Já v poslední době hodně točím ruské СЛОТ (alternativa/nu metal). Docela s posledním albem přitvrdili a hodně zamakali na rapovém přednesu a electronice a moc dobře se to poslouchá. A z vokálu Nuki mám pravidelně husinu
СЛОТ - Стадия гнева - líbivej klip
СЛОТ - Норма - trošku politická záležitost
СЛОТ - Круги на воде - ze staršího alba, topové kytary
СЛОТ - БОЙ! - tochu uřvaná záležitost, ale má to neskutečný náboj
Jinak jsem se po letech vrátil k In Flames a konečně mě u nich chytla i nová tvorba, asi už nastal ten správný čas.
In Flames - Stay With Me - sakra jak já chci zase koncerty, neskutečná kombinace obrazu a zvuku, tohle je prostě mocné. A smyčce do každé kapely, na pódiu to vypadá vždycky božsky.
Dost mě taky zaujal nový singl Maso & mysl od Trnů & Žiletek. Předchozí tvorba mě moc nebavila, ale tohle je úplně jiná liga. Kytara mi hrozně připomíná moje oblíbené Esazlesa. Textově na naše poměry celkem nezvyklé, hodně povedené.
A taky stále vzpomínám na festivaly a tohoto záznamu Vampillie z Brutalu se pořád nemůžu nabažit. Ty housle jsou prostě top všech topů
Po x letech ryze metalové na čem fičím
"To už je jeden z těch paradoxů našeho světa... káva bez kofeinu, cocacola bez koky, němci obchodujou, židi válčej, čínani musej dovážet rejži a češi poučují francouze o tom, co je vlastně absint...."
DarkenCZ(Absinthe Mafia)