Tari tari
Spevom k šťastiu.
Ďalšie z rady anime položených do strednej školy, kde sa riešia hlavne problémy hlavných postáv a ich vzájomná interakcia. Tentokrát obohatené o jednoduchý príbeh a trošku komplikovanejšie(hlbšie) postavy ako väčšinou. Dej sa točí okolo Konatsu, ktorej nedovolia spievať v školskom zbore, preto si založí vlastný spevácky kľub. Nato ale treba nájsť ďalším členov, čo nebude také jednoduché nielen kvôli nezáujmu iných ale aj kvôli prekážkam ktoré zástukpyňa hádze mladej Konatsu pod nohy. Či a ako to zvládne sa dozviete ako inak v poslednej časti
Neodmysliteľným v takomto anime bude teda hudba, ktorá síce nehrá prvé husle ale funguje. Spevácky kľub toho až tak veľa nespieva, tak ľuďom ktorý neobľubujú japonský spev nepôjde až tak na nervy. Hlasy slečien sú prijemné a je sa aj načo pozerať. Najväčším plusom hodnotím grafické spracovanie a animáciu ktorá je proste bezchybná, do detailov všetko nakreslené s teplými farbami ale i depresívna atmosféra ktorá v niektorých dieloch značne dominuje nad stredoškolskou naivnou veselesťou. Anime by som teda žánrovo zaradil medzi drámu s komediálnymi prvkami a hudobnou tématikou. Jedinú výtku mám nad kresbou očí, ktoré mi prišli akoby prázdne, bezduché oproti K-ONu, BRS alebo iným.
Hlavné postavy:
Konatsu Miyamoto - hlavná hrdinka a zakladateľka klubu
Sawa Okito - najlepšia kamarátka hrdinky, speváčka a tanečníčka
Wakana Sakai - hlavný dejový pilier, talentovaná speváčka/klavíristka
Taichi Tanaka - prekvapivo chlapec, hrajúci bedminton
Atushiro Maeda - prisťahovaný študent ktorý na všetko pristane
Vydanie : 2012
Počet dielov: 13
csfd: http://www.csfd.cz/film/320466-tari-tari/
Zhrnutie: Napriek opisu nie je to nijak skvelé anime, skôr priemer, na oddychové pozeranie ale prijateľné. Neodporúčam nikomu kto by v tom hľadal hlbší zmysel a ani nahotu(napriek pekným slečnám žiadne erotické scény),