Orbis Metallum v novém kabátě!

Novinky a oznámení boardu

Moderátor: Moderátoři

Re: Orbis Metallum v novém kabátě!

Příspěvekod littlewitch » 11. červen 2009, 17:05

Poznať ,že Tom má toto forum moc rád. Je za tým more more práce spolu s Ythom,veľa hodín úprav ,pretvárania ,nadstavovania a dolaďovania. Výsledok je skvelý. je to niečo nové a zároveň podstata je rovnaká.
Tom,Yth...gratulujem,podarilo sa :)
Obrázek
Až raz odídem...vrátim sa ako anjel smrti, aby sme boli navždy spolu....a bolesť sa stratí...
Skrytý obsah
Obrázek
littlewitch
Metallum Moderátorka
Metallum Moderátorka

Pohlaví: Žena Žena
Věk: 50
Blog: Zobrazit blog (7)

Příspěvekod sheVcza » 11. červen 2009, 17:06

SUK píše:Uprimne - humus. Je to jenom muj nazor, ale uz jen chat kterej je 2x tak vetsi, to je prisernost. Doufam, ze pujde nastavit zpatky tamten puvodni, jinak se zcvoknu ;)

Tak napiš co se ti nezdá, co bys udělal jinak a není problém to poladit. Jak sem psal v prvním příspěvku, design není konečný.
Chat rozhodně nebyl 2x větší. Každopádně jsem jo zmenšil (zbytečný datum byl odstraněn a zůstal jen čas za nickem, tím se zmenšily nejen políčka jednotlivých příspěvků ale i celá výška chatu (o 50px).
sheVcza
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž Muž
Věk: 37
Blog: Zobrazit blog (6)
Aktivní v kapele: Vyzj

Příspěvekod Earthworm » 11. červen 2009, 17:09

Vypadá to všechno fakt hezky a nepřehledný to taky neni, ale starej design je starej design :)
Obrázek
Earthworm
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 30

Příspěvekod littlewitch » 11. červen 2009, 17:16

Zmena je život a stagnacia je smrť,prečo ostať stagnovať,keď chceme ísť dopredu?
Na všetko nové sa dá zvyknúť,skôr či neskôr..tak skúsme to :)
Obrázek
Až raz odídem...vrátim sa ako anjel smrti, aby sme boli navždy spolu....a bolesť sa stratí...
Skrytý obsah
Obrázek
littlewitch
Metallum Moderátorka
Metallum Moderátorka

Věk: 50
Blog: Zobrazit blog (7)

Příspěvekod Pan lesa » 11. červen 2009, 17:27

kategorie vypadaji super a i hlavni strana .. ale ty vlakna samotna jsou neprehledna jak svina :) ale to je asi o zvyku (ty podpisy tomu ted tak nejak skodi podle me :))
Pan lesa
Arch Articulus
Arch Articulus

Věk: 38
Aktivní v kapele: Hope For Faith

Příspěvekod adrian » 11. červen 2009, 17:28

Nejak se v tom ztracim ... ale asi jde o zvyk
adrian
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 44

Příspěvekod Pan lesa » 11. červen 2009, 17:35

no prispevky jsou ted strasne ztracene :/ mozna i kvuli tem odkazum na vlakno pred kazdym
Pan lesa
Arch Articulus
Arch Articulus

Věk: 38
Aktivní v kapele: Hope For Faith

Příspěvekod SUK » 11. červen 2009, 17:48

sheVcza píše:Tak napiš co se ti nezdá, co bys udělal jinak a není problém to poladit. Jak sem psal v prvním příspěvku, design není konečný.
Chat rozhodně nebyl 2x větší. Každopádně jsem jo zmenšil (zbytečný datum byl odstraněn a zůstal jen čas za nickem, tím se zmenšily nejen políčka jednotlivých příspěvků ale i celá výška chatu (o 50px).

prvni vec, co mi vadi je to zrcadlo. co bylo napravo, to je ted nalevo. To se mi nejako nepaci (celkove jsem zvyklej mit avatary a veskery info vpravo - jsem linej koukat nejdriv doprava kdo to psal a pak zpatky doleva zacit cist. Proste tohle patri doleva...

Ten chat - na co tam je ten border ci co to je? Kazdej prispevek v chatu je strasne roztahlej (na vysku), vyhovovalo mi to bez oddelovacu :)

Dal me uplne neskutecne se*e ty svetly okraje temer vseho, nereknu ti proc, ale proste se mi nelibej - krom toho, kvuli nim se tak trosku ztraci to menu (index, seznam kapel, galerie..... )

Potom, jak jsou "General", "Orbis Metallum diskuse" a podobne (na indexu), "nadsekce" - to pozadi mi tam hrozne nesedi...

Dale u postu - zobrazovat titulek je fajn, jenze stejne je v 99% bud prazdnej nebo Re: puvodnititulek

Hlavni je ta pravo-levost. Rikalo se zmena designu, a ono i zmena layoutu :)

Jo a jeste, to uz se toho netyka - nemam rad hratky-si na XHTML (xhtml doctype a text/html v http) a docetl jsem se v chatu o novym hostingu - to by byla parada, budou se dit zase nejaky prispevky? Protoze tenhle hosting je fakt zrudnost (banan no...)

Jinak sorry za ten prvotni vykrik do tmy :)

dalsi vec - tabindexy u tech tlacitek dole: jak muze bejt Nahled pred Odeslat? :-/ Grr!
To by stacilo, ne?
SUK
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 34
Aktivní v kapelách: Vomited brain , Větry Slečny Petry

Příspěvekod weregild » 11. červen 2009, 18:12

Dobrá práce sheVczo!!! :viking:
Život je boj..
Neustoupíme!Nevzdáme se!!
"Jaký smysl má zemřít pro věc, která je již ztracena?"
"A jaký smysl má žít bez věci, pro kterou stojí zato zemřít?.." D.A.Gemmel
"Tak dobrá..Čas vytasit plamen Anoru.. užij si ohňostroj" - Noah Antwiler/Gandalf
weregild
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod Tlouie » 11. červen 2009, 18:32

Woooooooow, nejsem tu jeden den a už jsem se dostala na úplně jiné forum ... Tak tohle muselo dát fakt práci :) Je to vážně veliká změna, takže jsem z toho zatím trochu zmatená, ale po čase si snad zvyknu :) Je to něco nového a to je dobře ;)
Tlouie
Arch Articulus
Arch Articulus

Věk: 31

Příspěvekod Earthworm » 11. červen 2009, 18:39

nemůžu si pomoct ale z toho převrácení stran (avatar vpravo) mam hroznej bolehlav :D ale třeba na fóru maggots-lair je všechno taky vpravo a tam mi to nevadí, možná je to barvama nebo já nevim co, možná si ani podvědomě na OM zvyknout na tohle nechci :D
Obrázek
Earthworm
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod sheVcza » 11. červen 2009, 18:49

SUK píše:prvni vec, co mi vadi je to zrcadlo. co bylo napravo, to je ted nalevo. To se mi nejako nepaci (celkove jsem zvyklej mit avatary a veskery info vpravo - jsem linej koukat nejdriv doprava kdo to psal a pak zpatky doleva zacit cist. Proste tohle patri doleva...

Toto je nějaké zmatené. :D Ale chápu to tak, že se ti nelíbí avataři vpravo. Toto je z celého nového vzhledu asi nejnáročnějsí věc na zvyknutí (pokud teda někdo aktivně nenavštěvuje jiné fóra, které mají taktéž vzhled založený na novnějším phpBB3 stylu (prosilver)), ale jde jen o zvyk. Nakonec zjistíš, že je to opravdu uživatelsky příjemnější. Pokud se nechceš dívat doprava kdo příspěvek píše (což je v podstatě nesmysl, kdyby byly vpravo příspěvky stejně se musíš dívat doleva a doprava při čtení), tak nick je hned vlevo pod nadpisem příspěvku.

SUK píše:Ten chat - na co tam je ten border ci co to je? Kazdej prispevek v chatu je strasne roztahlej (na vysku), vyhovovalo mi to bez oddelovacu :)

Přebytečný border jsem odstranil. Výšku už imho nemá cenu víc zmenšovat...

SUK píše:Dal me uplne neskutecne se*e ty svetly okraje temer vseho, nereknu ti proc, ale proste se mi nelibej - krom toho, kvuli nim se tak trosku ztraci to menu (index, seznam kapel, galerie..... )

Myslíš jen kraje kolem celého fóra, nebo i form, textarea apod? Není problém ztmavit.

SUK píše:Potom, jak jsou "General", "Orbis Metallum diskuse" a podobne (na indexu), "nadsekce" - to pozadi mi tam hrozne nesedi...

A jaké by tam podle tebe sedělo? Zkoušeli jsme tam cpát všelijaké, čistě černé bylo moc tmavé, proto je tam tato skoro černá.

SUK píše:Dale u postu - zobrazovat titulek je fajn, jenze stejne je v 99% bud prazdnej nebo Re: puvodnititulek

Prázdný nebude nikdy, s prázdným titulkem by ti fórum nedovolil odeslat příspěvek. Mimo jiné to slouží taky jako přímý odkaz na příspěvek.

SUK píše:Jo a jeste, to uz se toho netyka - nemam rad hratky-si na XHTML (xhtml doctype a text/html v http)...

Nějak nechápu, co tím chceš říct.

SUK píše:...a docetl jsem se v chatu o novym hostingu - to by byla parada, budou se dit zase nejaky prispevky? Protoze tenhle hosting je fakt zrudnost (banan no...)

Uvažuju o tom. Pokud banán nehodlá řešit tyto problémy, a nadále chyby a zpomalení fóra svádět na bug v phpBB, tak určitě přejdeme jinam. Dobrovolné příspěvky budou určitě možné. :)

SUK píše:dalsi vec - tabindexy u tech tlacitek dole: jak muze bejt Nahled pred Odeslat? :-/ Grr!

Napíšeš příspěvek, dáš si náhled - přehodnotíš a dáš odeslat. Je to ve správném pořadí. Pokud příspěvek nepřehodnocuješ náhled přeskočíš a dáš hned odeslat. :)
sheVcza
Administrátor
Administrátor

Věk: 37
Blog: Zobrazit blog (6)
Aktivní v kapele: Vyzj

Příspěvekod Ali-eN » 11. červen 2009, 19:14

Je to moc pekne!
Teda jsem clenem mnoha boardu a for, ale tohle je prvni, ktery ma user panel na prave strane. Nechci byt hnidopich, ale je to trosku jako kdyz prijedete do Londyna a hned si pujcite auto z pujcovny. :D
"Seekers there are in plenty: but they are
almost all seekers of personal advantage.
I can find so very few Seekers after Truth.“
Ali-eN
Novicius
Novicius

Věk: 48

Příspěvekod Ailyne » 11. červen 2009, 19:24

No..Je to zajímavé,ale to předchozí se mi líbilo víc ;) Ještě si budu muset chvíli zvykat..
Obrázek
Skrytý obsah
Obrázek
Ailyne
Deditus Articulus
Deditus Articulus

Příspěvekod LinDan » 11. červen 2009, 19:27

Dobrá práce, vypadá to moc pěkně. Líbí se mi hlavně předělání uživatelských profilů. :) Na avatary vpravo jsem si už zvykl z jiných fór.
Naposledy upravil LinDan dne 12. červen 2009, 19:32, celkově upraveno 4
LinDan
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod SUK » 11. červen 2009, 19:59

sheVcza píše:Toto je nějaké zmatené. :D Ale chápu to tak, že se ti nelíbí avataři vpravo. Toto je z celého nového vzhledu asi nejnáročnějsí věc na zvyknutí (pokud teda někdo aktivně nenavštěvuje jiné fóra, které mají taktéž vzhled založený na novnějším phpBB3 stylu (prosilver)), ale jde jen o zvyk. Nakonec zjistíš, že je to opravdu uživatelsky příjemnější. Pokud se nechceš dívat doprava kdo příspěvek píše (což je v podstatě nesmysl, kdyby byly vpravo příspěvky stejně se musíš dívat doleva a doprava při čtení), tak nick je hned vlevo pod nadpisem příspěvku.

Jak zmatene? Proste podle me ten panel patri vlevo. Abych pravdu rekl, nectu nicky. Pouze podvedome registruju avatara a tim si to priradim k urcitemu uzivateli... Tim, ze je to vpravo to nevidim behem cteni a dost me to mate ;)

sheVcza píše:Myslíš jen kraje kolem celého fóra, nebo i form, textarea apod? Není problém ztmavit.
Takovy ty zluty :) Nejak se mi to nelibi, prijde mi to az zbytecne svetly...

sheVcza píše:A jaké by tam podle tebe sedělo? Zkoušeli jsme tam cpát všelijaké, čistě černé bylo moc tmavé, proto je tam tato skoro černá.
To ja nevim :D Tohle bude spis asi jen zalezitost zvyku

sheVcza píše:
SUK píše:Dale u postu - zobrazovat titulek je fajn, jenze stejne je v 99% bud prazdnej nebo Re: puvodnititulek

Prázdný nebude nikdy, s prázdným titulkem by ti fórum nedovolil odeslat příspěvek. Mimo jiné to slouží taky jako přímý odkaz na příspěvek.
Aha, uz to chapu. Ono na jinejch forech (napriklad zde to je hodne malym fontem a jako link na prispevek pouzivam ten malej ctverecek. Tudiz se mi nelibi, ze ten titulek je tak velkej ;)

sheVcza píše:
SUK píše:Jo a jeste, to uz se toho netyka - nemam rad hratky-si na XHTML (xhtml doctype a text/html v http)...

Nějak nechápu, co tím chceš říct.
Tohle predpokladam neni tvoje prace. Ale jde mi jen o to, ze v HTTP hlavicce se posila ze to je text/html a v doctype je potom doctype XHTML strict - pritom XHTML ma bejt xml dokument a stejne tak se parsovat, tudiz se to musi posilat s jinym contet-type. Ale jak rikam, tohle je spis interni zalezitost phpBB nez tvoje :)

sheVcza píše:Uvažuju o tom. Pokud banán nehodlá řešit tyto problémy, a nadále chyby a zpomalení fóra svádět na bug v phpBB, tak určitě přejdeme jinam. Dobrovolné příspěvky budou určitě možné. :)
Tu prvni cast, koncici "bug v phpBB, tak" bych smazal ;) Prejit rovnou, jen tak mimochodem - ja kdyz prijdu na forum, tak si dam svoje prispevky a koukam, kde jsou novy odpovedi. A obcas mi misto tematu vlitne na nejakou adresu bananu se 404...

sheVcza píše:Napíšeš příspěvek, dáš si náhled - přehodnotíš a dáš odeslat. Je to ve správném pořadí. Pokud příspěvek nepřehodnocuješ náhled přeskočíš a dáš hned odeslat. :)
Jelikoz nahled (predevsim u kratkejch prispevku) nepouzivam, dost me vadi, kdyz nejdriv omylem pouziju nahled (a vzlhedem k obcasny "rychlosti" tohodle fora na bananu cekam klidne i minutu) a pak az musim odeslat :)

A jeste jenom upozornim: vsecky tyhle, chvilema az puntickarsky, chvilema dost neuricty kecy jsou jenom moje nazory, ktery se nemusej a nejspis ani nebudou (:D ) shodovat s zbytkem fora! :D
To by stacilo, ne?
SUK
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Aktivní v kapelách: Vomited brain , Větry Slečny Petry

Příspěvekod Zoro » 11. červen 2009, 21:03

Vypadáto hrubě :)
Zoro milovník žen :)
Zoro
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 35

Příspěvekod Malachim » 11. červen 2009, 21:28

sic mě chvilku trvalo než jsem si zvykl ale musim pochválit opravdu se povedlo.... tohle je nádhera
''The world is very different for those who cannot see beyond what is placed before their very eyes.''
Malachim
Arch Articulus
Arch Articulus

Věk: 35

Příspěvekod Stick » 12. červen 2009, 0:33

Pořád jsem se nedozvěděl, jestli bude/ je možnost, kterýj sem si možná nevšiml, změny na starý vzhled fora.
https://kandarsicknhorror.bandcamp.com/
somnusaeternus.bandcamp.com
Stick
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Aktivní v kapelách: Kandar, Somnus Aeternus

Příspěvekod hellbooster » 12. červen 2009, 1:10

jednym slovom... parada ;)
hellbooster