opakujem, nemôže existovať aj neexistovať. tu neni možnosť subjektívneho pohľadu ako "táto pieseň sa mi páči". pokiaľ skutočne existuje a ja ju
subjektívne popieram, tak
objektívne existuje napriek môjmu názoru. a naopak, pokiaľ
objektívne neexistuje ale vy na jej existencii
subjektívne trváte, tak proste neexistuje - realita sa nedá zmiasť snami jedincov. príklad: žena nemôže byť trochu tehotná alebo subjektívne tehotná. pokiaľ objektívne nie je tehotná, jej subjektívny opačný názor na tom nič nezmení.
predpoveď budúcnosti - logicky je nemožná. môžme sa k nej priblížiť maximálne na úrovni EZO.TV
čas plynie len jedným smerom, nemôžno skočiť mimo jeho prúdu. problém s predpoveďami budúcnosti je, že všetky predpovede doteraz boli natoľko všeobecné, že by sa dali "napasovať" na viacero situácií - čo degraduje ich hodnovernosť.
ja nehovorím o mágii ako z fantasy knihy, hovorím o mágii všeobecne ako o schopnosti ohýbať alebo obchádzať fyzikálne a iné zákony reality - ovplyvňovanie gravitácie, magnetizmu, toku času, zákonov zachovania energie, atď. človek dokáže len veci ohraničené mantinelmi týchto zákonov.
ak chceme na túto tému diskutovať bez zbytočných nedorozumení, tak mi dajte nejakú vašu definíciu mágie a nejaký príklad, s ktorým ste sa skutočne stretli a ktorý by sa dal aspoň trocha objektívne nazvať reálny.a pokiaľ to nie sú "nadprirodzené" schopnosti, sú to teda schopnosti prirodzené - mali by sa tým pádom vyskytovať u viacerých ľudí a mali by sme byť schopní ich objektívne posúdiť a zdokumentovať.