Včera jsem měl tu čest vidět Haggardy podruhé, tentokrát v uzavřeném prostoru klubu Abaton v Praze.
Jako první a "ušiberoucí" rozdíl mezi vystoupením na Masters bylo nazvučení. V Abatonu toto dovedli k dokonalosti a veškeré zpěvy, symfonická část, perkuse a klávesy byly nádherně slyšet i když obsluha kytar hrábla do strun jaksepatří.
Zahráli průřez kariérou, takže zazněly staré známé pecky jako "The final victory", "Awaking the centuries" a "Per aspera ad astra" a pár ukázek z nové placky Tales of Ithiria, z nichž nejlepší podle mně byla "Upon fallen autumn leaves" - úvodní vokál v podání sólistky mi způsobil skoro infarkt a jen tak tak, že jsem se nevsákl do podlahy
Co se týče podiové show, tak ta trošku pokulhávala (vypadali na praktikáblech jako sardinky) ale ve skladbě Herr Manelig si to kytaristi vynahradili a vydali se na procházku mezi diváky do hlediště, čímž vyvolali nepopsatelný rozruch v jinak celkově poklidné atmosféře...
Jednoduše shrnuto, tento koncert řadím jednoznačně k nejlepším, které jsem za svojí koncertní kariéru navštívil.
Na závěr se Haggard nechali slyšet, že se zpět do ČR vrátí a to "very soon" - takže nezbývá než se těšit!