od Lord Nazgul » 28. březen 2011, 18:29
no, u mě je to dlouhý rozhodování, ale... Landa !!!
Na Landovo písničkách jsem ulítával už někdy v deseti letech - Chcíplý dobrý víly, Valčík, to jsou u mě naprosto nesmrtelné klasiky. Z novějších alb mám jen pár oblíbených songů - Vltava, Táta, Díra v Hlavě a něco málo dalšího, ale takový pecky jako natáčel před patnácti lety už to nejsou.
Ještě k těm názorům : Nikdy jsem si nevšiml, že by někde osciloval? K silnému patriotismu hraníčícímu s nacionalismem (tak to přijde mě) se hlásí pořád, akorát už trochu dospěl. Bože můj, je to 40 letej nebo kolika otec rodiny, si někdo myslíte, že od tý doby co mu bylo 18 nezmění názory a postoje? TRochu zmírněl, trochu zmoudřel, ale názory určitě nemění..
K tomu co tu někdo psal před rokem ohledně songu "fašos tu nechceme" - stačí si něco málo zjistit o Orlíku a Kališnících, a zjistíš že ač neměli problém s rasismem, resp. odporu k přistěhovalectví, k hákovýmu kříži se nikdy nehlásili. Zjednodušeně - heslem bylo "co je český, to je hezký". A stím logiscky souvisí i songy Bílá Liga a podobné. Navíc si myslím, že songy typu "Dvojí metr" a další jsou značně nadčasové a mají co říct i dneska...