MASTERS OF ROCK - 13.7.2023

Moderátor: Moderátoři

[2023-07-13] MASTERS OF ROCK

Příspěvekod tersas » 26. prosinec 2022, 12:21

Obrázek

MASTERS OF ROCK - 2023

Vizovice, v areálu likérky R. Jelínek

Cena vstupenek ke konci roku 2022 byla 2750,- Kč. Pořadatel připravil po novém roce zdražení. Hlavní kapely pro rok 2023 jsou Amon Amarth, Within Temptation nebo Kreator.

Pragokoncert píše:
"39 kapel z 10 zemí světa bylo potvrzeno na 19. ročník mezinárodního rockového open airu MASTERS OF ROCK 2023, který se koná v městečku slivovice, uprostřed valašských kopců - ve VIZOVICÍCH, v areálu likérky R. Jelínek! Příští léto se festival uskuteční ve dnech 13. – 16. 7. 2023.
A na jaké kapely se vlastně můžete v létě těšit? Seznam potvrzených kapel je plný známých a oblíbených hvězdných jmen, ale představí se vám i méně známé a neohrané bandy a samozřejmě i domácí rocková scéna."

POTVRZENÉ KAPELY:

WITHIN TEMPTATION, AMON AMARTH, KREATOR, EUROPE, AIRBOURNE, ELUVEITIE, TARJA, SONATA ARCTICA, PHIL CAMPBELL AND THE BASTARDS SONS (play Motörhead), ORDEN OGAN, BATTLE BEAST, FREEDOM CALL, FEUERSCHWANZ, CREMATORY, BLOODBOUND, LEGION OF THE DAMNED, THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA, LORD OF THE LOST, XANDRIA, WARKINGS, DRAGONY, ANGUS McSIX, BROTHERS OF METAL, AD INFINITUM, NORTHTALE, SLOPE, SMASH INTO PIECES, APRIL ART, ARION, EVEN FLOW, PROJECT RENEGADE, SAFFEK, MELODIUS DEITE, SUSURRO, DYMYTRY, DOGA, DARK GAMBALLE, SYMFOBIA, SALAMANDRA, FREE FALL, ALIA TEMPORARI

PROGRAM:
Skrytý obsah
Obrázek
Naposledy upravil tersas dne 20. květen 2023, 15:14, celkově upraveno 2
tersas
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Pohlaví: Muž Muž
Věk: 51

Re: [2023-07-13] MASTERS OF ROCK

Příspěvekod matotu » 27. prosinec 2022, 10:44

Airbourne budou na Basinu, Legion of the damned zase na Brutalu. Překvapuje mě, že vystoupí v jednom létě dvakrát v jedný zemi. Možná to berou tak, že Morava je něco jinýho než Čechy. Morava konečně dosáhla samostatnosti, aspoň ve festivalech. :D
„Ožralýýýý a stále sáááám, matotu je chuligán!“
- Arcturus, 25.2.2013

„Jak můžeš ty říct, že je něco pochybný??“
- Stick, 28.10.2016

„Kdesi cosi a toto.“
- sylvuša, pořád

Skrytý obsah
Obrázek
matotu
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 27

Příspěvekod tersas » 27. prosinec 2022, 18:46

https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/pragokoncert-daron-metal-masters-of-rock-vizovice-2023-kultura.A221205_695134_zlin-zpravy_ppr

Dle tohoto článku by měl hrát Kreator ve čtvrtek, Within Temptation a Tarja v pátek a fest v neděli zakončí Amon Amarth. Na sobotu Daron ještě "velké jméno" hledá.
Co mě ale překvapilo, že údajně jednali i se System Of A Down. Já tuhle kapelu mám opravdu rád. Škoda, že nevyšel kvůli Covidu koncert v O2 Aréně. Měl jsem lístky pod pódium. A překvapilo mě to s toho důvodu, že je to kapela velikosti cca.: Judas Priest, Ozzy nebo skoro Iron Maiden. Kapela co vyprodá O2 arénu za pár hodin a lísky někam do 4 patra během pár dní. Myslím si, že kdyby hráli v O2 aréně 2x po sobě bude vyprodáno taky. Samozřejmě pro mě by to byla naprostá bomba, kdyby SOAD byl na MORu. Ale dostat je tam je asi ještě těžší, než tam dostat Iron Maiden.
tersas
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod vosa » 27. prosinec 2022, 21:05

...jednali i se SOAD...
Tak je otázka, jak to jednání vypadalo ;-)
"měli bychom zájem o vaše vystoupení, máme na to budget 200 tisíc"
"chceme 10 mega, jinak nehrajem"
"můžeme dát 250 tisíc, přijedete?"
"hmm, asi ne, díky za pozvání a čau"
vosa
Arch Articulus
Arch Articulus

Pohlaví: Žena Žena

Příspěvekod tersas » 20. leden 2023, 20:21

Jak to tak vypadá, podle toho oslavného článku na stránkách MORu, že chybějící headliner pro sobotu se už našel. EUROPE !!!

Po té co zde "vosa" celkem reálně popsala jak asi vypadaly námluvy se SOAD, sáhl Jirka Daron k osvědčeným koňům a vytáhl s klobouku "Europe" s jakýmsi jejich výročím.

No, dobře! Dejme tomu. Dlouho zde nehráli a mockrát taky ne. Ale že by to byla posila velikosti investic do obřího pódia, posila která by letošní "nic moc" line-up bůhví jak obohatila, to se říct nedá.
tersas
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Kezir » 31. leden 2023, 10:43

A tak další kapela a to jsou, v poslední době opěvovaní, THE HU ...
Kezir
Redaktor
Redaktor

Věk: 35

Příspěvekod tersas » 2. únor 2023, 20:27

Tak o té kapele vím akorát to, že existuje. To je všechno. Pustil jsem si pár songů na youtube. A nějak si nedovedu představit, že budou hrát třeba hodinu a čtvrt. Jsou na plakátě psaní dost vysoko, tak proto. Určitě se půjdu na ně kouknout, no né že né.

Ale počítám, že po čase zapluju do pivního stanu a tam to jejich HU, HU, HU, HU ! Přečkám.

Na druhou stranu Pragáč se překonal. Nová kapela, neokoukaná kapela. Jiný žánr, pro mnohé možná překvapení, odněkud s Mongolska, zajímavé hudební nástroje, styl, design, atd..., tedy vše co po Daronovy léta chceme. Tedy aby nerecykloval pořád dokola tu svojí stáj. A bral na MOR i jiné neokoukané kapely.
tersas
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod tersas » 20. květen 2023, 15:12

Obrázek
tersas
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Re: MASTERS OF ROCK - 13.7.2023

Příspěvekod ov42 » 24. květen 2023, 10:44

Kdybych nechtěl místo na stan někde v rozumné vzdálenosti na převlečení během přestavby pódia, tak by ve čtvrtek stařilo přijet okolo šesté odpoledne. Fialova drahota dopadla na festivaly, pokud nechtějí zdražit tak, že odradí půlku návštěvníků a chtějí zachovat headlinery, tak kvalita těch ostatních kapel kvůli ceně, za kterou si je mohou dovolit pořídit, musela jít hodně dolů. Je to vidět jak na Metlafestu tak tady. Tolik jmen, o ktrých jsem nikdy před tím neslyšel si napamatuji nikdy.
ov42
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 46

Příspěvekod tersas » 14. červenec 2023, 17:03

Tak na strankach pragacu se neni problem docist jak fantasticky se tu vsichni mame. Jake bomba kapely tu vystupuji. Jaka je tu uzasna atmosfera atd...

Takze realita je takova ze: "Málo lidi, prijelo malo fanousku. Vcera vecer poloprazdna plocha pod podiem, lidi jako loni ve 3 odpoledne. Samozrejme nevadi to v tom smeru, ze neni tlacenice. Neni fronta na pivo, na chcani, na nic. Ale je to divne. Takhle malo lidi nepamatuji za 15 let. Ceny jidla?! Vsechno pres 200,- Je to vzlastni pohled na stanky bez front, na nudicise prodavace. Prodej jidla musi byt hotova katastrofa. Pivo se jeste celkem pije. Radegast za 60,- a nekde jsem videl Plzen za 75,- Je to divna doba lidi malo a jeste neutraceji. Daron na to reagoval pragmaticky. Tusil pruser tak objednal na letosek 4-5 dobrych / znamych kapel a zbytek festivalu doplnil vatou. Celkem se nudime. V campu jsme co nejdele, na obed chodime do mesta a po 16 letech MORovani jsme tu asi naposled".

Samozrejme. Ne za vse muze Pragokoncert. Inflace, valka, vysoke ceny vseho se na letosnim rocniku podepsaly.
Naposledy upravil tersas dne 18. červenec 2023, 18:25, celkově upraveno 1
tersas
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Kezir » 17. červenec 2023, 6:36

No spíše bych řekl, že Daron dojel na to, že recykluje těch svých pár kapel na již třech festech a tím si rozmělnil fans na celou ČR - aneb proč jezdit z Aše do Vizovic když to příští rok budu mít v Plzni...

A dělat fest s tím osazením co letos, je dle mého pohledu docela slušný risk. Zvláště pak pro takovu stálici letní sezóny jako je Masters of Rock. Kapely co jsou sice populární ale většina jich tu loni na festivalu hrála a některé si stihly střihnout i klubový/halový koncert. K tomu konkurence nasadila docela vysoké laťky. Vždyť takový multižánrový RfP s tahounem Slipknot, Basin vytasil Ghost a docela na lístek drahý BA tam má taky pěknou sestavičku, která stojí za návšťěvu. A ano, jsou to hudebně jinak zaměřené akce a i sám Daron to říkal, že jde po melodickém rocku a metalu. Ale tím se zase dostávám k tomu, že Prago dělá tři víkendové festivaly, které josu si žánrově až moc podobné a do toho tam točí ty stejné kapely a tím sám sobě vytváří konkurenci, která ho požírá ...možná je to z Mafie, možná odjinud ale neříká se, kdo chce od života moc nemá nakonec nic?

Oni musí vlastně zaplnit deset hracích dnů na třech místech, tak aby byl zajímavý program pro dejme tomu +-15K lidí na MF a Rock castle a cca +-30K pro MOR. To je úkol prodat minimálně 50k vstupenek :shock: A to, opět dle mého pohledu, je s tím co je letos od nich v nabídce, těžký úkol.

Do toho ty ceny všeho, kdy lidi více přemýšlí a více vybírají kam jet za muzikou a kolik pěněz na místě utratí. Byly roky kdy jsem s chutí dal MF, MOR i BA ...a teď? Jsem rád, že si odložím nějaké drobné na jeden fest a to mě právě nutí více přemýšet na který (okej, zase tak velké přemýšlení to není) vlastně pojedu :)

A když si obchodníci nasadí přemrštěneé marže, tak to je pro ně cesta do háje ... to se pak spousta lidí začně stravovat mimo festival, či dokonce se spokojí s rohlíkem a májkou. A pivko, plechovka taky cajk, zvláště když je u toho rum :D
Kezir
Redaktor
Redaktor

Věk: 35

Příspěvekod tersas » 18. červenec 2023, 18:59

Tak to co jsem psal byla reakce za čtvrtek. Ostatní dny to bylo trochu lepší. Pro někoho můžou být 4 dny festivalu moc a tak si dá jenom pátek - neděli. Možná to ovlivnili lidé s jednodenní vstupenkou. Ale po zbytek víkendu byla návštěvnost kapánek lepší.

Byl jsem překvapen co lidí si vychvalovalo kapely typu AngusMcSix, Brothers Of Metal nebo Warkings. Když jsem tam prohlásil že skupina AngusMcSix našla nové dno kýče a že metal už může dělat kdejaký blb. Co si na hruď nalepí papírové brnění a mává nad hlavou mečem s kartonu. Ze zlou jsem se potázal !

Někde jsem kdysi tady na fóru, nebo kde to bylo, četl komentář: "... u nás na zábavě zahraniční metalové kapely bylo pár lidí a vedle v kulturáku na nějakém revivalu Kabátů nebo čeho bylo narváno...". Takže on to ten Daron vlastně dělá dobře.

Zpěvák s Dymytry prý odchází s kapely, tak teď nevím jak moc tajná informace to je. :twisted:
tersas
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Re: MASTERS OF ROCK - 13.7.2023

Příspěvekod ConradCarlson » 8. srpen 2023, 4:17

Oh, looks like there will be some great music and lots of great bands at the Masters of Rock 2023. Ticket prices have gone up after the new year and top bands like Amon Amarth, Inside Temptation and Kreator promise performances great acting. The festival will take place in Vizovice from July 13 to 16, 2023 and will feature a total of 39 bands from 10 different countries. It's great to see so many bands, from familiar names to new talent. I look forward to seeing what the festival has to offer! :D :D
Modtodays, the platform that provides free game applications, is attracting great attention from the gaming community around the world, Modtodays has quickly become the leading destination for those who love to experience the game without needing to play the game. pay any fees.
ConradCarlson
Novicius
Novicius

Pohlaví: Žena Žena

Zpět na Již proběhlé festivaly..