SLAVIA FEST - 17.6.2017

Lagerstein, Barbar Punk, Adversa Nocte, ...

Moderátor: Moderátoři

[2017-06-17] SLAVIA FEST

Příspěvekod Orwin » 12. červen 2017, 21:19

Obrázek

SLAVIA FEST
sobota 17. 6. 2017
na Pohodě, u přírodního koupaliště Bágrák (Hráza), Kroměříž

Info:
Pokud by někdo neměl ještě plány na sobotu, tak všechny zvu na jeden malý festiválek v Kroměříži. Hlavní hvězdou budou australští piráti Lagerstein, kteří by mohli zaujmout všechny fanoušky Alestorm, či domácích Pirates of the Pubs :D Australany pak doprovodí, u nás už kultovní, Barbar Punk. Asi bych už nenašel nikoho, komu tahle barbaří banda okolo Horseta a Mamuta, nic neříká :lol: K tomu si připište několik místních kapel, jejichž žánrový rozsah bude od HC, přes elektronicu až k jazzu, lidové vstupné, pivko za 26,- a koupák hned vedle areálu a máte parádně strávenou sobotu ;)

Lineup:
LAGERSTEIN (Australia) - pirate metal

BARBAR PUNK (Brno/Prostějov) - folk punk

ADVERSA NOCTE (Kroměříž /Vídeň) - dark metal, nástupce Honduras Radio
LH-7 (Kroměříž) - crossover electronica
ROUSING NUMBERS (Hulín) - alternative nu metal
CYNIXIS (Hulín/Holešov) - HC/punk
Z.S.D. (Kroměříž/Chropyně) - funky/jazz

Vstupné:
pouhopouhých 100 Kč !!!

Odkazy:
FB event
BZ

"To už je jeden z těch paradoxů našeho světa... káva bez kofeinu, cocacola bez koky, němci obchodujou, židi válčej, čínani musej dovážet rejži a češi poučují francouze o tom, co je vlastně absint...."
DarkenCZ(Absinthe Mafia)
Orwin
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Pohlaví: Muž Muž
Věk: 35

Re: [2017-06-17] SLAVIA FEST

Příspěvekod Osimchin » 15. červen 2017, 23:46

Jakožto fanynka Pirates od The Pubs jsem si zkusila poslechnout Lagerstein a zalíbili se mi. Díky za tip a zviditelnění týhle události. :) Nebýt ta zmínka Pirátů v popisu, tak bych Lagerstein asi jen tak neobjevila.
Bohužel v dobu konání týhle akce mám už jiný plány a je to pro mě daleko, jinak bych šla. Zní to jako dobrá příležitost na pařbu za symbolickou cenu.
Osimchin
Globální Moderátor
Globální Moderátor

Pohlaví: Žena Žena
Věk: 34

Příspěvekod Orwin » 18. červen 2017, 20:45

To zas byla akce :lol: UG jak cyp, ale fajné to bylo, jen teda játra dostaly zabrat, aneb když se zapíjí svoboda a narozky na takové akci, tak to vždycky stojí za to. A teď něco málo ke kapelám:
Z.S.D. kvůli nemoci nedojeli, a tak akci začali Cynixis, což bylo teda vlastně dost hrozné. Nějaká vlastní tvorba plus covery od kde koho, namátkou Agnostic Front, Motorhead, HNF :lol: Prostě takové to punkové HC, které kluci hrajou od srdce, ale hudební svět svým počínáním neobohatí. Ale za cover HNF mají u mě plus.
Další v pořadí LH-7 už měli před pódiem i nějaké fans, ale moc jsem to nevnímal, nezaujalo mě to, chlast, vodárna a pokec byl lepší volba. A tahle kapela mi asi utkví v paměti jen díky svému logu, tam by to SS neviděl snad jen slepý, celkem funny provokace :lol:
Adversa Nocte, kapela okolo hlavního pořadatele této akce, hudebně to moc hodnotit nejde, protože jejich vystoupení se vlastně zvrhlo v onu oslavu rozlučky se svobodou, rum tekl proudem a bylo to takové hezky veselé. Až se kluci víc sehrajou, třeba o nich ještě uslyšíme...
A na scénu přichází Lagerstein a musím uznat, že to byla pecka. Nejen, že tihle Australani jsou strašně fajn týpci, kteří tam s náma popíjeli, kouřili voďára a kecali, jim to skvěle funguje i na pódiu. A když to třeba srovnám s prvním vystoupením Alestorm, které jsem viděl (ano ta trága na MOR), tak tohle bylo prostě lepší. Škoda jen menší návštěvnosti, ono u těchto tancovaček je nejlepší když je pořádný kotel, což se tady nekonalo, ale i tak to byla slušná pogovačka a wall of death s asi deseti lidma taky fajn :lol: A vrchol? Pro mě to nejlepší nastalo, když pánové nechali své klasické nástroje na pódiu, chopili se akustiky, nějakých bong a zpěvák si šel hezky v sedě zapjet mezi nás, fakt dobrý, jak u táboráku, jen bez táboráku :lol: Pro představu to vypadalo asi takhle jen těch lidí tam bylo o dost míň. Jinak nechyběl ani pivní bong, který absolvovali všichni přítomní na pódiu a na přídavek se taky dostalo. Fakt fajné :palec:
Barbaři to měli po pirátech docela těžké, ale trocha hulení na pódiu ve spojení s jejich funny barbařím folk punkem a do toho hostovačky kluků z Lagerstein (ono zase barbaři hojně hostovali i jm) a já jsem se zase parádně bavil. Kdo se nebavil byl zvukař, který asi punkové akce běžně nedělá a v kterém to hodně vřelo. No nelíbilo se mu pogo blízko mikráků a dorazil to týpek, co omylem shodil aparaturu (to kupodivu nebylo při pogu). To zvukař už nedal a se slovy, že se na to může vysrat si začal balit svůj vercajk a akci tím vlastně ukončil. Takže na poslední kapelu se ani nedostalo :-( Prostě zvukař s celou jeho aparaturou úplně na hovno.
Po nějakém čase už nám ani nalívat nechtěli, tak jsme to taky zabalili a udělali si vlastní akci v bytě pořadatele. Aneb 7 ožralých lidí v malé garzonce :lol: Prostě funny akce... Takže díky a za rok třeba zase ;)
"To už je jeden z těch paradoxů našeho světa... káva bez kofeinu, cocacola bez koky, němci obchodujou, židi válčej, čínani musej dovážet rejži a češi poučují francouze o tom, co je vlastně absint...."
DarkenCZ(Absinthe Mafia)
Orwin
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod vosa » 19. červen 2017, 11:59

Netušíš, copak vedlo LH7 k takovému logu? Mají k tomuto názorovému proudu blízko nebo jsou intelektuálně nesmělí a přijde jim to originálně vtipné?
vosa
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Orwin » 19. červen 2017, 15:53

No názorově jsou proti, toť vše co k tomu vím :)
DarkenCZ(Absinthe Mafia)
Orwin
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod vosa » 19. červen 2017, 16:37

Tak to je ta lepší varianta :)
vosa
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Dying Forest » 19. červen 2017, 21:28

Podle toho plakátu mi to právě trochu přišlo, že je to koncert pro plešky, ale snad ne, když tam je i dost pankáčů.
Dying Forest
Novicius
Novicius

Zpět na Již proběhlé festivaly..