Metalová identita na piedestalu

Všebecné diskuse o metalu

Moderátor: Moderátoři

Re: Metalová identita na piedestalu

Příspěvekod Lord Nazgul » 23. březen 2011, 14:23

Dathremar píše:Súhlasím s Adrianom, len by som dodal toľko že....vlastne prečítajte si tento článok ;) http://pretrvanie.info/?p=214 Ten platí na každého bez hudobného vyznania.

Osobně mi ten článek přijde stejně ubohý a bezobsažný jako to, co se snaží zkritizovat. Je sice krásné, že autor nemá rád současnou splečnost, nicméně takových a podobných úvah typu "kritika kritika kritika" se valí všude mraka, není to ničím originální a už vůbec ne konstruktivní. Hlavně, že se tam aspoň jednou objevila amerika...
Lord Nazgul
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Pohlaví: Muž Muž
Věk: 37

Příspěvekod Algis » 23. březen 2011, 14:28

Si asi nepochopil o čom to je ;) Pretože autor kritizuje ludí, ktorí zakladajú svoje Ja na oblečení a imaginárnych profiloch. Úbohé sú jedine pokusy vás všetkých, všetko a za každú cenu vehementne negovať. Teda čokoľvek čo vypadá múdrejšie ako vy je určite -censored- ;)

EDIT: A ty se taky zklidni, Zippáku... Jinak dopadneš podobně jako Adrian. (Melville)
Algis
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Ellrohir » 23. březen 2011, 15:20

no o autorovi toho článku bych (na základě toho článku) rozhodně neřekl, že vypadá moudřejší než já :twisted: :mrgreen:
Pán ti dal oheň, meč a bagr!

On se pro vás nechal přibít na komín
On se za vás vláčel bahnem náleven
To on za vás jedl blafy U Koně
Mezi pražci měnil vodu v kolomaz
Cihly nikdy nepřestaly pět o jeho slávě

Musíme udělat masivní propagandu!

Zaplatil jsi podýmné?
Ellrohir
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 36
Blog: Zobrazit blog (1)
Aktivní v kapelách: Ennorath , Ashes To Wind, Rhûngil

Příspěvekod Lord Nazgul » 23. březen 2011, 15:24

Já bych o autorovi článku řekl, že umí napsat to co každý druhý bez vlastního názoru. Neříkám, že je to úplně blbý, tak nevím kde co berešo negaci... Krom toho jsem alergický na debilní žvásty typu amerika tohle, amerika támhleto... už mě unavuje, jak každý pseudointelektuál a "alternativně" žijící člověk má akorát plnou hubu ameriky...
Lord Nazgul
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod Dag » 23. březen 2011, 15:50

K tomuto tématu řeknu snad jen to, že se považuju za metalistu, nosím oblečení takové jaké nosím (gotické kalhoty a metal trika) a beru to především tak, že se mi líbí tento druh oblečení, mám rád černou a vyjadřuje to, že ten metalista jsem. Jinak jo, mám chuť občas někoho poslat doprdele za to, že uráží můj styl, ale je to dáno hlavně tím, že je to styl života, nejen hudby a oblečení.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo mašinu má a nelítá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.

Znám benzínovou studánku, kde naftový je les, tam jednou škrtneš sirkou a letíš do nebes.

Pneumatiky jsou jako kalhotky. Když se dostanete na látku, díra není daleko.

BRODFEST
Dag
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 29

Příspěvekod macka » 23. březen 2011, 17:56

Sorry za OT, ale už to prostě nevydržím .... Dathremare, některé tvé příspěvky jsou tak vtipné ( hlavně když tě někdo " zkritizuje " a ty mu to pak oplácíš ) :D :D :D :D :D ....z 90 % se tvým reakcím musím smát...hlavně že si hraješ na někoho, kdo pobral snad všechnu moudrost světa... :lol: :lol: ( ale jinak nic proti ;) )
macka
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Příspěvekod adrian » 23. březen 2011, 19:01

Majk píše:Jinak za ty útoky a vulgární vyjadřování (nejen v tomhle topicu) máš warn. Doporučuju ti se do budoucna ve svých příspěvcích trochu zklidnit.

Ach, dekuji za to, ze jsi mi ve sve nekonecne moudrosti udelil toto napomenuti. Snad mi to pomuze prohlednout a vydat se na trnitou cestu plnou poznani a osviceni. Kaji se, az ted jsem si uvedomil jak zhyralym zivotem jsem doposud zil - a to hlavne diky tobe a ostatnim pratelum zde. Jsem uprimne dojat, snad vam to nekdy budu moci alespon castecne oplatit. :sperm:
adrian
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 44

Příspěvekod ythren » 23. březen 2011, 19:59

k článku ... na světě existují pozéři to je opravdu překvapení večera(i mezi metlošema jsou jich mraky, no a co?). Takhle už celkem normální věc se dalala podat i méně květnatě. Navíc nevím co si autor představuje pod lokální identitou národa v rámci oblečení o kterém to zjevně všechno je, taková věc už neexistuje stovky let, lidi se vždy oblékali do hadrů svých idolů a snažili se nějak odlišovat(pokud měli tu možnost), nebo se naopak oblékat podle nějaké normy. Asi by bylo ideální kdybychom všichni chodili v pytlech a odlišovali se pouze na základě intelektu (co když někdo používá oblečení na podržení své osobnosti?, asi by se to mělo pro jistotu zakázat aby se nedal splést s pozérem).. rozlišovat lidi si to prostě musí každý sám a nejen od pohledu. Taky nevim co si představuje pod pojmem "nemenných a večných hodnotách" hodnoty jsou vždycky nějakou otázkou trendů a vždycky byli už tisíce let. Obávám se, že se autor prostě bude muset smířit s tím, že to tak na světě prostě chodí. Jistým trendem dnešní doby do které se on zapojuje je právě revolta proti těmto věcem. .... Ale tohle je otázkou nekonečné filozofické debaty, prostě neexistuje žádná ultimátní všeobjímající pravda a nikdy nebude dokod jedna skupina s tím to názorem nevyraždí ty ostatní. .... ještě k lokálním tradicím u nás na jižní moravě se na tradice nezapomíná a všechno tu pěkně funguje, ale do školy nikdo v kroji opravdu nechodí.
Obrázek

Waiting, watching my life, I'm wasting my time, I'm losing grip from life
Going back to my dreamspace leaving it all behind

ythren
Grafik
Grafik

Příspěvekod danny1691 » 23. březen 2011, 20:17

řešíte π čoviny, běžte si raději zapíchat a neb...

Obrázek
Skrytý obsah
...v pubertě se musí pořádně šo...t, ti ošklivější sportovat a úplní chcípáci dělat rámus jako paviáni v zoo.Franta Štorm

Kdo se bojí Endží nesmí do lesa

Angel.of.mine « úte 31. bře 2009 19:30:15 » jasné já sem zrovna v tu chvíli opravdu nechtěla nic jiného než k dannymu do náruče
Yumi, 22:31 Danny, můj úžasný Danny...
Bože, zachovej mi zdraví a mým manželkám schopnost pracovat

Obrázek
danny1691
Globální Moderátor
Globální Moderátor

Příspěvekod matotu » 19. červen 2011, 21:09

1. Na tomhle fóru mi připadaj diskuse kvalitní a na úrovni.
2. Na koncertech jsem zatim potkal v pohodě lidi.
„Ožralýýýý a stále sáááám, matotu je chuligán!“
- Arcturus, 25.2.2013

„Jak můžeš ty říct, že je něco pochybný??“
- Stick, 28.10.2016

„Kdesi cosi a toto.“
- sylvuša, pořád

Skrytý obsah
Obrázek
matotu
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 28

Příspěvekod ajuska » 20. červen 2011, 9:01

Na facebook poslal kamrád nějaký odkaz na hlasování metal versus hiphop etc.Navštívila jsem tuto stránku a musím kroutit hlavou nad jedním komentářem.Překopíruju ho :

Metalovou pisničku ti složím taky začnu mlátit jak idiot do sudu a začnu blejt ... a ještě někomu řeknu aby si brnkal na kytaru uplně něco nerytmickýho ... ty si prostě mimo ... každej poslouchá to co se mu libí ale ikdyž je pravda že radši budu z hoperama který se koupou a měněj si věci než mentálama ktery maj mastnej vlas a ještě k tomu smrděj jak popelnice.. !

zde odkaz
http://zahlasuj.eu/hlas/28367/b
:facepalm:

Pozn.hlavně,že tam má pravopisnou chybu. :) Na to jsem alergická a musím na to upozornit
ajuska
Arch Articulus
Arch Articulus

Pohlaví: Žena Žena
Věk: 32

Příspěvekod highlander » 21. červen 2011, 12:10

To mohl napsat jedině totální stupid, kterej byl nejdál za barákem u pískoviště, měl široký kapsáče, tílko, řádně dunící kazeťák a přiblble se kýval do rytmu :mrgreen: .
IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS, LUCIFERI EXCELSI !
Ave Voluptatis Carnis !
Metal will newer die - Ronnie James Dio
Lidstvo je nepoučitelné a slepé (Paul Ledney - Profanatica) a v České kotlině to platí dvojnásob (highlander).
highlander
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 56

Příspěvekod Ellrohir » 21. červen 2011, 12:20

ajuska píše:Na facebook

nuff said :)

sám jsem včera v příslušném topicu shrnoval, co na FB považuju za dobrý, ale koncentrace deblů je tam skutečně silná :o

Zaplatil jsi podýmné?
Ellrohir
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod SUK » 21. červen 2011, 12:40

Ell: koncentrace debilu na facebooku je asi tak stejna, jako koncentrace lidi v realnem svete. Jenom je lepe videt, na namesti diskuse "hiphop versus metal" nevznikaj a kdyz jo, nezustanou tam viset navzdy.
Ja si taky dlouho myslel buhvijaky sracky, pak jsem si ty oci vyplachnul a vidim, ze kupa metalistu jsou stejny kreteni jako hoperi a ze kupa metlaku jsou normalni lidi stejne jako hoperu, ktery si navzajem klidne pokecaj o muzice aniz by se u toho zabili 8-)
[to je zase moudro, co? :D ]
To by stacilo, ne?
SUK
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 34
Aktivní v kapelách: Vomited brain , Větry Slečny Petry

Příspěvekod Ellrohir » 21. červen 2011, 12:49

tak já to myslel spíš z toho pohledu, jaká je asi cílová skupina "Facebook ankety - Hip Hop vs. Metal"...pochybuju, že největší část respondentů budou zrovna ti "na úrovni" ;) jinak samozřejmě souhlasím s tebou :)

Zaplatil jsi podýmné?
Ellrohir
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Příspěvekod highlander » 21. červen 2011, 12:55

SUK píše:Ell: koncentrace debilu na facebooku je asi tak stejna, jako koncentrace lidi v realnem svete. Jenom je lepe videt, na namesti diskuse "hiphop versus metal" nevznikaj a kdyz jo, nezustanou tam viset navzdy.
Ja si taky dlouho myslel buhvijaky sracky, pak jsem si ty oci vyplachnul a vidim, ze kupa metalistu jsou stejny kreteni jako hoperi a ze kupa metlaku jsou normalni lidi stejne jako hoperu, ktery si navzajem klidne pokecaj o muzice aniz by se u toho zabili 8-)
[to je zase moudro, co? :D ]

To jo :mrgreen: . Já mám ve fotbalovém klubu mezi dorostencema tlupu hoperů a diskuse s nimi je absolutně nemožná, zejména tedy o té hudbě. Nejspíš bych při ní asi musel zabíjet :D a byl bych za kreténa :mrgreen: .
IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS, LUCIFERI EXCELSI !
Ave Voluptatis Carnis !
Metal will newer die - Ronnie James Dio
Lidstvo je nepoučitelné a slepé (Paul Ledney - Profanatica) a v České kotlině to platí dvojnásob (highlander).
highlander
Erastes Metallum
Erastes Metallum

Věk: 56

Příspěvekod SUK » 21. červen 2011, 12:56

Zrovna co se tyce fotbalistu, tak tam bych se nebal zobecnovat :D
To by stacilo, ne?
SUK
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 34
Aktivní v kapelách: Vomited brain , Větry Slečny Petry

Příspěvekod Garion » 21. červen 2011, 13:12

SUK: tvůj názor je položen pouze v obecné rovině a nedá se proti němu jakkoliv ohradit, protože vždy můžeš napsat, žes to myslel tak a tak. Tady ale nikdo netvrdil, že VŠICHNI metalisti jsou yntelygenty a VŠICHNI hopea jsou debly, ale o nějakém procentu lidí, kteří poslouchají metal a nemají přitom zájem pouze o povrchní věci, ale zajímají se různá témata do hloubky a rozhovor s nimi tě může pozitivně obohatit a o tom, že tohle procento je ve skupině metal třeba větší než ve skupině fotbalista nebo hopea. A k tomu můžou sloužit naše osobní zkušenosti (každý má trochu jinou) anebo nějaké studie či ankety. Vždyť si zajeď na ČEKSTEH a na BA a podiskutuj na obou akcích s padesáti lidmi a srovnej svůj namátkový statistický vzorek.
Já za sebe můžu říct, že znám hodně lidí ve věkovém rozpětí 15 - 50 let. A mohu říct, že hopeři či technaři jsou vlastně jen náctiletí a jejich názory jsou pochopitelně mělké. Starší známí, kteří dříve jeli na hophipu, dnes tímto opovrhují a vzpomínají na to jen jako na důvod, roč se sejít s kamarády, zapařit, zamachrovat před holkama. Dnes neví, co je na tý muzice přitahovalo. Naproti tomu nemám ani moc známých, který by v mým věku poslouchali metal, vlastně nikoho. Všichni mí známí, kteří poslouchají metal jsou ze skupiny Under30. Ale z těch, kteří metal poslouchají vedu rozhodně duchaplnější řeči než s těma under20, kteří poslouchaj hip. Ale to je podle mě dáno nedostatečnou vyspělostí a úzkým životním rozhledem. A je pravda, že s lidmi Under20 poslouchající metal si stále mám co říct a leckdy mě jejich názory překvapují, že nejdou jen po tom životním pozlátku a zajímá je víc věcí než jejich věkový vrstevníky v hopové kategorii. Takže mé zkušenosti sice potvrzují SUKovu univerzální pravdu, ale zároveň vidím metalisty jako lidi s širším záběrem znalostí než je tomu u hoperů.
Aktuální Garionův playlist na LAST.FM
Garion
Dominus Metallum
Dominus Metallum

Věk: 53
Aktivní v kapelách: Semtex j.h., Čekišó, M.H.S.

Předchozí

Zpět na Metal všeobecně