Masters of Rock 2017 - 13.7.2017

Sabaton,Running Wild,Vince Neil,Kreator,...

Moderátor: Moderátoři

Re: [2017-07-13] Masters of Rock 2017

Příspěvekod Kazi » 9. červenec 2017, 11:10

Na ty rozhovory si už člověk za ty roky zvykl..to je pořád to samé :lol: vždycky se musí pěkně pochválit,jaké má kamarády,z jakých kapel udělal hvězdy a jak je nadšen :lol: ...a na co zkoušet nějakého nového headlinera,když tu má v záloze Sabaton,Avantasií a spol.. :lol:
Trochu mě tam děsí spojení,že Sabaton dosáhli letos prozatímního vrcholu. Nevím,co většího by mohl ještě plánovat...tak akorát,že přijedou v tanku na pódium,proletí tam stíhačky :mrgreen:
Kazi
Arch Articulus
Arch Articulus

Pohlaví: Muž Muž

Re: Masters of Rock 2017 - 13.7.2017

Příspěvekod ov42 » 10. červenec 2017, 12:11

Proč by půl roku tvrdě jednal s manažerem Judas Priest, když se Sabaton je kamarád a podepíšou mu levou zadní. A má vyprodáno tak jako tak :P
ov42
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 46

Příspěvekod AndyGal » 10. červenec 2017, 17:35

Bohužel, ze všech rozhovorů za posledního půl roku co jsem četl dává Daron jasně najevo nulovou motivaci něco vylepšovat, nebo nedejbože zvát jiné headlinery než své kamarády.
Čeká nás tedy dalších 15 let MoR s hlavními star Tobias + Sabaton + Stratovarius/Nightwish (sudý/lichý ročník, aby se neřeklo) a jedna kapela jako "novinka"?
Hledám festival, který v mém srdci nahradí Made of Metal...
AndyGal
Novicius
Novicius

Věk: 37

Příspěvekod Mark » 10. červenec 2017, 18:08

Předpokládám, že čeká. Tedy čeká nás to tak dlouho, dokud bude tento obchodní model Daronovi fungovat a bude tam mít každý rok těch 25-30 tisíc lidí. Protože jak praví staré pořekadlo: "Funguje to? Tak se v tom nehrab". :mrgreen:
Mark
Articulus
Articulus

Příspěvekod AndyGal » 14. červenec 2017, 10:43

Zdá se to jen naší bandě, nebo byl celý čtvrtek příšerně nazvučený? Sabaton zcela utopený orchestr, Pain nebyli skoro vůbec slyšet, atd. atd.
Vrcholem dne jednoznačně Stratovarius. Odehrály z větší půlky staré hity a s velkým drivem. Užil jsem si to parádně.
Akorát jsem zůstal blíž podiu a mezi fanoušky Sabaton se cítil trochu staře :-D
AndyGal
Novicius
Novicius

Příspěvekod tersas » 16. červenec 2017, 8:55

Sepultura výborná. Kreator také. Saxon, Stratovarius, Epica ti všichni zdařilej výkon.
Co byl zatím průser bylo Vuur a Bohemia Metal Rhapsody.
Lidi je tu spousta. Plocha od podia až k zadni tribuně se plni už od odpolednich hodin a po 20-té hodine neni nikde k hnuti.
tersas
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 51

Příspěvekod Stick » 17. červenec 2017, 9:18

Fuj, no to by bylo něco pro mě. :D Jsem viděl nějaký fotky a ty davy - se mně úplně navalilo, příští rok to budou muset dát někam na letiště. :D
https://kandarsicknhorror.bandcamp.com/
somnusaeternus.bandcamp.com
Stick
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 34
Aktivní v kapelách: Kandar, Somnus Aeternus

Příspěvekod Mech4077 » 17. červenec 2017, 10:32

Žádný letiště,řekl bych,že se to dalo a pokud udrží trend a vyhlásí stopstav(vyprodáno),tak to bude v pohodě i v likérce.
Mech4077
Novicius
Novicius

Věk: 60

Příspěvekod AndyGal » 17. červenec 2017, 21:31

Hned úvodem mého ohlédnutí za letošními Masters přiznám dvě věci:
- kdybych viděl do budoucna, i tak bych se rozhodl jet, byl jsem spokojen
- byli to s nejvyšší pravděpodobností na dlouhou dobu moji poslední Masters. Viděl jsem asi vše co se nich vidět dá. Ten opakující se line-up... Nevím jaké kapely by museli dotáhnout, abych se ještě jednou na MoR rozjel.

Pokud někdo zmiňuje naplněnost areálu, nic takového jsem nepostřehl. Na pivo jsem nečekal, vždycky jsem si měl kde sednout. Když jsem se chtěl dostat dopředu, nebyl problém dostat se dopředu. Když jsem si chtěl něco shlédnout zpovzdálí s nataženýma nohama, vždycky se místo našlo.

A teď kriticky k jednotlivým kapelám.
Skrytý obsah
Fleret a Brother Firetribe jsme prostě nestihli, holt stany se sami nepostaví :-)
První kapela kterou jsme slyšeli byli The Charm The Fury a pro mě to bylo příjemné překvapení, hezky jim to sypalo, bavil jsem se.
Majesty jsme jako lehce nudnější záležitost vyhodnotili jako ideální příležitost k procházce po areálu a zahájení pití.
Elvenking, velmi příjemný power, potěšilo mě je poznat.
U Battlebeast mi neseděl "šmoulinkovský chraplák" zpěvačky, celkově neurážející, ale ani nevyčnívající metalek.
Death Angel jsem proseděl a nelituju toho.
Stratovarius jsem viděl po 11 letech a byl to pro mě jeden z vrcholů festivalu. Správně namíchaný poměr nových a starých songů, zahraný s neuvěřitelnou profesionalitou a nadšením. Velký palec nahoru.
Hlavního headlinera prvního dne, Sabaton jsem slyšel prvně v životě a očekával jsem zážitek. Mno... Nebylo to špatné. Ale pecka se symfonickým orchestrem shořela na tragickém zvuku. Měl jsem asi nejlepší možné místo, jen pár metrů od pódia a orchestr jsem slyšel. Ne tak výrazně jak by zasloužil. Kamarád, který měl pozici blíž věži zvukaře mi potvrdil, že tam už se orchestr rozpouštěl úplně a nebyl slyšet skoro vůbec.
Vůbec celý čtvrtek bojovali všichni muzikanti se špatným nazvučením, jediné to minulo Stratovarius.
A zcela zabita byla show posledních vystupujících, Pain. Kapela s parádní hudbou. Ale ten zvuk... Naprosto utopené, potichu, synťáky, které mají jindy výrazné, jakoby neexistovali. Škoda, mohlo to být parádní, byl to spíš děs.

V pátek už v deset jsem natěšeně čekal až Wind Rose spustí. Viděl jsem je před pár lety na Made of Metal, byli fajn, ale chyběl jim tehdá bubeník a bicí byli jen z "playbacku". Nicméně i tak mě tehdy celkem zaujali. A přesně, na MoR byli tentokrát i s živím bubeníkem a bylo to parádní. Zvukaři si nejspíš vyslechli zpětnou vazbu, protože zvuk už byl skvělý a stejně tak energické vystoupení italských folk metalistů.
Heidevolk - taky hodně potěšili, moc fajn výkon.
Harlej nemám rád a tak jsem radši vyrazil na oběd :-)
Visions of Atlantis - krásná zpěvačka, dobrý symphonic metal, další dobré vystoupení.
Dymytry jsem úplně minul a poprvé pořádně vyrazil na second stage. Těšil jsem na své oblíbené Rimortis, kteří mě v nové sestavě bohužel spíš zklamali. Drive a parádní český power metal zpředpár let byl pryč. Vystoupení spíš unylé, chyběl tomu opravdu strhávající pěvecký výkon. Škoda, škoda...
Aneke a její Vuur mi stačilo slyšet pět minut, abych to vyhodnotil jako dost nudný pop-gothic metal a vrátil se na druhou stage za Carpatia Castle. Ti měli velmi hezkou show (zpěvačka ve vskutku obřích zdobných šatech a dvě stylizované "tanečnice), moc hezky odehráli starší i novější písničky a druhá stage se zaplnila jedním z největších počtů lidí za 4 dny. Spokojenost.
Od Bohemian Metal Rhapsody jsem očekával děs, hrůzu a průšvih. A asi tak... Nebyla to úplná blbost a dávalo to smysl. Nemám rád Lucku Bílou, nemám rád její popovou muziku, ale v metalové poloze byla velice dobrá (proč to sakra nedělá radši než ty popíky) a ostatní přítomné si strkala do kapsy. Nicméně stačilo mi 15 minut a hurá zpět na second stage...
Zde zrovna hrála jedna z nejlepších kapel Rock face stage (náhoda? nemyslím si) symphonic metalová Sarkonia. Ve chvíli kdy píšu tyto řádky, mám puštěné jejich album, které jsem si po vystoupení koupil.Tak co myslíte, byli dobří? :-)
Epicu jsem viděl před pár lety na Made of Metal. Byli dobří, ale že bych to musel slyšet znova... Zpovzdálí jsem vsedě poslouchal, že jsem to odhadl dobře. Ve chvíli kdy je velký rozdíl mezi kvalitou zpěvačky na CD a na živo, je to problém. A Simone má pro mě při živých vystoupeních docela nepříjemnou polohu hlasu. Hudba standardní Epický borčus, který nedává moc smysl.
Sepultura se pro mě stala naprostým a největším vrcholem Masters. Geniální s neskutečnou energií, s neskutečným zpěvákem. A milí "Cabaleristi", současný zpěvák se svým hlubokým hlasem velkého přátelského černocha se pro Sepulturu nejspíš narodil. Naživo byl lepší než Max z CD, jasné? Jednou pro vždy, tahle Sepultura je setsafra geniální.
Runing Wild slyšeno zpovzdálí a vůbec mě to nezaujalo. Tak třeba za dalších 25 let budou v lepší formě.
Moonspell - krásné zakončení pátku, skvělá show, všechno si sedlo.

Sobota měla dle mého velmi slabý rozjezd. První zajímavou kapelou byli až Serenity a jen "ušli".
Naprosto parádní byl Trollfest. Jedno z nejbláznivějších a nejulítejších folk metalových představení co jsem kdy viděl. Užili si to i fanoušci a i když stage nebyla plná, řádilo se pod pódiem o sto šest. Trollfesty jsme pak potkali, chvilku s nimi popili a poklábosili. Chválili si že publikum bylo "For the first time, crazy as we are." :-)
Equilibrium hráli parádně. Neznal jsem je, kamarád mě přesvědčoval že je to "tvá oblíbená kapela co ještě neznáš" a pravdu děl.
Jinak zbytek festivalového dne pro mě byl hrozně nevýrazný. Almanac, Pretty Maids i Delain můžu shrnout jediným slovem - nuda.
Saxon mě taky dost zklamali. Odehráli svoje, jistě kvalitně, ale bylo to dle mého zcela bez energie. Všichni jsme u toho začali usínat.
Naštěstí jsme se přesunuli na second stage za Forklift Elevator. Další velmi příjemné překvapení. Správně naštvaný nu-metal z Itálie v nás znovu rozproudil krev a rozeskákal nás.
Kreator jsou opravdu ve vynikající formě a byla zábava si je poslechnout. Navíc přijeli s parádně vyladěnou produkcí. Někdo zmínil že "mají až moc těch věcí kolem" (myšleno plameny, vychytávky, LCD obrazovky), no mě se to líbilo.
Crematory důstojně uzavřeli den, nelze jim nic vytknout. Fanoušci dostali co očekávali.

V neděli se už naše banda pomalu balila a než jsme složili stany, naskládali věci do auta a najedli se, stihli jsme až začátek skupiny Varg. Správně naštvaní Němci nás hned probrali a odplavili rostoucí únavu.
Kreyson mě vůbec nezajímal, využili jsme to na dokoupení suvenýrů atp.
Rage předvedli svůj standard. Celé to bylo dobré, ale nic co by mě strhlo nebo nadchlo.
Na Lacunu Coil jsem se hrozně těšil. Užil jsem si celé jejich vystoupení, ale budu v tomhle názoru asi trochu osamělý. Velké množství lidí v průběhu znuděně odcházelo...
Zbytek první stage pro mě neměl moc význam. Z Dee Snider jsem si poslechl pár minut a stačilo mi to.
Do konce festivalu už jsem neopustil second stage. Kapriola - sympatické děvčata/ženské z Ostravy s velmi příjemným melodickým metalem.
Symfobia - parádní symfonický metal se dvěma krásnými zpěvačkami. Hodně mi připomínali staré Nightwish. Nadšením a přímočarostí operního stylu. Další "malá" kapela od níž jsem si z MoR odvezl CD.
Deathward byli poslední koho jsem si poslechl. Velmi dobrý gothic s prvky death. A ano, i u nich jsem neodolal příjemné ceně 150 korun za album.
A jelikož odmítám podporovat sté vystoupení Tobiase Sammeta a byli jsme všichni příliš unavení abychom našli motivaci počkat na Vince Neila, vyrazili jsme kolem desáté směr domů...
AndyGal
Novicius
Novicius

Příspěvekod tersas » 17. červenec 2017, 21:36

Tak letošní rok bych hodnotil docela kladně. Myslím že se MOR povedl. Jasně habroval zvuk. Občas to byla tragédie. Některé (Daronovi) projekty festival hodně sráželi dolů. Bohemia Metal Rhasody byla tragédie. Trochu to zachránila Lucka Bílá, ale to nic nemění, že to byl velkej průser. VUUR se taky nepoved, to bylo jako když taháš kočku za vocas. Dvanácka pivo za 50,- a i ceny všeho celkově trochu vyšší. Zeď nářků, co k tomu dodat, dali tam "jen" 8, slovy osum raket. Ty byly plné už po poledni. Takže se chcalo na zeď a na plot. Zase na druhou stranu, počasí bylo výborné, ani pařák ani vyloženě zima. Atmosféra výborná. Lidí opravdu hodně a to všude.

Ve čtvrtek mě potěšil Death Andel. Mám jejich trsátko. Stratovarius předvedli dobrý výkon. Akorát ta Sabaton mánie mě už začíná srát. "... jé hele krteček a nucený smích, ... jé hele ještě jedno pivo a nucený smích..." Filharmonici byli slyšet jen v mezihrách. Jak kytaristi Sabatonu hrábl do strun, bylo po filharmonii. Ale to se dalo čekat.
V pátek večer si asi přišli na své všichni. Epica super, Sepultura námrd jak sviň. Running Wild dobré představení (viděl jsem je i před 25 lety). Mohli teda dovalit s lepším setlistem. No, snad se tu ještě ukážou.
V sobotu Delain zažili asi svůj nelepší koncert, bylo na ně úplně plno. Akorát, že když jsem slyšel kolem sebe ty fanynky jak si vyprávěli o podpisové akci na Delain a s celé podpisové akce je zajímal jenom Marco s Nightwish. Kolik lidí by na ně aplaudovalo, kdyby tam nebyl Marco? Ale jo show to byla povedená s ním a byla by i bez něj. Saxon pašáci, byli úplně nad věcí. A Kreator, ty voe to byla jízda. Byl jsem blízko pódia, tak nevím jak se to komu jevilo ze zadních řad. Ale pódium pěkně postavené, spousta vychytávek, scéna moc dobrá. Hudba od Kreátor je vysoký level. V lednu na ně jdu zase. Pod pódiem byl na ně neuvěřitelnej kotel.
Neděli jsem už trošku vypouštěl. Dee Sniderovi habroval ze začátku zvuk a bylo vidět jak je na techniky nasranej, ale pak to bylo dobré. Edgay jsem moc nesledoval. Jsem za ty roky přeSammetovanej. Neila jsem dal asi půlku a šel spát. Zvuk mi u něj připadal nějakej přehulenej.
A Kreyson? Co to mělo znamenat? Co to bylo za sestavu? To bylo zase nějak napůl protlačené Daronem? Asi jo. Pohromadě asi těžko budou hrát, a pokud ano, tak ne u nás a ne pod hlavičkou Kreysonu a ne s Křížkem. Jestli to celé dal dohromady Daron? Tak je ho už potřeba kopnout do koulí. Místo Kreysonu neKreysonu a místo BohemiaMetalRapsody za ušetřené prachy tady mohl hrát třeba Sodom, Blind Guardian, nebo Sonata Artica nebo nevím co, ale určitě by to bylo lepší a pro festival hodnotnější.
tersas
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Kain » 17. červenec 2017, 21:45

za mě jeden z hudebně nejvydařenějších Masters za hodně dlouhou dobu. Kreator a Sepultura, to byla naprostá hudební extáze, přesně kvůli takovým koncertům člověk miluje muziku. Ve čtvrtek výborný Fleret s "mladou" Šulákovou, moc fajn Brother Firetribe a parádní nářez Death Angel, v pátek mi udělali radost Anneke a tradičně Moonspell, v sobotu skvělí Pretty Maids a v neděli mě po dlouhé době bavili Rage, plus vynikající Lacuna Coil. Tolik moje osobní vrcholy.

Přijelo sice 25 tisíc lidí, ale pocitově byla likérka méně nacpaná než loni. I v pivních stanech se lépe hledalo místo, taky jich výrazně přibylo.

Celkově spokojenost, za rok znovu na značkách :palec:
„Můj strýc se nikdy neoženil. Když se ho někdo zeptal na ženské, tak vždycky řekl: Žádná ženská ti to neudělá jako losos. Nevím, ale podle mě kecal.“ © finská sauna, léto 2011

„Osobně si myslím, že současné kapely hrají tisíckrát líp než Iron Maiden.“ © Honza Toužimský, červen 2009

Iron Maiden live: 2003 (Zlín), 2007 (Ostrava), 2008 (Praha), 2010 (Budapešť), 2011 (Mnichov), 2013 (Berlín), 2014 (Brno), 2018 (Praha)
Kain
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 41

Příspěvekod tom-a-spol-sro » 18. červenec 2017, 12:19

Hele co se týče té zaplněnosti, mám info od kamaráda, který má v Pragáči kontakt. Nevím co je na tom pravdy, ale údajně předloni když bylo na mástrech 35k lidí, přijela tam Hygiena, a nařídila jim to zkrouhnout na 25k. A proto nejspíš už je druhý rok vyprodáno.
Obrázek
tom-a-spol-sro
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod tersas » 18. červenec 2017, 12:44

Jestli bylo predloni 35k lidi. Tak vzhledem k tomu ze tam jezdim porad a muzu porovnavat. Tak je tam tech plus minus 35k lidi porad. To ze je vyprodano je v tom pripade jen zasterka pro úředníky. Myslim ze kdyby tam bylo porad tech cca 20 az 25k nastevniku jak Pragaci leta prezentuji a v jeden rok by najednou dovalilo tech 35 000 kazdej by si toho všimnul.
tersas
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Mech4077 » 18. červenec 2017, 15:54

Já osobně jsem rozdíl mezi předloni a letos celkem poznal,myslím že to nebylo tak přeplněný,jak to bývalo dřív(což je jenom dobře).
Mech4077
Novicius
Novicius

Věk: 60

Příspěvekod vosa » 18. červenec 2017, 15:58

Letošní Masters mýma očima - teda očima někoho, kdo neposlouchá power, melodic ani symphometal ;)
Dojezd bohužel až ve čtvrtek večer, takže jsem minula vše před Death Angel, včetně The Charm The Fury, což zamrzí, byl to jeden z tipů na letošní objev. Death Angel jsem naštěstí stihla, set příjemný, nazvučení nicmoc, klasicky mástrovsky zahuhlaný sound "hlavně že je to nahlas, dyť je to metál". Pánové si to užili, interakce s publikem bohatá (na mne možná až moc řečí). Odehráli 10 skladeb z všech období, 3 z dob dávných (Ultra Violence, Act III), 3 fláky z poslední desky (Father Of Lies, Lost, The Moth).
Poslechli jsme kousek Stratíků, šlape jim to pěkně, ale můj šálek to není, žízeň naopak je a stan je taky lepší stavět za světla, takže program pro zbytek dne byl daný :D Sabaton s orchestrem jsem nakonec nenašla odvahu a ode všech zúčastněných jsem slyšela, že zvuk byl zoufalý, symfoňák byl slyšet pouze když nehrály žádné metalové nástroje - přiznám se, že mi ty Daronovy orchestrální taškařice začínají lézt krkem. Vážnou hudbu poslouchám ráda, včetně symfonických koncertů a tyhle rádoby orchestrální zoufalosti jsou imho fakt trápení... Na mizerný zvuk doplatili podle mnohých zúčastněných i poslední Pain, tolik nářků a sprostých slov na adresu zvukaře jsem už nějakou dobu neslyšela :facepalm:

Pátek - denní perly typu Harlej nebo Dymytry jsme vyměnili za bajkový výlet po Vizovických krpálech a příjemně znaveni dorazili na podvečerní Epicu. K té asi nemám co napsat, Simone to zpívá hezky, naživo a v poslední desce i trochu přitvrdili, ale furt je to hodně mimo mé zájmové pole, takže nehodnotím. Zato Sepultura náramný masakr! Poctivý 90-minutový set, první 2 songy zahuhlané, ale pak celkem i slušný zvuk, obrovská energie, Derrick jako frontman prostě nezklame. Zezačátku setlist postavený spíše na novějších záležitostech, ke konci pak návrat k osvědčeným vypalovačkám Arise, Refuse/Resist, Ratamahatta, proložené poctou fanouškům Sepultura Under My Skin a na závěr nezbytné Roots... Festival konečně ve varu, odezva publika stoprocentní, byť mě celkem překvapilo, že nebylo úplně narváno (to se týkalo všech tvrdších kapel, očividně tentokrát přijelo víc "soft" fanoušků, dramaturgie festu tomu holt odpovídá).
Následuje půlhodina před Running Wild a na place nastávají velká škatulata, hodně lidí se na ně těšilo. My posloucháme zezadu, cca půlku koncertu, je to fajn muzika, ale úplně je nedocením, protože písně neznám a po půlhodině se mi stírají rozdíly. Čeká mě ještě noční šichta, takže mizíme na jídlo a ulevit bolavým zádům a nohám.
Moonspell konečně jednou dostali popůlnoční čas, který jim tak sluší. Set byl poněkud atypický, v souvislosti s 25 lety činnosti kapely přehráli postupně kompletní Irreligious kromě Full Moon Madness, 4 kousky z prvotiny Wolfheart a set uzavřeli právě Full Moon Madness (už jsem měla obavu, že nezazní) - Měsíc (pravda jen tříčtvrteční) plul nad stromy a vše bylo tak, jak má být. Zvuk slušný a atmosféra klasicky výborná, jen kolem mě se zrovna soustředila jakási sbírka kreténů, kteří měli v čarovných a gradujících pasážích puzení skandovat a řvát nesmysly... :roll:

V sobotu jsme do areálu přišli v půlce odpoledne, ale Trollfest jde svou produkcí pro mne neuchopitelným směrem, nějak v tom šramlu mám potíž najít myšlenku, takže řešíme pitný a stravovací režim. Následují Equilibrium, kterým to šlape pěkně, ale jejich výkon řádně schladí slejvák, který se spustil z rozpálené oblohy. Mraky se hnaly už předtím, takže jsme srabsky zavčas zalezli do pivního stanu a jen přes obrazovky sledovali pár skalních fanoušků, co zbyli na place. Prší i na začátek Almanac, ale pak se vrací slunce i diváci, shlédneme taky kousek, ale nějak si z toho nic nepamatuju, tak mě to asi nezaujalo.
Pretty Maids standardně celkem energický a příjemný set, Delain vynechávám, prostě mi ten woman-fronted symfometal fakt nesedí a nemám chuť se přemáhat. Naopak Saxon nezklamali a svou nálož NWOBHM nám naservírovali zcela profesionálně.
Kreator samozřejmě vrcholem dne, skvělá pódiová prezentace, hodně pěkné kulisy (nahoře 4 čtvercové obrazovky kolem vyrytého pentagramu, dole dvoukřídlé kusy gotických oltářních obrazů či oken, které se místy měnily taky na obrazovky s projekcí), ale v půlce setu na mne padla tak děsivá únava, že jsem málem usnula vestoje a z posledních sil se skoro v komatu dopotácela do stanu. Promiňte pánové, snad jsme se neviděli naposled :oops:

Neděle výjimečně brzký přesun ke stagi, protože už druhou kapelu dne nechceme minout - řeckoněmečtí Tri State Corner nás předloni příjemně překvapili, takže letos jasná volba. Nicméně jakýsi kretén naplánoval mezi nimi a předchozími Motörgang jen 5! minut na přestavbu pódia a zvučení, což je kravina už kvůli tomu, že má v sestavě nezaměnitelnou roli bouzouki (typický řecký 8-strunný nástroj podobný mandolíně). Takže z plánovaného setu na 55 minut je půlhodinka, což fakt nepotěší, ale jinak samozřejmě paráda. Pokud jste je někdo ještě neslyšel, jejich rock s nezaměnitelným zvukem vřele doporučuji.
Iron Savior mi přijdou naopak zaměnitelní až nudně a Varg je imho totální kravina pro puboše, takže se vracíme do kempu balit, čímž se šikovně vyhneme i setu páně Křížka (znechucený koment neznámého fanouška - "ty vole, aj moje babka by zazpívala líp jak ten Křížek!"
Návrat v průběhu setu Rage, ale posloucháme jen tak nějak mezi řečí, jsou tu co chvíli a už nás nechávají zcela klidnými. Zato Lacuna Coil jsem ještě neviděla a ačkoliv kapely s ženským čistým vokálem fakt nemusím, tak poslední poněkud přitvrzené album této italské pětice se mi na poslech zdá docela dobré. No a naživo se ukázalo, že je to dost paráda! Zaujala nás už pódiová prezentace kapely, která hrála v potrhaných a zakrvácených úborech uprchlíků z blázince, včetně Cristiny, která se tak pomyslně vyčlenila z "korzetového davu pěnic" a i svým vokálem, který má hodně poloh a zajímavé zabarvení i hloubku mi trošku zamíchala mojí škatulkou "takovou muziku neposlouchám". Set tvořily z poloviny (8ks) právě skladby z nového alba, proložené osvědčenými hity z let minulých. Nazvučení nebylo pravda ideální, ale šou zato veliká a odezva fanoušků hodně vřelá. Narváno bylo skoro jak na Kreator :D
Posledním želízkem v mém letošním MoR ohýnku byl Dee Snider, kterého jsem nestihla nikdy s jeho domovskými Twisted Sister, tak jsem chtěla dohnat aspoň takto. Začátek jeho setu byl bohužel zkažený haprujícím zvukem, nějaké výpadky, zejména zpěvu a kytar, střídavě zcela zahlušený zvuk, mizérie hrozná, i Dee vypadal naštvaně. Zcela zabité první 3 songy, pak se to pomalu zlepšovalo a druhá půlka setu byla už v pořádku. Kromě 6 vlastních skladeb zazněly 4 hitovky od TS (The Kids Are Back, We´re Not Gona Take It v Deeho "unplugged" i originální verzi, The Price a I Wanna Rock) a 2 covery - Head Like A Hole od NIN a Outshined od Soundgarden jako pocta Chrisi Cornellovi.
Dee jasně předvedl, proč byl 40 let leaderem úspěšné kapely - energický výkon hodný čtyřicátníka (má 62! let), zpěv i jekot ostrý jak břitva a k tomu neuvěřitelná šou. Hromada vtípků (prosáklá nezbytným americkým F.cking f.uck & sh.t), s davem manipuloval zcela lehce a lidi mu zobali z ruky. Děsivě si tedy vychutnal děvče, které stálo hned vepředu u hrazení a čekalo nehnutě na Edguye. Netleskala, nezpívala a Dee jí to dal brutálně sežrat, včetně toho, že celý areál nechat skandovat F.ck you! a když mu na závěr přišli na jeviště Cristina z LC a Tobík Sammet, tak ji Tobymu představil jako "that bitch", která na všecky kašle. No nevím, jestli dotyčná ještě někdy půjde do první lajny, ale může si za to v podstatě sama, pro kapelu musí být děsná otrava koukat na lidi, kteří stojí jak tvrdé Y a čekají na další šou. Jinak představování probíhalo stylem I´m Dee F.cking Snider and this is Ed F.cking Guy" :lol:

Vysmátí a spokojení jsme tímto zakončili letošní Masters. Počasí bylo nakonec super, kromě klasicky mrazivých nocí, narváno bylo jen přiměřeně (zajímalo by mne, kolik lístků zůstalo "neprodaných" od překupníků i normálních lidí - už na nádraží prodávali Poláci, co měli 100 lístků po pětikile). Zvuk letos proměnlivý - některé kapely nadprůměr, jiné katastrofa. Vysoko hodnotím zařazení čepovaných nealko piv - jak Birrela, tak ochucených, zřízení "luxusní hospody" s dřevěnou podlahou, dost míst v pivních stanech. Festivalové pivo nehodnotím, neměla jsem ani jedno, chodíme ven, kde je hned za branou bohatá nabídka minipivovarů. Na páskování byla prý ve čtvrtek v poledne dlouhá fronta, nicméně večer už to šlo plynule. Přišlo mi, že softmetalový lineup přilákal zčásti trochu jinou sortu fanoušků a jsem hodně zvědavá, jak to Daron pojme za rok, protože zatímco v předchozích ročnících byla jakási pestrost, vždy aspoň jeden black, aspoň nějaký death, plus něco thrashe atd, tak letos z tohoto pohledu velká bída. Pokud by se to mělo opakovat nebo snad zhoršovat, tak možná poprvé nepojedu i když MoR vnímám jako čistý relax a za muzikou jezdím na BA. Ale i tak potřebuju aspoň 2 kapely denně, jinak to asi ztrácí smysl. Uvidíme :)
vosa
Arch Articulus
Arch Articulus

Pohlaví: Žena Žena

Příspěvekod Dag » 18. červenec 2017, 20:27

Já napíšu report až budu mít trochu sílu psát, ale skončil jsem už v sobotu zlomenou klíční kostí, takže se mi moc ročník nevydařil. Ale i tak to bylo super :)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo mašinu má a nelítá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.

Znám benzínovou studánku, kde naftový je les, tam jednou škrtneš sirkou a letíš do nebes.

Pneumatiky jsou jako kalhotky. Když se dostanete na látku, díra není daleko.

BRODFEST
Dag
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 29

Příspěvekod AndyGal » 18. červenec 2017, 21:12

Dag píše:...ale skončil jsem už v sobotu zlomenou klíční kostí...

Sepultura hrála v pátek... Takže Trollfest?
AndyGal
Novicius
Novicius

Příspěvekod tersas » 18. červenec 2017, 21:40

Nevíme kde Dag přišel ke zlomenině klíční kosti, ale kotel Sepultury a Kreatoru k tomu přímo vybízel. :-) :-) :-) Tam se lítalo vzduchem od prvního songu. :rocken:
tersas
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Dag » 18. červenec 2017, 22:54

Po Sepultuře v kempu... Já vím, trapné.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo mašinu má a nelítá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.

Znám benzínovou studánku, kde naftový je les, tam jednou škrtneš sirkou a letíš do nebes.

Pneumatiky jsou jako kalhotky. Když se dostanete na látku, díra není daleko.

BRODFEST
Dag
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 29

Příspěvekod Rodaxx » 19. červenec 2017, 20:42

To snad není možný..Datluju sem třičtvrtě hodiny report,když ho chci odeslat,tak zjistím,že mě to odhlásilo a práce je v hajzlu :evil:
Rodaxx
Deditus Articulus
Deditus Articulus

PředchozíDalší

Zpět na Již proběhlé festivaly..