Metal a s ním spojené rituály

Všebecné diskuse o metalu

Moderátor: Moderátoři

Metal a s ním spojené rituály

Příspěvekod gerhart » 8. prosinec 2020, 22:35

Ahooj, moja otázka znie či koná niekto nejaký rituál spojený s metalovou muzikou. Teraz nemyslím nejaké tie okultné záležitosti. Ja mám jeden, ktorý je spojený aj s vianočnými sviatkami. Každý rok deň pred Vianocami si pred rozsvieteným stromčekom pustím Manu. Mana je moja najobľúbenejšia vianočná koleda a zároveň najkrajšia inštrumentálka. Ako a kedy som k tomu prišiel už ani sám presne neviem, ale opakujem to už niekoľko rokov. Je jedno či sa slávi zimný slnovrat, Vianoce, Saturnálie, sviatok Yule či Kračún, podstatne je, že atmosféra ostáva vždy rovnaká. 23.12.
gerhart
Articulus
Articulus

Pohlaví: Muž Muž

Re: Metal a s ním spojené rituály

Příspěvekod Stick » 9. prosinec 2020, 19:12

Poslední dobou když se potkám s marihuanou tak strávím na posezení první čtyři desky Black Sabbath. :lol:
https://kandarsicknhorror.bandcamp.com/
somnusaeternus.bandcamp.com
Stick
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 34
Aktivní v kapelách: Kandar, Somnus Aeternus

Příspěvekod Gore » 10. prosinec 2020, 16:33

Mal som nejaké fajčiarske songy + som mal kapely, ktoré som počúval vyslovene v nejakých konkrétnych ročných obdobiach / počasiach. Ale vnútorný život mám príliš chaotický na to, aby mi nejaké také zvyky vydržali. Jediné čo, tak som si zvykol počúvať hudbu pri práci, ale aj to len vo chvíľach, keď ma neotravujú kolegovia alebo nemám schôdzky... takže skoro vôbec :D navyše často nejde ani o metal.

Takže som vlastne nič nepovedal.
TL;DR
Sorrow ever awaits on joy.
Skrytý obsah
Minutáž hudby načítaná z Last.FM (overall):
Obrázek
Gore
Globální Moderátor
Globální Moderátor

Věk: 34

Příspěvekod silmarill » 11. prosinec 2020, 20:38

na jar vždy počúvam album Wardruna - Yggdrasil. z toho albumu doslova cítim, ako sa príroda prebúdza a spod zeme rastie tráva.
a podobne ako Gore, mám nejaký ten "sezónny" metal, ktorý väčšinou počúvam na jeseň na v zime (Coldworld, Alda, None, Dead to a dying world + pár ďalších).
ale aby som to hnal do extrému počúvať konkrétny song v konkrétny deň, tak taký level ešte nie som.
Z dlhodobého hľadiska sme všetci mŕtvi.
silmarill
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 43

Příspěvekod Smrt v červnu » 9. únor 2021, 16:26

Já teda nějaké "rituálky" mám taky, ale metalu se týkají okrajově.

Co se týče Štědrého dne, poslouchám pravidelně "All the Pretty Little Horses" od Current 93, taky čtu "Vánoce jednoho kluka z Walesu" od Dylana Thomase a povídku "Vnitřní světlo" od Artura Machena. Na podzim poslouchám převážně hodně neofolku a taky Drudkh a polskou Furii, nějak mi to k tomu pasuje.

Ke konzumaci čaje za dlouhých zimních večerů zase vytahuju Der Blutharsch a jiné prasečiny a pouštím je na gramci, na přelomu jara a léta, když je krásné, slunné počasí a ještě není takový hic, volím trilogii "White Light..." - "Love of Life" - "The Great Annihilator" od Swans a když si jdu někam sednout do hospody s notebookem a pracovat, poslouchám u toho oldschoolový hipec.

Ale asi by toho bylo víc, jen mne momentálně nic konkrétního nenapadá.
Obrázek
Ja, tady všude jsem doma!
Smrt v červnu
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 35

Příspěvekod Pest » 3. březen 2021, 14:31

Zajímavé téma, taky přispěju svou trošku do mlýna.

Už od svých pubertálních let si na Vánoce dopřávám Behexen - By the Blessing of Satan. A i když už nejsem takový šprýmař jako tomu bylo před časem (některé mé "satanistické" posty dodnes pentlí toto fórum z dob, kdy jsem byl připuštěn k internetu a měl touhu se ke všemu vyjadřovat), tento zvyk se mě rží, ač už vlastně ani nevím proč. :lol:

Na podzim pravidelně točím diskografii Summoning. Jaro je v znamení atmosférických věcí a v létě holduji válečné špíně ala Revenge, Black Witchery apod., či si naordinuji nějaký ten power/folk metal.
Pest
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 35

Příspěvekod Dominick Shaw » 10. srpen 2023, 10:18

Jedním z metalových svátků je „Wacken Open Air“ (zkráceně W:O:A). Jedná se o jeden z největších rockových a metalových hudebních festivalů na světě, který se obvykle koná každý rok začátkem srpna ve Wackenu, malém městě v Německu. Wacken Open Air přitahuje slavné metalové kapely a metalové fanoušky z celého světa, aby se připojili a vystoupili. Tento festival se stal ikonou metalové komunity a významnou událostí v metalové hudební kultuře.
Pokud hledáte hry na hraní, doporučuji vám navštívit oficiální obchod s aplikacemi pro vaše zařízení https://techzapk.net/
Dominick Shaw
Novicius
Novicius

Příspěvekod RolandVasquez » 11. srpen 2023, 4:18

Je skvelé počuť, že máš svoj osobný rituál spojený s metalovou hudbou a Vianocami.
Ať už jste technologický nadšenec, hráč nebo někdo, kdo chce vylepšit možnosti své aplikace, Techzạpk je tu, aby vyhovoval vašim potřebám.
RolandVasquez
Novicius
Novicius

Zpět na Metal všeobecně