Arakain

Moderátor: Hooya

Pravidla fóra
Chcete zde přidat novou kapelu? Čtěte zde.

Re: Arakain

Příspěvekod o.p.a.t » 11. březen 2011, 18:51

Na Youtube je několik skladeb z nového alba, tak jsem si to pustil a... ne, to se nedá... Stejně jako pro Codyho, i pro mne byli dříve nejoblíbenější kapelou... proto mi mrzí, kam se to dostali... :|
o.p.a.t
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Pohlaví: Muž Muž
Věk: 31
Blog: Zobrazit blog (6)
Aktivní v kapelách: Mallephyr, Stíny Plamenů, War for War (live)

Příspěvekod Kraus » 17. březen 2011, 11:31

Před pár dny vydali nový klip k "Marat"

Kraus
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Věk: 33

Příspěvekod Atice » 29. březen 2011, 22:45

Po Debustrolu je to moje nejoblíbenější česká kapela. Nejvíc preferuji éru s Brichtou, ale co bylo, bylo, takže Toužimský mi vůbec nevadí. A zpívá skvěle, to se musí nechat. :)
Před pár dny vystupovali v Brně a já je kvůli nemoci prošvihla. Naštěstí jsem je už jednou viděla, před dvěma lety, když vystupovali v rámci koncertu Motörhead, takže mě to zas tak nemrzí. :)
Atice
Redaktor
Redaktor

Pohlaví: Žena Žena

Příspěvekod Cody » 30. březen 2011, 8:25

To souhlasím, Honza zpívá skvěle a kluci hrajou excelentně. Jenže ... to z nich skvělou kapelu neudělá. Chce to mnohem víc.
Nic pořádného nezačíná na "mono-". Dead Jellyfish
Cody
Articulus
Articulus

Věk: 47

Příspěvekod Garion » 30. březen 2011, 8:59

Ano, přesně tak to je. Prostě dobře zpívat a hrát nestačí.

ATT: já ti nevim, jestli by tě koncert naplnil. Nevim teď, jestli v současnosti hrajou starší věci, ale když zpíval Kolář, tak je nehráli. Strašně mě tak zklamali na prvním Basinfirefestu, kde byli společně s Destruction headlinery a já tam kvůli těmhle dvěma kapelám jel. Téměř všichni fanoušci se těšili na starý pecky a voni odehráli celou novou desku Metalmorfóza a z Brichtovo věcí nedali ani jedinou. Žádnej přídavek, nic. Prostě dohráli poslední věc, zamávání do publika a nazdar. Konec. To bylo pro mě veliký zklamání. Naštěstí Destruction mě hned zase náladu zvedli, protože ti hráli převážně starý provařený fláky z Mad Butcher a tak.
Aktuální Garionův playlist na LAST.FM
Garion
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 52
Blog: Zobrazit blog (1)
Aktivní v kapelách: Semtex j.h., Čekišó, M.H.S.

Příspěvekod Portos » 2. únor 2012, 20:45

SUPER! Jarní turné k třicetinám i s Luckou Bílou. Moc se těším.!!!!! :headbang: :D :D
Portos
Arch Articulus
Arch Articulus

Věk: 40

Příspěvekod FallenAngel » 3. únor 2012, 13:00

Taky mi to udělalo radost ;-) :-)...
Hodlám na ně jít v Pardubicích :-)...
BLACK METAL IST KRIEG!
FallenAngel
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Aktivní v kapele: BUER

Příspěvekod highlander » 4. únor 2012, 10:13

Tak pro mne je Arakain již out, on už to taky není thrash metal, tak jako v začátcích. Taky preferuji éru s Alešem, zejména koncerty za totáče, desku Thrash the trash. Poslední kterou jsem si koupl je Apage Satanas (i když ten název a text titulky :D ;) no nevím). Dál už je to pro mne pasé, s Kolářem to byl velkej úlet a shit a v současnosti s Toužimským je to moc profesorské a jak já říkám muzikálníci do metalu moc nepatří, vnášejí tam takové to odcizení se od publika, které je v divadle, pak děkovačka a šlůs. Naposledy jsem na nich byl někdy hodně dávno na Basinu, pak v Plasech na CZB a v Nepomuku, už ani nevím v kterých to bylo letech . Na výroční kocert půjdu spíš ze zvědavosti a hlavně to mám u nosu, taky jsem zvědavej co tomu dá Lucina. Ta kapela měla obrovskej potenciál (zejména v porevolučních letech), možná že ho má i teď, ale neumí toho vůbec využít a nebo jim ke spokojenosti stačí kodrcání se po vlastech českých. Ono je to o chtění, sebeobětování se, managmentu a promotérovi.
IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS, LUCIFERI EXCELSI !
Ave Voluptatis Carnis !
Metal will newer die - Ronnie James Dio
Lidstvo je nepoučitelné a slepé (Paul Ledney - Profanatica) a v České kotlině to platí dvojnásob (highlander).
highlander
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 56

Příspěvekod Arachno » 6. únor 2012, 23:45

Taky jsem natěšenej na Pardubice. Na druhu stranu, Viděl jsem je zatím jen jeddnou a to na Votvíráku. Nebylo to takový žrádlo jako Krucipüsk, ale koncert se mi líbíl. Šlágry byly, novinky byly, komunikace s pubikem a pogo taky. :-D Takže spokojednost.

Navíc Homo Sapiens...? mě opravdu dostalo. Ty riffy jsou geniální u všech rychlejších songů mám pocit jako by mi hořela koudel u řiti :-D. Je škoda, že jsem asi jediný kdo tu má tenhle názor... To je docela škoda.
Světlo ve tmě svítí, tma jej nepohltí.
Uděláme si tak zdání, že ke štěstí jsme už blíž. Míle šlapeš za poznáním, heavy metal, to je klíč!
Arachno
Articulus
Articulus

Příspěvekod Wrath » 21. březen 2012, 23:26

ee, taky se mi "novej" Arakain dost libi. samozrejme mam nejradsi eru s brichtou a zvlast nez se mu v devadesatym tretim nebo kdy posral hlas. desky s kolarem moc nemusim, sice ho beru za lepsiho zpevaka nez touzimaka, ale texty na tech dvou albech byly uplna tragedie. od labyrintu se to posunulo k lepsimu rekl bych. nazivo jsem arakain s touzimskym parkrat videl a ikdyz je to super zpevak a alba s nim se mi celkem libi, jeho podiovej projev je nic moc, proste to neni ono. nema holt takovy charisma jak brichta, jak uz tady nekdo psal. kdyz zpiva veci, ktery nazpival na albu on, tak je to docela paradicka, ale kdyz ma zpivat starsi pisnicky, jako napriklad takovy Apage nebo Gilotinu a jiny, tak mu to proste nezeru ...
ale podtrzeno secteno, jsem rad, ze arakain porad funguje a u me je to stale ceska kapela n1!
Wrath
Novicius
Novicius

Příspěvekod Arny » 22. březen 2012, 10:15

Co se mě týče, Arakain s Brichtou neznám, poslouchal jsem zatim jen nahrávky s Honzou, ale utvrzuje mě to v tom, že je to nejlepší metalová skupina v ČR. Jak texty, tak úderná, dynamická hudba na posledních albech mě hodně oslovily a Homo Sapiens...? je dle mýho názoru hodně dobrá deska. Už se těšim do Kladna na koncert s Luckou, jsem hrozně zvědavej, jak to pošlape.

A sympatie k Honzovi jen tak asi neochladnou, když už je to krajan :)
Arny
Articulus
Articulus

Aktivní v kapele: Thenemis

Příspěvekod Portos » 9. duben 2012, 11:13

Včerejší návštěva výročního koncertu Arakainu ohromila. Vystoupení bylo rozděleno do tří částí s menšími pauzami.
První byly odehrány staré fláky, se kterými se Honza porval po svém a dal jim tak svůj ksicht a hlas.
Prostřední sekce byla s Luckou Bílou a bylo se nač dívat a hlavně co slyšet. Lucka si užívá tohle tour a především vřelost, otevřenost a zápal publika, které ji prostě "popíkáři" dát nemohou a neumí :) Po každé písni se dlouho přes hlasitý aplaus dostávala ke slovu. K jejímu výkonu není co dodat. Síla, barva a rozmanitost hlasu ji do tvrdé muziky sedí a věřím tomu, že pokud by nazpívala ryze metalovou desku, stalo by se to milníkem české rock-metalové tvorby. Lucka prostě umí :) Duet s Honzou ve skladbě Ztráty a nálezy, byl jen pomyslnou třešničkou na dortu, tohodle vydařeného večera. Nevím jak je to s návštěvností na jejich koncertech a vyprodaných sálech nyní s Arakainy, ale těším se na tohle vystoupení do Vizovic, kde je přivítá doufám aspoň 20-ti tisícový dav a Lucina si uvědomí, že na tyhlo pódia patří a bude se na ně dál ráda vracet. (nemůžu si pomoct, ale furt přemýšlím na tím, jak by asi zněla píseň Gilotina právě v podání Lucky :headbang: )
Třetí a závěrečnou sekcí byly songy z posledních desek. Spestřením bylo hostování mladého Spilky ve Stromu života, kde si to střihl s Honzikem napůl a ještě jeden vstup, kdy si celou skladbu odzpíval sám. Klobouk dolů... Celé to završila okultní Apage Satanas, kterou si "odbékala" celá hala a byl konec. Kapela bez ztráty kytičky naprosto famózní, výběr písniček best-of, skvělá Lucka Bílá. Co více si může spokojená duše přát? ;)
Portos
Arch Articulus
Arch Articulus

Věk: 40

Příspěvekod tersas » 9. duben 2012, 12:06

U nás bylo vyprodáno dřív než jsem zjistil, že nějaký Arakain tu bude vůbec hrát. Takže jsem utřel. Nevím jak bude rozdělen koncert na MORu. Záleží kolik dostanou od Pragáčů času. Ale vzhledem, že tam bude Lucka, tak tenhle potenciál si nenechá Daron ujít a myslím si, že toho maximálně využije a Arakain bude mít lepší čas s delším časem na vystoupení.
tersas
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 51

Příspěvekod Jincek » 9. duben 2012, 19:24

Ke včerejšímu koncertu jsem se tady chtěl trochu rozepsat ale když jsem prečetl článek Portose tak už nemám co dodat :D
Naprostá bomba :!: :!: Fakt jsem si to užil :headbang:
Jincek
Arch Articulus
Arch Articulus

Věk: 28

Příspěvekod Nurikabe » 9. duben 2012, 23:01

OK, představte si v Portosově příspěvku místo Špilky Zíku (byl jsem na Zbirohu) a vyjde vám zhruba to, co jsem chtěl napsat. :tlesk: Jediné, co se mi nepozdávalo, byly ty reklamy mezi jednotlivými bloky. Zajímalo by mě, jestli to mají finančně opravdu zapotřebí. Ale to je jedno.

Portos píše:těším se na tohle vystoupení do Vizovic, kde je přivítá doufám aspoň 20-ti tisícový dav a Lucina si uvědomí, že na tyhlo pódia patří a bude se na ně dál ráda vracet

Opravdu mají i na MORu vystoupit s Luckou? Měl jsem za to, že s nimi hostuje výhradně na tomhle turné a na MORu už budou zase sami.
So you ride yourselves over the fields
and you make all your animal deals.
And your wise men don't know how it feels
to be thick as a brick... two.

光は闇を裂き、風は雲を散らす、万象の力よこの両手の力と変!
Nurikabe
Novicius
Novicius

Příspěvekod Arny » 10. duben 2012, 13:04

Nurikabe píše:Opravdu mají i na MORu vystoupit s Luckou? Měl jsem za to, že s nimi hostuje výhradně na tomhle turné a na MORu už budou zase sami.

Novinky, 30.3. :arrow: http://www.mastersofrock.cz/www/index.php?lng=cs

...Aspoň jedna z těch lepších novinek. :)
Arny
Articulus
Articulus

Aktivní v kapele: Thenemis

Příspěvekod Nurikabe » 10. duben 2012, 18:05

Super, od 30. do včerejška jsem byl mimo ČR a bez internetu, tak jsem rád, že mi takhle unikly i nějaké dobré zprávy :D
So you ride yourselves over the fields
and you make all your animal deals.
And your wise men don't know how it feels
to be thick as a brick... two.

光は闇を裂き、風は雲を散らす、万象の力よこの両手の力と変!
Nurikabe
Novicius
Novicius

Příspěvekod Arachno » 16. říjen 2012, 21:59

Kdo budete na turné v Praze 26.10.?
Světlo ve tmě svítí, tma jej nepohltí.
Uděláme si tak zdání, že ke štěstí jsme už blíž. Míle šlapeš za poznáním, heavy metal, to je klíč!
Arachno
Articulus
Articulus

Příspěvekod tersas » 17. březen 2013, 19:28

Arakain hrál včera v Chyškách. Byl jsem se tam podívat a koncík se mi líbil. Když jsme dorazilim dohrávala akorát nějaké předkapela. Docela solidní hevík. V sále teda natřískáno nebylo, nedokážu odhadnout, ale takové 3 stovky lidí být mohli. Vlezný 300,-Kč. Hráli zajímavý setlist, nic ze staré, předrevoluční éry. (něco jako kdyby Helloweeni na koncertě nehzahráli nic s alb "Keeper of The 7 Keys") Takže žádný Pán bouře, žádný Excalibur, Proč nebo 311 peruť. Jedna z nejstarších věcí kterou hráli byla (moje oblíbená) "Jen Jednou" s alba Salto Mortale - 1993. Kámoš mi říkal, že chtějí toto turné hrát songy co dříve moc nehráli. Takže zazněl třeba: Šer Chán, Paganini, DNA, Salto Mortale, Forest Gump, zmiňovaná Jen Jednou, atd... .A já byl spokojen. Zajímavostí byla první píseň v přídavku. Master Of Puppets od Metallici, to jsem nečekal. Arakain začal hrát někdy okolo 22:20.
tersas
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 51

Arakain & Dymytry - Jedna krev

Příspěvekod Metallum [Bot] » 24. únor 2014, 22:18

Arakain & Dymytry - Jedna krev
Nový článek na portálu:
http://www.metallum.cz/?p=9086
Robot Orbis Metallum
Metallum [Bot]