tersas píše: Vůbec nevím, kde bych na to vzal čas.
vosa píše:Naordinovala jsem si knihovnu, byť mě to neuspokojuje, dobré knížky chci vlastnit a vracet se k nim. A musí to být papír, žádné e-knihy, jinak je to jak dekofeinované kafe
Smrt v červnu píše:Já, který mám k vysokému školství odpor a k vysokoškolákům jakbysmet.
Zero píše:Čím to?
Já jsem se nedávno dostal k Ligottimu, o kterém jsem psal výše, a docela mě to zklamalo. Přirovnání k Lovecraftovi či Kafkovi jsou docela scestná. Předvídatelné, klišovité, byť čtivě napsané. Ale po pár povídkách s tím víc času trávit asi nebudu.
Borges mi byl shodou okolností nedávno taky doporučen, tak bych se na něj mohl podívat. Čím začít?
A rovněž se přidávám ke knihomolům, kteří musí mít knihu fyzicky, papírově. Žádné e-booky, žádné audioknihy.
Smrt v červnu píše:
Na vysokých školách mi vždy vadila atmosféra. Nesnáším elitářské prostředí, možná i proto, že sám v jistém ohledu jsem taky elitář. Nebyl to jen můj nepříjemný pocit z profesorů, ale i z některých kolegů. Začala se mi prostě štítit jejich přehnaná sebejistota v tom, co je a co není správné, kdo má patent na rozum a kdo ne. Kdo je elita a kdo póvl. Díky tomu jsem poznal, co mne štve na sobě samém. Tak jsem se vrátil ke kořenům a stal se póvlem, abych si ten přerod znovu mohl prožít. Myslím, že od té chvíle jsem o dost vyrovnanější, klidnější a zralejší. Ale občas se naštvu pořád, kupříkladu, když jsem byl na známého promoci a ten nejvíc chytrej pán tam mlel něco o elitě národa a podobné bejkárny. Ano, cením si vzdělání, ale ne vysokoškolských titulů a fetišistického lpění na nich. Znám člověka, který má základní školu a přitom je vzdělanější a moudřejší než mnoho vysokoškoláků. Ale to tu neříkám, abych rozpoutal nějaký offtopic flame, prostě jen to tak nějak svérázně prožívám.
Orwin píše:Tak já se přidávám do zdejšího klubu těch, co mají podanou přihlášku na VŠ, ale lepší neřešit kolikátá škola už to je K elitářství na VŠ snad jen to, že elitářství funguje ve všech vrstvách společnosti. Ano i dělňas v té nejzaplivanější putyce, který se dokáže bavit jen o fotbalu se jeví značně elitářsky, když opovrhuje pro změnu třeba vysokoškoláky.
A ke knihám malé zamyšlení. Taky jste si všimli toho, že se nám tu rozmáhá takový nešvar, a to prodávání knih na koncertech? Po včerejším koncertu mám v knihovně další dva kousky i s vlastnoruční ilustrací autora Už fakt nevím jak se knížkám vyhnout, ale vlastně mi to nevadí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník