rozdělit topici je celkem rozumná myšlenka, možná by postačilo zatim víc možností v anketě...
K numetalu: jak už naznačil dayslypper, numetal je nové pojetí metalu, což zněj ale nedělá nemetal, ani argumenty konzervativních zabedněnců z antimetalu mě nepřesvědčí, že přidáním nových prvků do metalu se z něj stane jiný žánr... a pokud ano, tak bysme tedy měli dát do ostatních i avangarde-, alternativ-, industrial-, progresive- a -core protože tyhle všechny čerpají inspiraci i v jiných žánrech
K hard rocku: hard rock opravdu není metalový směr
ke grindcoru: grindcore nikdy metal nebyl, je to směs UK crustpunku, hardcore a punku, sice se někdy nezapřou metalové prvky, ale nějaké prvky z toho metal nedělají, stejně jako nějaké prvky nedělají z numetalu nemetal
a dál nechápu, proč tu pořád člověk čte příspěvky založené na mám/nemám rád? copak to že o něčem řeknu, že je to metal, tak se z toho stává něco víc? omg co to je? naprosto přehlížet jakoukoliv vývojovou logiku a říkat, že hard rock je metal, protože ho mám rád? numetal není metal, protože se mi nelíbí korn? ehm? co je tohle proboha za demenci?