Toto je přesně ten typ bezcenného dokumentu, který se neustále točí na několika informacích a spekulacích, které ani nepodkládá důkazy. Já jsem i části z těch proroctví ochoten alespon z části věřit (k vědomostem starověkých civilizací chovám velikou úctu), ale ne z tohohle dokumentu, který je hodně utažený za vlasy a působí na mě dojmem, jako by ho vytvořili psychicky vyšinutí jedinci...Dojem, že katastrof přibývá je do značné míry vytvořen jednak médii, kdy se dovíme o každém zemětřesení apod. o kterém by se před sto lety skoro nikdo nedozvěděl a jednak proto, že lidí přibývá, tudíž při katastrofách umírá víc lidí, také věci, které kolem sebe budujeme hodně násobí případné škody. Že se může lidstvo kvůli slunci, přepólování apod. dostat do nedozírného průseru je neoddiskutovatelné. Ale já prostě nejsem ochoten věřt tomu, že by se mohlo něco stát tím, že slunce bude v jedné linii se středem galaxie.
Nehledě na to, že slunce má na obloze průměr asi půl stupně. A jestliže se to celé posune o stupeň za 72 let, bude se slunce se středem galaxie překrývat více, či méně 36 let! Tzn. loni či letos o slunovratu je slunce prakticky na stejném místě jako za rok - ve středu galaxie.
Na druhou stranu je samozřejmé, že je spousta mechanismů a dějů, kterým nerozumíme a ani si je neumíme představit.
Nechápu, proč nemůže někdo natočit seriózní dokument, ale vždycky takovouto nastavovanou kaši, kde se 10x opakuje to samé.