Linkin Park

Moderní žánr vzniklý kombinací metalu a jiných žánrů, především hip hopu nebo grunge
Pravidla fóra
Chcete zde přidat novou kapelu? Čtěte zde.

Re: Linkin Park

Příspěvekod Dag » 20. červenec 2017, 21:21

Chester byl pro mě osobnost... Ale nějak mi začíná zapadat dohromady jeho nervní chování poslední dobou... Hádám, bude tam spojitost... :cry:
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo mašinu má a nelítá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.

Znám benzínovou studánku, kde naftový je les, tam jednou škrtneš sirkou a letíš do nebes.

Pneumatiky jsou jako kalhotky. Když se dostanete na látku, díra není daleko.

BRODFEST
Dag
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Pohlaví: Muž Muž
Věk: 29

Příspěvekod Prdovous » 20. červenec 2017, 23:05

Jo, potvrdil to i Mike Shinoda na twitteru... takže to neni hoax. Shiet, je to jako by mi právě umřel kus dětství.
Skrytý obsah
A my pořád v cizích bytech, každou noc hledáme skrýše,
a nikdo nás nezná, dokud se pořádně nezapíšem,
je třeba rozbíjet věci nahlas a uvnitř křičet tiše,
a sahat si na stehna, a plivat na zdi katedrály,
to jen ze rtů vychází jeda stejkovej nůž krouží v břiše,
a ovšem co se stane, o tom napíšeme seriály,
a než shoříme v bažinách za devatero horami a lesy,
bylo by to fajn, řekneme si, lovci motýlů ze třetí říše.
Prdovous
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 32
Blog: Zobrazit blog (2)
Aktivní v kapele: Ústecká nesvatá Legie

Příspěvekod Gore » 20. červenec 2017, 23:22

Väčšinou mám dosť uprdele, keď umierajú celebrity. Ale toto ma dosť zasiahlo...
Sorrow ever awaits on joy.
Skrytý obsah
Minutáž hudby načítaná z Last.FM (overall):
Obrázek
Gore
Globální Moderátor
Globální Moderátor

Věk: 34

Příspěvekod Kezir » 21. červenec 2017, 6:44

Jak říká Gore, většinou je mi volné, když nějaká "selebryta" odejde do věčných lovišť ale LP byli v mém mládí docela poslouchaná banda, takže to nostalgicky zamrzí ...ale na druhou stranu, to jak odešel se mi příčí, bo to nevidím jako řešení problémů, zvláště když má člověk to co on - šest potomků, přijde mi to sakra sobecké...
Kezir
Redaktor
Redaktor

Věk: 35

Příspěvekod Morana » 21. červenec 2017, 9:12

Asi by som ponechala stranou súdy, čo je aké "sobecké". Klinická depresia nie je sranda, je to choroba s reálnymi dôsledkami. Je ťažké sa do toho vžiť a predstaviť si, v akom stave musí človek byť, keď ho to doženie k niečomu takému. To len tak na okraj. LP nikdy nepatrili k mojim srdcovkám, ale Chesterova smrť sa ma predsalen dotkla... Je to veľmi smutné a niečo to vypovedá o dnešnej dobe. Nech odpočíva v pokoji. (Nehľadajte v mojom príspevku, prosím, žiaden hejt.)
"V našich duších skřítek pláče. Vyprávět bude své příběhy...
Přesto, nebo právě proto, šeptat bude nám poselství věčnosti."
Morana
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Blog: Zobrazit blog (11)

Příspěvekod bobo12b » 21. červenec 2017, 9:21

V mladosti ho zneužíval starší muž a v minulosti spomínal, že chcel spáchať samovraždu kvôli tomu, tak to bude mať s týmto zrejme súvis. A keď má niekto dlhodobé depresie, tak nemyslí na následky a na to, či bude chýbať rodine a podobne a ak ešte spojil alkohol s drogami.. Škoda ho
Obrázek
bobo12b
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Dying Forest » 21. červenec 2017, 9:28

Taky jsem kdysi Linkiny žral, hlavně Hybrid Theory, ale ta hysterie co se strhla v médiích jde i v tomhle případě těžce mimo mě. Osobně jsem ho neznal, tvorba LP se mi taky během let dost vzdálila, poslední album vyloženě úlet. Na koncertu jsem jim nebyl, dal jsem radši přednost SOAD den poté. Co se Chesterovi honilo hlavou, že to vyřešil takhle radikálně, to se asi jen tak nedozvíme. Neodvažuju se tvrdit, že to byla zbabělost a sobectví. Samozřejmě pro rodinu to je rána, ale na světě denně se děje tolik zvěrstev a neštěstí, že mi nepřijde úplně košer truchlit za jeho děti, které přišly předčasně o tátu, který je finančně zabezpečil do konce jejich životů a přitom nepomyslet na to, že spousta dětí vyrůstá třeba ve válečných zónách úplně bez rodičů. Sorry, ale brečet kvůli Chesterovi fakt nebudu.
Dying Forest
Novicius
Novicius

Příspěvekod Kezir » 21. červenec 2017, 9:40

Já ho taky nechci soudit, byť to tak vyznělo a ano, neumím si představit v jakém stavu člověk musí být aby si vzal život...ale celkově se můj pohled na to téma jako celek moc nemění. Je to dost OT, ale jako "řešení" to vidím jen v tom případě, kdy je člověk vážně a těžce nemocný a čekala by ho pomalá, bolestivá smrt, kdy by sledovali jeho blízcí a trápili se s ním, v takovém případě to vidím jako jakési vysvobození ... všechny ostatní důvody se dají řešit i jinak, ne takto razantním, nenávratným způsobem ...zvláště pokud to člověk udělá třeba díky dluhům, které pak spadnou na bedra jeho blízkým ...o důvodech z lásky raději mlčím...ale to jsem dost OT :)

Každopádně, jakožto někdo kdo vyrůstal v době, kdy desky Hybrid Theory a Meteora vycházely, tak mě to zamrzelo, ta nostalgie na mládí v těch deskách, jeho zpěvu, prostě je :)

A ano Foreste, na světě se dějí horší věci :)
Kezir
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod Orwin » 21. červenec 2017, 10:08

Škoda ho. Dneska protočím Hybrid a Meteoru, tyhle alba ovlivnily aspoň trochu každého z mé generace.
A opět se ukazuje nechutná nátura kreatur z tuzemských internetových diskuzí, z některých příspěvků je člověku fakt do pláče... :facepalm:
"To už je jeden z těch paradoxů našeho světa... káva bez kofeinu, cocacola bez koky, němci obchodujou, židi válčej, čínani musej dovážet rejži a češi poučují francouze o tom, co je vlastně absint...."
DarkenCZ(Absinthe Mafia)
Orwin
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 34

Příspěvekod Kezir » 21. červenec 2017, 10:27

Taky to mám v plánu protočit, ale nechal jsem doma reprák, takže v práci ne :/

A máš recht, novinkáři i idnesáci opět perlí ...
Kezir
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod Špigro » 21. červenec 2017, 10:29

Každej je snad jednou poslouchal...I já když jsem to poslouchal v obchodě.
No,nakonec dostali přednost Gorillaz.
Špigro
Articulus
Articulus

Věk: 37

Příspěvekod Kazi » 21. červenec 2017, 10:34

Taky to padlo na den,kdy by měl Chris Cornell narozeniny...a když byli blízcí přátelé,tak by to nemusela být zrovna náhoda. Kdo ví,co všechno za tím bylo,že to dopadlo takhle.

Internetové diskuze jsou všude stejné...vždy se najde nějaký debil,co tam bude psát neskutečné sračky. By nesměli diskuzi vůbec povolovat,aby byl klid. ;)

Někdy v náctiletých letech jsem je celkem občas poslechnul,ale ten vývoj v posledních letech šel hodně mimo .
Kazi
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Kostěj Nesmrtelný » 21. červenec 2017, 12:26

Slyšel jsem kdysi kohosi rozmlouvat o sebevrazích a zaujalo mě, když je přirovnal k lidem, který skáčou z oken hořící budovy. Odrazit se není z jejich hlediska žádná výhra - nechtěj skočit, samozřejmě se bojí to udělat, ale udělají to, protože je to momentálně snesitelnější varianta, než v tom baráku zůstat. Nemyslím, že by takový jedince někdo někdy nazýval zbabělci...tak to nedělejme ani u sebevrahů. Nikdy nevíš, v čem ten člověk žije.
I think, if you look on religion, it's essentially something that was built on the basics of how to live your life properly, what you should and shouldn't do in order to expand your life…These are the real meanings of religion, no matter where it was birthed at first place. And then some people took this message on how to live your life harmoniously and with the others, and use it for other ends. This is one of the instances when people should cut off and stay each with his own belief, but understand that All Is One. We are the same, no matter where you come from or where you were raised.
Kostěj Nesmrtelný
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 40
Blog: Zobrazit blog (1)

Příspěvekod Kezir » 21. červenec 2017, 12:47

Tož jsem hledal kam přesunout debatu, která tu vzniká ale nenašel jsem vhodné, tak pak něco založíme a můžeme klidně pokecat :)
Kezir
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod Petrov » 21. červenec 2017, 15:03

Kazi píše:
Internetové diskuze jsou všude stejné...vždy se najde nějaký debil,co tam bude psát neskutečné sračky. By nesměli diskuzi vůbec povolovat,aby byl klid. ;)

Ale dneska je nějaká velká úroda těch debilů.

Dnešní setlist je jasný, tak Hybrid Theory už jede. Škoda ho.
Aerodrome: 2014, 2016
BA: 2015, 2017
MoR: 2012, 2013, 2014, 2016
WMoR: 2012, 2013
Petrov
Redaktor
Redaktor

Věk: 32

Příspěvekod Zero » 21. červenec 2017, 15:22

Kostěj Nesmrtelný píše:Slyšel jsem kdysi kohosi rozmlouvat o sebevrazích a zaujalo mě, když je přirovnal k lidem, který skáčou z oken hořící budovy. Odrazit se není z jejich hlediska žádná výhra - nechtěj skočit, samozřejmě se bojí to udělat, ale udělají to, protože je to momentálně snesitelnější varianta, než v tom baráku zůstat. Nemyslím, že by takový jedince někdo někdy nazýval zbabělci...tak to nedělejme ani u sebevrahů. Nikdy nevíš, v čem ten člověk žije.

Je to z knihy Infinite Jest od D. F. Wallace (který se, mimochodem, také oběsil). Plné znění citátu zde.

Chesterova smrt mě celkem zasáhla. Poslední album je sice jejich nejhorší, ale stále poslouchatelné a těšil jsem se, s čím se vytasí příště. No...už nevytasí. :-(
Zero
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 31
Blog: Zobrazit blog (4)

Příspěvekod Kezir » 21. červenec 2017, 17:46

Nedá mi to a vrátím se k tomu, co napsal Kostěj o tom, co četl ...promiň ale srovnávat člověka, který chce skočit z mostu pro nešťastnou lásku (častokráte to neudělá, jen chce pozornost) s někým, kdo stojí v okně hořícího paneláku a rozhoduje se mezi tím zda uhořet/udusit se a uhořet a zabitím sama sebe nárazem o beton, tedy hledá snesitelnější cestu, je docela ptákovina a toto bych nesrovnával ani nepřirovnával ...To snad ani nejde?! A ano, bylo ode mne silné a lehce přes čáru, se takto vyjádřit i o Chesterovi ...byť si stále myslím, že to nebyla jediná cesta, jak řešit to, co ho roky trápilo

A můj názor na to je, že kdo si chce vzít život z důvodů jako je neopětovaná, nešťastná láska či finance, to je sobec a že jsem dva znal! Klidně ti díky jednomu z těch dvou vysvětlím, kde se ve mě ten postoj vzal...Sobcem se neodvážím nazvat člověka, který je smrtelně nemocný a sebevraždou (kdyby byla legální eutanazie, tak pak touto cestou) se rozhodne ukončit své utrpení, pro takového mám plné pochopení, ba bych byl udělal to samé.

Jinak jsem se konečně dostal k přehrávači a jdu si, jako mnozí, pustit debutové desky :)
Kezir
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod bobo12b » 21. červenec 2017, 19:39

máš aj ľudí ktorí to nevzdali (nick vujicic, stephen hawking..), a svetu dokážu niečo odovzdať aj napriek chorobe/handicapu. psychika človeka a umenie žitia sámeho so sebou, to je na novú tému, nie na tému linkin park :hi:
Obrázek
bobo12b
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Kezir » 21. červenec 2017, 19:54

Hledal jsem vhodné téma, ale nenašel, asi založíme ...když budeme klidní, může to být zajímavá debata :)
Kezir
Redaktor
Redaktor

Příspěvekod Dag » 26. červenec 2017, 14:34

Po poslechu One More Light mám smíšené pocity... Zní mi to víc jako Chesterova sólovka, než album LP. Není to špatné album, leč je to jiný styl. Nakonec taková Talking to myself je naprosto skvělá záležitost. Battle Symphony se mi taky zahrabává pod kůži a Heavy v kontextu alba mi připadá jako skvělý počin. Co mi ale leze na mysl je fakt, že Chester tohle všechno plánoval... A dost možná v tom s Chrisem jeli společně. Už jen prohlášení, že Chester se s Chrisem rozloučí po svém a v den jeho nedožitých narozenin si vezme život. Předcházelo tomu tohle album a Chester nedávno dával rozhovory ohledně svého psychického stavu... Podle mě to prostě náhoda není, ať už se přijde na cokoliv. Ale abych zhodnotil album jako samostatný celek, tak 8/10. V rámci tvorby LP 5/10, ale album u mě zůstává velmi kladně hodnoceno. 8-)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo mašinu má a nelítá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.

Znám benzínovou studánku, kde naftový je les, tam jednou škrtneš sirkou a letíš do nebes.

Pneumatiky jsou jako kalhotky. Když se dostanete na látku, díra není daleko.

BRODFEST
Dag
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 29

PředchozíDalší

Zpět na Nu-Metal