Klasická hudba

Beethoven, Mozart, Bach a další...

Hudební formy z dob renesance, baroka, klasicismu a romantismu

Re: Klasická hudba

Příspěvekod Falkenhund » 18. duben 2010, 11:59

Tohle je moje velmi oblíbená árie z Figarovy svatby no a Bryn Terfel je můj oblíbenec :vlkodlak:

http://www.youtube.com/watch?v=LsmvqPOB3QA
Falkenhund
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Pohlaví: Žena Žena

Příspěvekod HiJack44 » 18. duben 2010, 14:35

feanor píše:http://www.youtube.com/watch?v=hsCjnJYSrIA tady máte vy mozarti... :)

Tak teď jsi mi udělal radost. Nečekal jsem, že Ludovica Einaudiho bude někdo znát.

Jinak moje oblíbená:
HiJack44
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Pohlaví: Muž Muž
Věk: 31
Aktivní v kapelách: Den Lumíků, Menstrual Soup, Forgotten Dawn

Příspěvekod Dragunov » 7. červen 2010, 13:57

Maeror píše:Čtvero ročních období je nechutně obehrané, a navíc Vivaldi má daleko lepší skladby. Bachovo Pouree je geniální, ale sám velký kytarový masturbátor Malmsteen ho totálně nepochopil a naprosto ho zprznil. Od Dvořáka jsou výborné všechny symfonie, nejlepší je samozřejmě "Z nového světa", ale světové úrovně dosahují třeba i 8., 2., 5. a 7.

Tak jasně Čtvero ročních období zná snad každý. (minimálně jedno léto a jedno jaro :D) Ale je to asi to jedíné z klasické hudby co mám na disku a komplet.:) Tak nejsem znalec ani obdivovatel Malmsteena, ale mně se jeho podání líbilo. Mně se tyhle předělávky velmi líbí třeba od Gilberta Haydn 88. Ale to jsou takové srandy, orchestr je orchestr.:) Se mnou je to těžký, já se náhodou k něčemu dostanu to se mi zalíbí a poslocuham to furt dokola, takže se k dalším věcem dostavam jen pomalu. Ale na Dvořáka se asi vrhnu.

Falkenhund: Když se řekne Figaro tak si představim právě tohle...tohle a Nessun Dorma, jinak by mně na operu asi nikdo nedostal :D
Life Is But a Dream.
Dragunov
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 35
Aktivní v kapele: Uterus

Příspěvekod Médea » 5. červenec 2010, 15:41

Nevím jestli to tu někde je..jedna z mých oblíbených. Jen jsem léta nevěděla od koho to je a jak se to jmenuje, ale už od dětsví si jí pamatuji.
Obrázek

"Right and wrong are not what separate us and our enemies. It's our different standpoints, our perspectives that separate us."
—Squall Leonhart
Médea
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Blog: Zobrazit blog (7)

Příspěvekod laivine » 5. červenec 2010, 15:55

Tuhle mám taky ráda. A jinak celá Carmina Burana je např. tady:
"Without music, life would be a mistake."
laivine
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Médea » 5. červenec 2010, 16:10

Celé jsem to nikdy neslyšela, ale nejvíc známá a asi i nejlepší je stejně asi první věta. Jinak se mi líbí víc věcí, od různých skladatelů, jen mám problém s tím zjistit, jak se ta daná věc vůbec jmenuje a tak jí najít. Naposlouchávat celá díla slovutných autorů pro těch pár minutek extáze z jedné skladby, nebo jen její části se mi moc nechce.
Obrázek

"Right and wrong are not what separate us and our enemies. It's our different standpoints, our perspectives that separate us."
—Squall Leonhart
Médea
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Humr » 5. červenec 2010, 16:24

TAdy to zná snad každej(tu nejznámější část).Jinak mám rád klasiku ale nesmí to byt taková ta "veselá".Třeba tady Carmina burana nebo nejznámější část Novosvětské se mi líbí.
JInak třeba tohle je úžasný

A ještě když sem to tady četl vybavila se mi scéna ze Simpsonů jak tam postavili koncertní síň a hráli tam Osudovou.Jakmile zaznělo "tadadá tadada dá" tak všichni odešli :mrgreen:
Humr
Arch Articulus
Arch Articulus

Věk: 28

Příspěvekod Médea » 5. červenec 2010, 16:41

Ta už tu jednou je myslím. Tohle je také profláklé a někde to tu už možná také je.
Obrázek

—Squall Leonhart
Médea
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Lesíček » 5. červenec 2010, 16:57

Vážnou hudbu miluji! Jeden čas jsem poslouchal všechny možné skladatele doslova od rána do večera a při tom jsem si stále dokola četl jejich životopisy. Giacomo Carissimi, Couperin, Monteverdi, Händel, J. S. Bach, Purcell, Grieg, Sibelius, Telemann, Vivaldi, Adam Michna, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Salieri, Brixi, Cherubini, Dusík, Gluck, Mysliveček, Stamic, Chopin, Brahms, Straussové, Wagner, Ravel, Debussy, Rachmaninov, Verdi, Caesar Franck, Paganini, Vítězslav Novák, Dvořák, Smetana, Čajkovskij, z dnešních třeba Arvo Part, Nino Rota, atd.. (je jich spousta). To jsou všechno umělci, kteří byli, jsou a budou největšími génii jaký kdy v hudbě byli.

Teď jsem si třeba vzpomněl na pár krásných skladeb, které zbožňuji, myslím, že opravdu stojí za poslech, rozhodně bych je nepřehlížel. :hi:

Obrázek
Lesíček
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Hestia » 13. červenec 2010, 16:20

Tak kromě toho co se tady už hodně objevuje ( Vivaldi,Beethoven,Mozart,Dvořák) a co mám taky ráda,je mojí absolutní jedničkou Bedřich Smetana a jeho Má Vlast....nejradši mám Vltavu,kterou jsem sem ještě s několika dalšími mými oblíbenci dala na ukázku.

:heart:

Lesíček: rozhodně budu čerpat z tvé pokladnice vážné hudby...ty ukázky jsou krásné...
Hestia
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Lesíček » 24. červenec 2010, 21:42

Měl bych tu něco pro hudební fajnšmekry. Beethovenova poslední klavírní sonáta schovává mnohá překvapení. Tím největším je téměř jazzové piano v druhé větě! Opravdu doporučuji, protože tohle je fakt nadčasové. Beethoven is pure genius!

(od 6:55 :hi: )

Obrázek
Lesíček
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Clare » 25. červenec 2010, 10:57

Neni to uplne takova vazne vazna hudba, kterou vsichni pridavate, ale i tak, nektere z mych oblibenych klaviru, prevazne soundtracky:

Clare
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Banshee » 28. červenec 2010, 13:52

Taky se pokouším do "nonartu" dostat :-D nicméně jde to pomalu, momentálně jsem seklý na 3. od Beethovena

k oblíbeným jinak zařazuji profláklé kusy, jako je Toccata a Fuga v D-moll (Bach), Má Vlast (Smetana) a Klavírní koncert A-moll od Griega
too scarred to live
but scared to die
just let me go
to another place

true freedom waits behind the corner
Banshee
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Věk: 32

Příspěvekod matotu » 14. červen 2011, 16:03

Moc klasiky bohhužel neznám, ale líbí se mi od Mozarta předehra k Figarově svatbě a předehra k Čarostřelci od Karla M. von Webera. :tlesk:
„Ožralýýýý a stále sáááám, matotu je chuligán!“
- Arcturus, 25.2.2013

„Jak můžeš ty říct, že je něco pochybný??“
- Stick, 28.10.2016

„Kdesi cosi a toto.“
- sylvuša, pořád

Skrytý obsah
Obrázek
matotu
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 27

Příspěvekod Maeror » 20. červen 2011, 9:43

V sobotu jsem si pustil 2 symfonii od od Beethovena. Můj roční syn si hrál na zemi. Když to začalo hrát okamžitě přestal a celou půlhodinu seděl jak zhypnotizovaný a díval se na na to odkud to jde. Jenom občas se usmál a zatleskal. Tohle jsem v životě neviděl. Pak jsem to pustil o několik hodin později opět stejná reakce. V neděli reagoval stejně, zkoušel jsem mu pouštět i různé jiné věci. Třeba kousek oratoria Kristus na hoře Olivové, nebo Velkou mši od Beethovena, jeden z jeho klavírních koncertů. Následoval Mozart, Bach, Haydn a další, vždy stejná reakce. Ta Beethovenova symfonie je plná napětí a vždycky, když tam bylo takové místo tak ani nedýchal a napjatě čekal co bude. Dodnes to nemůžu rozdýchat.
Sestřih první věty té symfonie je na odkazu níže. Já osobně po poslechu jen té první věty jsem "vyplivnutý" více, než po dobrém metalovém koncertě. Tolik dramatu, tolik dynamiky :D

Copying is killing business....so let's copy.
Maeror
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 45

Příspěvekod HiJack44 » 20. červen 2011, 13:36

Hezky ho vychováváš, jen tak dál. A zkoušel jsi mu pustit metál nebo nějakou uplně jinou hudbu? Jak na to reaguje?
HiJack44
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 31
Aktivní v kapelách: Den Lumíků, Menstrual Soup, Forgotten Dawn

Příspěvekod Maeror » 20. červen 2011, 13:44

Metalu a rocku si moc nevšímá. A když na něho zagrowluju tak ho to rozesměje :lol:
jeho fotky mám na facebooku
Maeror
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Maeror » 25. červenec 2011, 15:15

Kromě sopránu, altu, tenoru, basu jejich různých odstínů (třeba lyrický soprán) existuje ještě hlas, který má suplovat kasttráty, kteří zpívali třeba v baroku. Tomu hlasu se říká kontratenor. Zpívají to chlapi a opravdu mají koule :mrgreen:

Philippe Jaroussky

a tady třeba němec Andreas Scholl(tady v tom videu i mluví a hlas má normální, jak chlap)

A ještě s pochlubím, že jdu na koncert M. Kožené v Ostravě, což byly mimochodem ty nejdražší lístky co jsem kdy koupil na koncert :)

Maeror
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Maeror » 21. září 2011, 14:00

Velmi temné, velmi smutné.
Gabriel Faure - Requiem
Maeror
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Dragunov » 21. září 2011, 15:33

Maeror píše:existuje ještě hlas, který má suplovat kastráty, kteří zpívali třeba v baroku. Tomu hlasu se říká kontratenor. Zpívají to chlapi a opravdu mají koule :mrgreen:

Hhmm to jsem tak četl, že jednou se natáčel film o nějakém slavném kastrovaném pěvci (a na jméno si nevzpomenu) a aby dosáhli v onom filmu napodobení toho hlasu tak míchali tenor se sopránem, ale stejně to prej nebylo ono. :D Teda ale u tohodle zpěvu bych nepoznal, že to zpívá chlap, hlavně v tom prvním videu.
Life Is But a Dream.
Dragunov
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 35
Aktivní v kapele: Uterus

PředchozíDalší

Zpět na Klasická hudba