Test zvýšení RAM na serveru

Novinky a oznámení boardu

Moderátor: Moderátoři

Re: Test zvýšení RAM na serveru

Příspěvekod Cody » 22. srpen 2011, 20:53

Ahoj, trochu jsme projížděl VPSfree.cz - osobně myslím, že je to dost risk, občanské sdružení - takže žádné záruky, žádná podpora, nic. Pokud to funugje, proč ne http://www.abclinuxu.cz/blog/snajpuv_bl ... zkusenosti. Ale pokud nefunguje ....?

Zajímavé nápady jsem našel i na http://www.root.cz/diskuse/5086/ a http://www.lupa.cz/diskuse/1072/.

Jinak dodávám, že by stálo za zvážení - nevyplatil by se vám vlastní server? Tedy prostě počítač s dobrou konektivitou?
Nic pořádného nezačíná na "mono-". Dead Jellyfish
Cody
Articulus
Articulus

Pohlaví: Muž Muž
Věk: 47

Příspěvekod danny1691 » 22. srpen 2011, 21:09

kolik by taková mašinka stála? I s připojením
Obrázek
Skrytý obsah
...v pubertě se musí pořádně šo...t, ti ošklivější sportovat a úplní chcípáci dělat rámus jako paviáni v zoo.Franta Štorm

Kdo se bojí Endží nesmí do lesa

Angel.of.mine « úte 31. bře 2009 19:30:15 » jasné já sem zrovna v tu chvíli opravdu nechtěla nic jiného než k dannymu do náruče
Yumi, 22:31 Danny, můj úžasný Danny...
Bože, zachovej mi zdraví a mým manželkám schopnost pracovat

Obrázek
danny1691
Globální Moderátor
Globální Moderátor

Příspěvekod Chytrex » 22. srpen 2011, 21:20

Cody: Můžeš mi napsat v čem je risk u toho vpsfree? To že mají jiný přístup k věci myslím na škodu není.. Rozhodně bych neviděl problem ani v openvz a to že před rokem přiznali 2 chyby je z mého pohledu plus.. (nesnáším zametání pod koberec). A ad "ale co když nefunguje?" to že to je obchodní sdružení o ničem nevypovídá.. Mohou být víc profesionální než nějaká firma, ale nemusí..:)

Ad housing: Nový věžový del v úplném základu vyjde na 17k bez DPH.. link je někde v threadu ode mě. a cena housingu bude (info dle SUKa) asi tak nastejno jak ten 512MB tarif od klenotu.. (neověřeno, právě sem se probral a neci si kazit oběd googlením)

EDIT: Cody projdi si na tom abclinuxu reakce.. Nejsou tam žádné stížnosti, jedou už nějaký ten pátek a ani na výkon nikdo nebrblal.
Naposledy upravil Chytrex dne 22. srpen 2011, 21:33, celkově upraveno 1
I reject your reality and substitute my own. (A. Savage, Mythbusters)
Chytrex
Arch Articulus
Arch Articulus

Věk: 44

Příspěvekod danny1691 » 22. srpen 2011, 21:22

oops, to budeme muset zprznit mnoho neviňátek, než dáme do kupy 17k
Obrázek
Skrytý obsah
...v pubertě se musí pořádně šo...t, ti ošklivější sportovat a úplní chcípáci dělat rámus jako paviáni v zoo.Franta Štorm

Angel.of.mine « úte 31. bře 2009 19:30:15 » jasné já sem zrovna v tu chvíli opravdu nechtěla nic jiného než k dannymu do náruče

Obrázek
danny1691
Globální Moderátor
Globální Moderátor

Příspěvekod Chytrex » 22. srpen 2011, 21:35

danny1691 píše:oops, to budeme muset zprznit mnoho neviňátek, než dáme do kupy 17k

No tak a) nemusíme mít nový server.. šel by asi sehnat použitý, resp z nějaké firmy/knihovny vyřazený.. A pořád by měl IMO víc výkonu než stávající VPS..

A jinak jo.. Ale zas 17k není kdo ví jak šílená suma.. jen tady není dost vysoká koncentrace výdělečně činných..
Chytrex
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Cody » 22. srpen 2011, 21:39

Chytrex píše:
danny1691 píše:oops, to budeme muset zprznit mnoho neviňátek, než dáme do kupy 17k

No tak a) nemusíme mít nový server.. šel by asi sehnat použitý, resp z nějaké firmy/knihovny vyřazený.. A pořád by měl IMO víc výkonu než stávající VPS..

A jinak jo.. Ale zas 17k není kdo ví jak šílená suma.. jen tady není dost vysoká koncentrace výdělečně činných..

S tím, že to není 17 000 každý rok ale jednorázově...:-)
Cody
Articulus
Articulus

Příspěvekod Chytrex » 22. srpen 2011, 21:44

Cody: jop, přesně.. Ale jinak aukro přetéká i U1 / U2 serverama za cca 5000..

Jen je to větší risk.. Vzít to někde z aukce..
Chytrex
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Garion » 22. srpen 2011, 21:48

To je vono. Myslím, že řada z nás nemá problém přispět na provoz a poplatky, ale jak jde o investici do železa, už se asi budeme kroutit. A zakládat kvůli tomu nějaký sdružení se asi níkomu nebude chtít. I když nás teď možná podceňuju. Možná že 5 litrů dohromadey dáme.
Aktuální Garionův playlist na LAST.FM
Garion
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 53
Blog: Zobrazit blog (1)
Aktivní v kapelách: Semtex j.h., Čekišó, M.H.S.

Příspěvekod danny1691 » 22. srpen 2011, 21:50

jak psal Chytrex, holt je nás málo. Ostatní nemají nebo nechtějí dát.

hele, Chytrej a kolik by stálo, postavit si ho z komponent doma? Já nemám absolutně přehled o HW.

(zabít vás málo. Na BA jsem asi prokalil pračku, steelky se rozpadaj, trekovky jsou out. Taky si musím dokoupit trenýrky...samé výdaje a mizerný příjmy) :mrgreen:
Obrázek
Skrytý obsah

Obrázek
danny1691
Globální Moderátor
Globální Moderátor

Příspěvekod Cody » 22. srpen 2011, 21:53

Já jsem o tom mluvil už se Shevem před časem, ale on to tenkrát odmítnul - tenhle web může hodně vydělávat, pracuju v internetovém marketingu, takže mám pár tipů jak na to - pohovořím o tom s ním. Myslím, že by se dal vymyslet systém jak to zařídit tak, aby si ten web na sebe vydělal.

// Edit:

Chytrex píše:Cody: Můžeš mi napsat v čem je risk u toho vpsfree? To že mají jiný přístup k věci myslím na škodu není.. Rozhodně bych neviděl problem ani v openvz a to že před rokem přiznali 2 chyby je z mého pohledu plus.. (nesnáším zametání pod koberec). A ad "ale co když nefunguje?" to že to je obchodní sdružení o ničem nevypovídá.. Mohou být víc profesionální než nějaká firma, ale nemusí..:)

Ad housing: Nový věžový del v úplném základu vyjde na 17k bez DPH.. link je někde v threadu ode mě. a cena housingu bude (info dle SUKa) asi tak nastejno jak ten 512MB tarif od klenotu.. (neověřeno, právě sem se probral a neci si kazit oběd googlením)

EDIT: Cody projdi si na tom abclinuxu reakce.. Nejsou tam žádné stížnosti, jedou už nějaký ten pátek a ani na výkon nikdo nebrblal.

No já jsem skeptický k projektům tohodle typu, třeba to bude fungovat, proč ne... ale já už chci nějaké záruky a to ti občanské sdružení nedá, ale možná jsme přespříliš opatrný:-) Já myslím, že pokud už další investice tak by měla být 100% a taková aby už to pár let vydrželo.
Cody
Articulus
Articulus

Příspěvekod Chytrex » 22. srpen 2011, 22:31

Cody: no já byl hodně dlouho aktivní člen místní CzFree.net, teď mám s kámošem Jabber server, a byť jsme bezplatní snažíme se do toho dát maximum.. Což asi způsobuje ten rozdílný pohled...
Samosebou do toho vpsfree rozhodně nespadneme po hlavě... Nutnost je probrat to s jejich technikem, kouknout po více možnostech atd.. Problém je v tom že mám přístup jen k referencím na polské VPS.. Rozhodně co jsem koukal tak vpsfree má nejlepší poměr cena/výkon a to že si vybírají členy je další plus..
Chytrex
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod tom-a-spol-sro » 22. srpen 2011, 22:38

Hele, kolegové (a kamarádi :P) z práce rozjíždí svůj vlastní web/server hosting. Mám se jich zeptat jestli by šel zařídit hosting s nějakou protekční cenou? :)
Obrázek
tom-a-spol-sro
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod SUK » 22. srpen 2011, 22:40

Rekni jim, at pocitaj s tim, ze pro nas muzou vyhradit tak polovinu toho serveru :D
To by stacilo, ne?
SUK
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 34
Aktivní v kapelách: Vomited brain , Větry Slečny Petry

Příspěvekod Chytrex » 23. srpen 2011, 1:42

tom-a-spol-sro píše:Hele, kolegové (a kamarádi :P) z práce rozjíždí svůj vlastní web/server hosting. Mám se jich zeptat jestli by šel zařídit hosting s nějakou protekční cenou? :)

Zeptat se jich můžeš.. ale fakt je to že tohle fórum už je hodně velký benchmark databáze a docela žrout ramky..
Chytrex
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Jespe » 24. srpen 2011, 18:31

Můžu se tedy zeptat, jak se touhle dobou celá věc má.?. Neustále slyším jen zkuhrání uživatelů, hledání problémů a východisek zasvěcených programátorů a to, že admin nemá čas. V jaké fázi se teď celá problematika má a kdo rozhodne (popř. už rozhodl) o výsledném kroku. Funguje tu nějaká závazná komunikace mezi adminem a programátory? Bude se s fórem v nejbližší době ještě něco dělat?
Obrázek
Jespe
Šéfredaktor
Šéfredaktor

Věk: 36

Příspěvekod Ellrohir » 24. srpen 2011, 19:52

během tohohle týdne mám pocit, že to funguje dobře...konečně opět... :)
Pán ti dal oheň, meč a bagr!

On se pro vás nechal přibít na komín
On se za vás vláčel bahnem náleven
To on za vás jedl blafy U Koně
Mezi pražci měnil vodu v kolomaz
Cihly nikdy nepřestaly pět o jeho slávě

Musíme udělat masivní propagandu!

Zaplatil jsi podýmné?
Ellrohir
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Blog: Zobrazit blog (1)
Aktivní v kapelách: Ennorath , Ashes To Wind, Rhûngil

Příspěvekod Majk » 24. srpen 2011, 19:57

A co takhle vrátit kalendář akcí na hlavní stránku fóra?
Majk
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 39

Příspěvekod Jespe » 24. srpen 2011, 20:16

Ell: Ani bych neřekl... Funkčnost tagů stále padá a během dneška (stejně jako skoro celého týdne) tak nejsem schopen publikovat jedinou novinku (díky nimž jsem taháme i jiné lidi, než 30 stálých návštěvníků), stejně tak tiskové zprávy, zasílané od pořadatelských agentur, na níchž stojí celá spolupráce. Tudíž jsme ochuzeni o soutěže, akreditace a pokud se celá věc nedá brzo do kupy, i o všechny dlouhodobé spolupráce... Tímto "vyhrožuju" už asi měsíc, ale z mého red. a man. pohledu, je věc stále kritická...
Obrázek
Jespe
Šéfredaktor
Šéfredaktor

Příspěvekod SUK » 24. srpen 2011, 20:26

Jespe: nefungujou tagy? :shock:
To by stacilo, ne?
SUK
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 34
Aktivní v kapelách: Vomited brain , Větry Slečny Petry

Příspěvekod sheVcza » 24. srpen 2011, 20:28

Jespe píše:Můžu se tedy zeptat, jak se touhle dobou celá věc má.?. Neustále slyším jen zkuhrání uživatelů, hledání problémů a východisek zasvěcených programátorů a to, že admin nemá čas. V jaké fázi se teď celá problematika má a kdo rozhodne (popř. už rozhodl) o výsledném kroku. Funguje tu nějaká závazná komunikace mezi adminem a programátory? Bude se s fórem v nejbližší době ještě něco dělat?

Samozřejmě že se na tom pracuje. Řeší se to tady už přes několik stránek tohoto tématu, stačí číst. Ale když to shrnu, navýšili jsme RAM, přešli na lighttpd, SUK a Chytrex udělali pár dalších a cenných úprav a výkon se zlepšil. To je momentálně vše. Fórum teď imho jede mnohem líp, i když né uplně dostatečně. Budu si ještě hrát s pluginama, ale výrazné změny to asi nepřinese - leda že by se mi povedlo odstranit něco fakt náročného (zabugovaného?). A ano, komunikace mezi mnou a programátory funguje, ale né veřejně. Ze strany hostingu nám už moc nepomůžou. Nabídli nám přidání dalšího procesoru (+800/měsíc), ale to už finančně fakt neutáhnu. A přesun jinam se minimálně do 4 měsíců konat nebude, protože na to nemám čas ani energii. Tož tak.
Pokud má někdo nějaký konstruktivní nápad či návrh, sem s tím.

Majk píše:A co takhle vrátit kalendář akcí na hlavní stránku fóra?

Mám to v plánu udělat, jenom ho trochu přepíšu, ať není tak náročný.
sheVcza
Administrátor
Administrátor

Věk: 37
Blog: Zobrazit blog (6)
Aktivní v kapele: Vyzj

PředchozíDalší

Zpět na Novinky