Kroda

Moderátor: sheVcza

Pravidla fóra
Chcete zde přidat novou kapelu? Čtěte zde.

Re: Kroda

Příspěvekod Garion » 27. duben 2011, 22:33

Texty jsou jak v jejich rodném, tak v anglickém jazyce na jejich TADY Česky nevim. Krodu poslouchám (ne nijak často), ale o texty se dopodrobna v jejich případě nezajímam.
Aktuální Garionův playlist na LAST.FM
Garion
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Pohlaví: Muž Muž
Věk: 53
Blog: Zobrazit blog (1)
Aktivní v kapelách: Semtex j.h., Čekišó, M.H.S.

Příspěvekod Zero » 27. duben 2011, 22:36

Neškodilo by si přečíst první post:
Textová náplň je o přírodě, pohanství a rodné zemi, nikoliv o nacismu, rasismu či jakékoliv jiné politické ideologii! Osobní názory Eisenslava jsou možná trochu pravicové a někdo by řekl zvláštní, ovšem v hudbě Krody se to nijak neodráží.
Zero
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 31
Blog: Zobrazit blog (4)

Příspěvekod Lord Nazgul » 27. duben 2011, 22:38

Ježura píše:Když jsem ke Krodě přičichnul poprvé, zalíbilo se mi to, ale to jsem myslel, že to Eisenslav a Viterzgir s tím svým nacionalismem zas tak nepřeháněj. Z toho rozhovoru je dost zřejmý, že to minimálně Eisenslav myslí zatraceně vážně, a to v tom negativním slova smyslu. Mám pro nacionalistický smýšlení pochopení a zčásti se s ním i ztotožňuju, ale tohle je moc (to jen abych tu náhodou nebyl za antifáka). Muziku si v brzký době proženu sluchovodama a posoudím, jestli je to dost dobrý na to, abych zamhouřil oko nad tím nazi odérem, ale na koncert by mě nedostali ani párem volů...

EDIT: Ví někdo, o čem zpívaj? Jestli se ten balast promítá i do muziky, nebo ne?

Právě že ty texty jsou ok, třeba prot mě nevadí. Ano, je tam odér těch nazi-sraček, jenomže dokud to necpou do muziky, rozhodl jsem se to neřešit, je to věc jejich svědomí. To bych potom musel řešit i to, Glen Benton z Deicide je taky vylízaný hovado, a já nevím kdo co ještě kde prováděl ve svým soukromým životě. Nemám rád NM, Temnozor, kteří s tím prasí muziku jako takovou, protože nechápu jak souvisí zakomplexovanost a nenávistnost některých jedinců s pohanstvím (to slovo rád nemám), ale Krodu, stejně jako třeba ne tolik známé Dragobrath, beru jako kapelu, která nese nezávadné a zajímavé poselství a proto ji poslouchám.
Lord Nazgul
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 37

Příspěvekod Ježura » 27. duben 2011, 22:41

Zero: Sorry, já si říkal, že už jsem něco takovýho někde slyšel.

Každopádně jestli je to tak (ano, texty si pročtu, ale až na to budu mít čas), tak mi Kroda z disku nepoletí...
I would spread the cloths under your feet:
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.
-- W. B. Yeats
Ježura
Metallum Moderátor
Metallum Moderátor

Věk: 34

Příspěvekod Algis » 27. duben 2011, 22:47

Bubu, ale majú cover od Absurdu :D

Funf Jahre Kulturkampf

Live:
Algis
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Job » 28. duben 2011, 5:24

Zas taková debilovina to Nazgule není, kapelu v první řádě hodnotím podle melodičnosti, zpěvu a následně texty. Když mě opravdu zaujmou první dva body, texty sou vedlejší a nebudu kvůli nim jak malý Jarda všechno mazat, to bych opravdu skončil brzo u Biebera... Hlavu vyholenou nemám, true NS kapelám se vyhýbám ale říct, že kvůli tomu slabému závanu, nebo členovy co má své ideje, bych šel hned mazat třeba Brotherhood, Krodu, ... bych si musel nafackat. Texty si překládám, minimálně to o čem všeobecně jsou, ale imho důležité to není, s takovou bych pak nemohl poslouchat polovinu z toho co znám, bo by to byly slátaniny o ničem, atd... Obrázek
Cokoli dá ti osud, to snášej, a zvítězíš nad ním (QUIDQUID ERIT, SUPERANDA OMNIS FORTUNA FERENDO EST) - Vergilius
Skrytý obsah
Šmírovat je neslušné !!
Job
Arch Articulus
Arch Articulus

Věk: 30

Příspěvekod Вранакрик » 28. duben 2011, 9:39

No pokud slo czernymu o to rozhadat tady lidi, tak se mu to pekne povedlo a ma z vas akorat tak srandu, vytvorit si nick asi pul hodiny po tom co je zprava o Krode za ucelem provokace, to cloveka musi fakt bavit ...nekteri lidi radi moralizuji jak vidim .... premyslim jestli to neni zas nekdo ze zakomplexovanych jedincu z czechcore , kteri radi rikaji co se ma poslouchat a co ne a porad se vrtaji do blacku a pagan metalu.

Ježura píše:Když jsem ke Krodě přičichnul poprvé, zalíbilo se mi to, ale to jsem myslel, že to Eisenslav a Viterzgir s tím svým nacionalismem zas tak nepřeháněj. Z toho rozhovoru je dost zřejmý, že to minimálně Eisenslav myslí zatraceně vážně, a to v tom negativním slova smyslu. Mám pro nacionalistický smýšlení pochopení a zčásti se s ním i ztotožňuju, ale tohle je moc (to jen abych tu náhodou nebyl za antifáka). Muziku si v brzký době proženu sluchovodama a posoudím, jestli je to dost dobrý na to, abych zamhouřil oko nad tím nazi odérem, ale na koncert by mě nedostali ani párem volů...

EDIT: Ví někdo, o čem zpívaj? Jestli se ten balast promítá i do muziky, nebo ne?

Ja si myslim , ze Eisenslavovi nazory jsou ciste jeho osobni vec a v hudbe to nema, Eisenslav udelal fatalni chybu hned v prvnim rozhovoru pro zapadni casopis, ze rekl co si mysli a ted na neho kazdy vytahuje rozhovor z roku 2006 , proc si nikdo neprecte tento rozhovor treba http://beswebzin.blogspot.com/2010/10/r ... -2010.html pokud chce nekdo hodnotit nazory ci svetonazor Eisenslava ci lidi z vychodni Evropy, mel by znat taky historii te zeme. ( prednasku tady delat nebudu ). K textum se vyjadrovat nebudu , to uz napsal Dathremar o cem zpivaji , tak me napada a kdyby v nich bylo napsane , ze je hrdy Ukrajinec a hrdy beloch byl by v tom problem? ( to se nesmi rict? je to zakazane? omezuje tim nekoho? musi nenavidet ostatni kdyz toto rika? ) Texty u pagan/black metalu jsou samozrejme dulezite, je blbost to jen tak poslouchat a nevedet nic o tom, kdyz je v nich hlavne poselstvi ...PS: cover na Absurd je lepsi jak original. :D
Вранакрик
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Lord Nazgul » 28. duben 2011, 10:06

JOB:

Reagoval jsem na větu "trocha pravice neuškodí" což v kontextu kovaného nácka je opravdu směšné. Napíšeš k rozhovoru se stalinistou, který bude vyzývat k obnovení politických procesů a popravám odpůrců, že trocha levice neuškodí ???
Jinak se v tomhle víceméně stotožňuji s Mephistem, aspoň co se týče těch textů - řeším hudbu, řeším texty. Pokud jsou dobré - a u Krody jsou dobré a zajímavé, ať si doma dělají co chtějí, jejich věc.
BTW - něco jiného je pagan metal, něco jiného jiného třeba death metal. Zatímco sami Cannibal Corpse přiznávají, že dělají texty pro zábavu a fakt tím nechtějí nikoho ovlivňovat(ještě aby :D ), k pagan metalu texty neodmyslitelně patří.
Lord Nazgul
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 37

Příspěvekod czornyj » 30. duben 2011, 18:46

já nechci provokovat, nejsem z czechcore a ani z vás nemám prdel. Jen mi přijde hrozně alibistický obhajovat kapelu, jejíž členové jsou očividně náglové (proto jsem taky reagoval). Jestli se to promítá do jejich textů už tak podstatný není, spíš jde o to, že lidi vědomě tuhle kapelu a hlavně tyhle lidi podporujou. Nácků si přeče naši prarodiče užili dost. Mě je jasný, že některý lidi to absolutně nezajímá, hlavně že je dobrá muzika... líbí se mi jak hrajou, v textech to neni, tak nemá cenu se dál starat... ale muzika od nácků? Ne díky. Náckové do metalu nepatří a tím, že je lidi nebudou podporovat a budou o tom informovat svý známý, se třeba dosáhne toho, že takovejm omezencům nebudete platit vejlety a hraní po Evropě... Muziky je přece taková spousta, že když vypustíte pár kapel, nic se nezmění, protože je lehce nahradíte jinejma, hudebně stejně kvalitníma...
czornyj
Novicius
Novicius

Příspěvekod Kriss » 1. květen 2011, 11:47

czornyj píše:Mě je jasný, že některý lidi to absolutně nezajímá, hlavně že je dobrá muzika... líbí se mi jak hrajou, v textech to neni, tak nemá cenu se dál starat... ale muzika od nácků? Ne díky.

To, že je někdo "nácek", ještě neznamená, že nemůže dělat dobrou hudbu. ;) To je něco, jako kdybych řekla, že křesťan nemůže být dobrý kuchař apod. Myslím si, že jde jen o to, aby si člověk našel to, co se mu líbí. A pokud je to právě hudba od "nácků", tak je to čistě jeho věc.
Mimo jiné, ať je to s názory Krody jakkoliv, myslím si, že tady není o čem mluvit.
Každopádně alespoň vidím, že ještě existuje velká spousta lidí, kteří jsou nesmyslně zaujatí vůči těm, se kterými nesdílí stejné názory. Ani nevím, zda je to k smíchu či pláči. Ale jen tak mimo mísu: myslím si, že svým příspěvkem beztak žádného posluchače Krody nepřesvědčíš o tom, aby je přestal poslouchat, takže tvůj příspěvek byl tzv. pouhým výkřikem do tmy, který tady akorát vyburcoval fanoušky této kapely k obraně. Nic víc, nic míň. Pro případné řešení nacistů, nacionalistů apod. bych ti doporučovala snad jinší téma než je toto. ;)
Můj sen o tvé říši, teď krvácím tvou krví. Vezmi k srdci mé ostří a bodni, vždyť život je věčný. Miluji když pomalu krvácíš, já vnímám tvou bolest skrze mou víru. Vychutnávám ten pocit tvé bezmoci, chci věřit, že nikdy nevstaneš z mrtvých. Tvé tělo ucítí chladnou zem, oheň tě stmelí v popel co živí půdu. My staneme se tím nástrojem a katem, neb black metal je zbraň v našich rukou!
Obrázek
Kriss
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Вранакрик » 2. květen 2011, 19:57

Musim rict, ze z toho co jsem mel moznost slyset, je opravdu se na co tesit, zvlast me zaujal Eisenslavuv vokal, jde videt ze se hudebne opet posouva. :)
Вранакрик
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Kriss » 2. květen 2011, 21:16

Nemohu než nesouhlasit. ;) Poslech byl vskutku famózní, deska bude skutečně příjemná. Слава Україні!
Můj sen o tvé říši, teď krvácím tvou krví. Vezmi k srdci mé ostří a bodni, vždyť život je věčný. Miluji když pomalu krvácíš, já vnímám tvou bolest skrze mou víru. Vychutnávám ten pocit tvé bezmoci, chci věřit, že nikdy nevstaneš z mrtvých. Tvé tělo ucítí chladnou zem, oheň tě stmelí v popel co živí půdu. My staneme se tím nástrojem a katem, neb black metal je zbraň v našich rukou!
Obrázek
Kriss
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Algis » 2. květen 2011, 21:19

Ukážky na stránke znejú zaujímavo, snáď sa teda podarí celý album. Je to teda dosť veľká zmena, ale stále je to atmosferické ako to vždy aj bolo. Len je to viac temné :D
Algis
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod czornyj » 3. květen 2011, 11:24

Taky netvrdím, že dělají špatnou hudbu. Jde o to, že vědomě podporujete nácky, ale to je asi o svědomí každýho z vás. Apropo tobě přijde nesmyslný být zaujatý vůči náckům? Já myslím, že tyhle ku*** nemají v naší společnosti co dělat a člověk by si měl rozmyslet, jestli je bude vědomě podporovat - jak koupí CD nebo návštěvou koncertu... ale jak říkám, to je o svědomí jednotlivců... "ať je to s názory Krody jakkoliv, myslím si, že tady není o čem mluvit.", právě naopak, tady je hodně o čem mluvit, ale já nikoho nehodlám přesvědčovat, mě jen zarazila ta slepá obhajoba, odmítání hledět trochu dál a hledat souvislosti.
czornyj
Novicius
Novicius

Příspěvekod santiny » 3. květen 2011, 11:50

A co je spatnyho natom, ze poslouchas nacistickou skupinu? Pokud je ta hudba kvalitni tak je mi uplne jedno kdo to je a klidne se priznam ze posloucham Final War a Landser, protoz se mi proste libi jejich hudba a to, ze se tam zpiva o vyvazdovani zidu a nevim ceho vseho muzes snad v klidu ignorovat ne? To ze je poslouchas este neznamena, ze si nacek.
Navic je zajimavy, jak je kazdej haklivej jenom na nacky, ale SKA-P, coz je extremne levicova skupina, posloucha kazdej druhej blbec a nikdo neresi ze sou to komunisti jak poleno..
santiny
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Вранакрик » 3. květen 2011, 12:18

to Czornyj: ja porad nechapu, proc se prihlasis na toto forum a hned si vyberes KRODU jen KRODU, to ti jine kapely nevadi? Kdyz bych sel stylem antifa, tak podle nich snad kazda kapela z vychodni evropy je NS , coz je opravdu k smichu a jinak uz me tato debata opravdu unavuje, ja mam takovy pocit ze urciti lide v nasi populaci trpi komplexem a dokazi snad videt i ve ctyrlistku h.kriz ( a jen oni maji ten spravny nazor a kdo neni s nimi, tak je automaticky nacek ) ... nemuzu si pomoc .... k Eisenslavovi jeste : ty znas dejiny UKRAJINY? zapadni UKRAJINY? znas dejiny HALICE? rikaji ti neco BANDEROVCI? ty tomu rikas vsechno nacismus ci on je pro tebe nacista, pro me to je spis typicky Ukrajinec ze zapadu, ktery je hrdy na svou historii a puvod a nestydi se za to odkud pochazi a cim je ( navic dela vybornou hudbu , lepsi nez spousta korektnich kapel )... ano je to problem v dnesni dobe, kdyz spousta lidi ani nevi co a kym vlastne jsou ..... kazdy si hraje na neco co neni a vznikaji absurdity akorat .... spousta TECH spravnych rika lidem poslouchajicim black ci pagan co by meli atd. uz je to opravdu unavne a nejvic smesne je to, ze ti co nejvic vyrvavaji a rikaji neco o druhych, delaji presne to same a poslouchaji to same dokonce kolikrat ......., ale na to se uz jaksi zapomina ze .....

k tomu svedomi: JA mam svedomi ciste, ja si muzu poslouchat co chci, stejne jako ty ;)
Naposledy upravil Вранакрик dne 3. květen 2011, 15:18, celkově upraveno 1
Вранакрик
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod Garion » 3. květen 2011, 13:02

CZORNYJ: tohle téma se tady občas vyskutuje pod řadou kapel. Jelikož se ty argumenty obou stran opakujou furt dokola, poprosím tě, abys své názory na tohle téma prezentoval např. ZDE v topicu tomu příslušném. Děkuji. Zároveň se tam dočteš o postojích zde diskutujících.

Jinak já kupříkladu s postoji a názory Eisenslava taky nesouhlasím, ale respektuju je. Jeho k tomu vedou důvody, které ty ani já neznáme a já si kvůli mé neznalosti nedovolím ho šmahem odsoudit. V Krodě své politické názory najevo nedává, tudíž ani já nemám problém si muziku a atmosféru Krody dosyta užít.
Aktuální Garionův playlist na LAST.FM
Garion
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 53
Blog: Zobrazit blog (1)
Aktivní v kapelách: Semtex j.h., Čekišó, M.H.S.

Příspěvekod Вранакрик » 27. květen 2011, 21:51

Ta nova Kroda je proste naaadhera, nemuzu si to vynachvalit, hoodne to prekonalo me ocekavani. :) Uz se tesim na koncert pokud bude , a kdyz ne tak to album musim mit ve sbirce, tak snad jen HEIL RAGNAROK !!!!
Вранакрик
Arch Articulus
Arch Articulus

Příspěvekod o.p.a.t » 13. červen 2011, 21:16

Nová deska je hodně příjemná.
o.p.a.t
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 31
Blog: Zobrazit blog (6)
Aktivní v kapelách: Mallephyr, Stíny Plamenů, War for War (live)

Příspěvekod Pest » 14. červen 2011, 11:53

No já se tu nebudu zbytečně rozepisovat. Musim s váma dvouma souhlasit. :palec:
Pest
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 35

PředchozíDalší

Zpět na Folk/Pagan/Viking Metal