TOP filmy roku 2oo9

Konkrétní filmy

Moderátor: Moderátoři

TOP filmy roku 2oo9

Příspěvekod sheVcza » 28. květen 2010, 11:22

Jaké filmy z loňského roku považujete za nejpovedenější? Uveďte alespoň top 3 (můžete i více), klidně i s hodnocením. :)

Mé TOP 3 filmy roku 2oo9:
  1. Valhalla Rising ( * * * * * ) - U mě jednoznačně vítězí na plné čáře. Film, který se dá nazvat uměním. Podrobněj o něj píšu v jeho topicu (nebo u mě na blogu zde).
  2. District 9 ( * * * * * ) - Sci-fi snímky bývají poslední dobou skoro všechny stejné, jen každý v jiném kabátku. District 9 ale přišel s něčím originálním - nejen co se týká děje, ale i samotného stylu filmu, čímž si získal mé uznání.
  3. Číslo 9 ( * * * * * ) - Pro mě něco jako Wall-E z roku 2oo8. Nenáročný a přitom zábavný animovaný snímek.

Mé TOP 3 SUX filmy roku 2oo9:
  1. 2012 ( * * * * * )- Nečekal jsem nic extra, ale až takový odpad taky ne. "Den poté" v jiném kabátě. V kabátě, podle americky upraveného proroctví. Typická americká přehnaná slátanina.
  2. Andělé a démoni ( * * * * * ) - Knížku jsem nečetl, ale pokud je to o tom samém co film, tak to ji ani číst nebudu. Honička za bombou s náboženským podtextem, víc jsem v tom opravdu neviděl. Jedna hvězdička za hudbu od Hanse Zimmera.
  3. Avatar ( * * * * * ) - Tohoto filmu jsem měl plné zuby, ještě něž jsem ho shlédnul. Až trochu opadlo to všechno kolem něj, mrknul jsem na něj. A výsledek? Příběh s nulovou originalitou, až na pár vyjímčených částí jsem téměř po celou dobu správně odhadoval, jak to bude asi pokračovat a co přijde za pár minut. Tudíž děj, který je pro mě u filmu to nejdůležitější, selhal. Přes to ale dávám 2 hvězdičky - jednu za krásnou přírodu a jednu za pěkné efekty.
sheVcza
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž Muž
Věk: 37
Blog: Zobrazit blog (6)
Aktivní v kapele: Vyzj

Re: TOP filmy roku 2oo9

Příspěvekod Haldir » 28. květen 2010, 11:51

No...

Chvíli mi to trvalo se rozhodnout, ale vidím to takhle:
1) District 9 - 5/5 - netřeba komentovat, absolutní majstrštik :)
2) Čtvrtý druh - 4,5/5 - Neotřelá forma filmu, děsivá atmosféra...
3) Avatar - 4/5 - Tak velkou depku, jako po Avataru jsem už dlouho neměl, ale stálo to za to :),(pravda, děj nic moc) ale strhující atmosféra a parádní efekty...asi sem trochu povrchní :D
Naposledy upravil Haldir dne 28. květen 2010, 12:02, celkově upraveno 1
Existuje jen jedno dobro, a to je vědění. Existuje jen jedno zlo, a to je nevědomost. (Sókratés)
Haldir
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 30

Příspěvekod Médea » 28. květen 2010, 12:00

sheVCza: Přes filmy moc nejsem a málo kdy mě něco zaujme tak, abych se táhla do kina, ale to Číslo 9..může být hezké, neviděla jsem ho, ale viděla jsem krátký film, podle kterého byl udělaný a ten byl hodnocen prý líp než ten celovečerní film..ten je prý o tom samém jen je to natáhlé.
Obrázek

"Right and wrong are not what separate us and our enemies. It's our different standpoints, our perspectives that separate us."
—Squall Leonhart
Médea
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Blog: Zobrazit blog (7)

Příspěvekod Zero » 28. květen 2010, 15:01

Shev: Ad. Andělé a démoni - četl jsem jenom knížku a přišla mi dost vydařená, IMHO to stojí aspoň za pokus. ;)
Zero
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 31
Blog: Zobrazit blog (4)

Příspěvekod Clare » 28. květen 2010, 16:40

Jeste nez vyjmenuju filmy, ktere se libily mne, musim rict, ze Cislo 9 je nuda. Hrozne jsem se na ten film tesila, zklamani vsak bylo obrovske - ani jsem se nedodivala do konce.

Muj zebricek, ne nutne v tomto poradi:

Imaginárium Dr. Parnasse - fantasy miluju, tenhle film mi proste sedl. Heath nezapomenutelny.
Mary and Max - jestli se vam nekdy stane, ze se citite nenormalne a labilne, po shlednuti vam hned bude lip.
The Hangover - ja vazne nemam rada americke komedie, tohle je ale konec. Jak jsem se z principu smat nechtela, tak jsem musela :)

Pak treba jeste filmy, ktere stoji za zminku: Creation, Coraline nebo The Lovely Bones, o Avataru a Potterovi nemluvim, oba byly fajn.

I tak ale musim rict, ze rok 2009 rozhodne na muj vrchol nepatri :)
Clare
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Pohlaví: Žena Žena

Příspěvekod Říman » 28. květen 2010, 16:52

Clare: The Hangover je masakr. americký komedie se mi už moc nelíbí, ale tohle doporučuju fakt každýmu :palec:

pro mě je krom The Hangover top toto:

1. Dylan Moran - What Is It. Tohle, kdo neviděl, ať rychle napraví. Naprosto úžasná stand-up show. Sice neni lepší než Monster, ale je lepší než Live, Totally.

2. Život je boj - takovej film ála Rocky, ale mě se to líbí.
Obrázek
Říman
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 35

Příspěvekod Daimonia » 28. květen 2010, 17:12

Z toho, na čem jsem loni byla v kině, řadím na 1. místo bezkonkurenčně Hanebný parchanty. Na 2. místo Avatara, za efekty. A na 3. místo šestý díl Harryho Pottera, prostě proto, že jsem fanoušek tohohle světa, i když si někdo může myslet, že je to pro děti :lol:
Daimonia
Arch Articulus
Arch Articulus

Pohlaví: Žena Žena

Příspěvekod Aries » 28. květen 2010, 17:28

Novinky az ak aktivne nesledujem (radsej si pozriem to najlepsie z celej hostorie kinematografie) a rebricky si nerobim, takze len v skratke vypisem zopar oblubenych kuskov:
Inglourious Basterds - perfektny film, cakal som vela a dostal este viac, takze pre mna jednicka roka
The Road - prekvapenie, atmosfera uplne uzasna
Dalej ma potesili Defendor, Moon, Orphan, Up, REC2 (aj ked ma mierne sklamalo odchylenie od povodneho konceptu jednicky). Chystam sa na Valhalla Rising, snad bude tiez patrit do tejto skupiny :)

Sklamali ma:
Anjeli a Demoni - ale vlastne od tohto filmu som ani vela necakal...
Drag me to Hell - dalo sa to pozerat, ale po tom co ho tak chvalili, som cakal viac ako srandu na jedno pozretie (miestami mi to pripominalo skor komediu ako horor)
District 9 - vlastne to nebol zly film a pacil sa mi, ale opat oproti ocakavaniam trochu sklamal
Este si chcem pozriet Avatara, toho vopred radim sem, kedze som proti nemu osobne zaujaty :) (okrem vizualnej stranky nemam dovod sa nanho tesit)
Obrázek
They escaped the weight of darkness... To drown in another...
Aries
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 35

Příspěvekod Black One » 28. květen 2010, 18:45

Filmy, čo ma zaujali:
The Road - po dopozeraní som si ihneď musel zaobstarať knižné spracovanie :). Filmy podobné tomuto vyhľadávam. Som zvedavý na tohtoročný Book of Eli...
Daybreakers - keď filmy o upíroch tak žiadny smiešny Twilight a jemu podobné, ale toto.
District 9 - výborný Sharlto Copley, efekty (s Avatarom som ešte nemal tú česť :)) a aj príbeh príjemne prekvapil.
Black One
Articulus
Articulus

Příspěvekod dresi » 28. červen 2010, 14:08

1. Mr. Nobody - film o tom co by kdyby, kombinace spousty zajímavých myšlenek a prvků z filmů jako Donnie Darko, Věčný svit neposkvrněné mysli, The Butterfly effect, Fontána atd. Rozhodně jasná jednička minulého roku :)

Pak už je to tak na stejno, z romantických se mi hodně líbilo originální 500 days of Summer a The Time Traveler's Wife Ze scifi už zmiňovaný Moon nebo District 9. Z fantasy toho moc nebylo, tam jenom to The Imaginarium of Dr. Parnassus. V dramatech The Road, State of Play a Inglourious Basterds. Z animáků Up, Coraline a Mary and Max. A asi nejzvláštnější film, jaký jsem viděl byl Kimssi Pyoryugi, trosečník po korejsku, to fakt stojí za to :)

Největší zklamáním asi bylo Jacksonovo The Lovely Bones, tam jsem čekal hodně více :-(
This is who I am
Escapist, paradise seeker
Farewell now time to fly
Out of sight, out of time, away from all lies
dresi
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Věk: 33

Příspěvekod Giladren » 28. červen 2010, 15:25

2009:
+
1. District 9 9/10
2. Inglourious Basterds 8/10
3. Sherlock Holmes 8/10
4. Moon 8/10
5. Born of hope 9/10
-
1. The lovely bones - osobně jsem čekal něco víc... 2/10
2. The road - JEn přitomnost Vigga mne donutila nevypnout to před koncem ... 2/10
3. Avatar - Pocahontas akorát s "modrými" indiány... 3/10
2010:
1. KIck-ass 9,666/10
2.?
3.?
Giladren
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Věk: 30

Příspěvekod DeToX » 2. říjen 2010, 4:31

Co se týče Andělů a Démonů:
Četl jsem knihu, Brown je mým oblíbeným autorem, co se "odpočinkové literatury" týče.
Ta mě docela dost bavila. Ovšem klasické Brownovo: "Ten co se zdá jako největší kámoš, je ten největší padouch" je už trochu nuda.
Film byl nuda, byl nepřesný a neúplný, ještě jsem k tomu měl špatně časované titulky..
Ono celkově, filmy podle knih jsou podle mě nic moc.. ;)
Somewhere between birth and death lies desire, desire for life, desire for love, for everything good. And this is the source of all suffering...
Obrázek
DeToX
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 34

Příspěvekod Garion » 2. říjen 2010, 12:20

Giladren: je rozdíl koukat na The Road doma anebo v kině. Já si třeba moc neumím představit, jestli by ve mě Cesta zanechala ty samý pocity, kdybych jí viděl na notebooku a nikoliv v kině. Myslím, že ne. Ta atmosféra snímku je vynikající a myslm si, že se režisérovi podařilo z části přenést deprimující náladu z knížky na plátno.

Já nejsem nijak velkej filmovej fanoušek a premiér 2009 jsem moc neviděl, takže nějak sestavovat žebříček nemůžu. Každopádně Cestu hodnotím jako nejlepší. Ještě mě hodně zaujala Alenka v říši divů, ale to už je asi letošní film, co?
Aktuální Garionův playlist na LAST.FM
Garion
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 53
Blog: Zobrazit blog (1)
Aktivní v kapelách: Semtex j.h., Čekišó, M.H.S.

Příspěvekod DeToX » 2. říjen 2010, 13:26

Tak jsem dnes v noci shlédl Cestu, a musím říct, že fakt pecka. Sice se člověk vůbec nedozví, příčiny toho, proč je tak jak je. Ale vůbec mi to nevadilo, skvěle zachyceny pocity, morálka a mentalita těch lidí vůbec.. :)
Somewhere between birth and death lies desire, desire for life, desire for love, for everything good. And this is the source of all suffering...
Obrázek
DeToX
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 34

Zpět na Filmy