Mé TOP 3 filmy roku 2oo9:
- Valhalla Rising ( * * * * * ) - U mě jednoznačně vítězí na plné čáře. Film, který se dá nazvat uměním. Podrobněj o něj píšu v jeho topicu (nebo u mě na blogu zde).
- District 9 ( * * * * * ) - Sci-fi snímky bývají poslední dobou skoro všechny stejné, jen každý v jiném kabátku. District 9 ale přišel s něčím originálním - nejen co se týká děje, ale i samotného stylu filmu, čímž si získal mé uznání.
- Číslo 9 ( * * * * * ) - Pro mě něco jako Wall-E z roku 2oo8. Nenáročný a přitom zábavný animovaný snímek.
Mé TOP 3 SUX filmy roku 2oo9:
- 2012 ( * * * * * )- Nečekal jsem nic extra, ale až takový odpad taky ne. "Den poté" v jiném kabátě. V kabátě, podle americky upraveného proroctví. Typická americká přehnaná slátanina.
- Andělé a démoni ( * * * * * ) - Knížku jsem nečetl, ale pokud je to o tom samém co film, tak to ji ani číst nebudu. Honička za bombou s náboženským podtextem, víc jsem v tom opravdu neviděl. Jedna hvězdička za hudbu od Hanse Zimmera.
- Avatar ( * * * * * ) - Tohoto filmu jsem měl plné zuby, ještě něž jsem ho shlédnul. Až trochu opadlo to všechno kolem něj, mrknul jsem na něj. A výsledek? Příběh s nulovou originalitou, až na pár vyjímčených částí jsem téměř po celou dobu správně odhadoval, jak to bude asi pokračovat a co přijde za pár minut. Tudíž děj, který je pro mě u filmu to nejdůležitější, selhal. Přes to ale dávám 2 hvězdičky - jednu za krásnou přírodu a jednu za pěkné efekty.