obmedzovania ludskej populacie nejakymi umelymi chorobami typu prasacia chripka, scasti nedostatkom jedla alebo GM potravinami, aby sme zachranili Zem atd ... dobry priklad je biomasa, ale to som OT). V podstate som tiez zastancom myslienky - kazdy narod na svojom "piesocku" a svet sa mi paci viac-civilizacny a nie riadeny centralne.

3. ako pisal Stribok aj ja inde, nacizmus = narodny socializmus nie je pravicovy smer, pretoze vsetko co ide "zhora" od vladnucich elit a vacsinou to hlasa svetlu radostnu buducnost, raj, ale cez mrtvoly, vacsinou to je nejaky druh socializmu, vzdy je to lavica.
Ice Ages
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Věk: 36

Re: Brutal Assault 17 - 9.8.2012

Příspěvekod Hooya » 30. září 2011, 13:39

Když je to tak, proč tam dávno takové kapely nejsou? Protože i Shindy ví o tom ho*no?
Good Job. Well Done.
Hooya
Metallum Moderátor
Metallum Moderátor

Věk: 35
Aktivní v kapele: SABATON Revival

PředchozíDalší

Zpět na Lidé, subkultury a náboženství